Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Το χρονικό του αίσχους και ο δρόμος της ελπίδας.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Γι' αυτή την ΑΠΑΝΡΩΠΙΑ του 2023  συνέβαλαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ*ΠΑΣΟΚ


Γερομοριάς 



Του Περικλή Δανόπουλου


Ειδοποιήθηκα  γύρω στις 12, πως είχε πάει δικαστικός επιμελητής στο σπίτι της Ευδοκίας Π. , που είχα βρεθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Έφτασα όσο πιο γρήγορα μπορούσα και ανεβαίνοντας στον δεύτερο όροφο, είδα την πόρτα ανοιχτή. Φωνές δυνατές, μείγμα απανθρωπιάς με απελπισία.

 Αντίκρυσα την Ευδοκία, γυναίκα ημιπαράλυτη με αυτοάνοσο, με βλέμα οδύνης να με κοιτά παρακλητικά. Η δικαστική επιμελήτρια, με γκεσταπίτικο στυλ της φώναζε να τελειώνει γιατί έχει και άλλες δουλειές να κάνει. Η Ευδοκία, με λυγμούς μου είπε πως μπήκαν απο την μπαλκονόπορτα και πως η Δ.Ε. της φέρθηκε σκαιότατα και πως όταν ρώτησε, μα που να πάω, αυτή ης απάντησε , θα σε πάνε γηροκομείο.

 Πενηντακάτι χρονών γυναίκα.....
Προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου  ενω έκανα δυο τρία τηλεφωνήματα για να αρχίσει η κινητοποίηση. Εξαγριωμένη η Δ.Ε. ούρλιαζε να βγω έξω, απειλούσε, φώναζε στον υπαστυνόμο με πολιτικά να με βγάλει έξω , φώναζε αισχρά στην Ευδοκία να τελειώνει κι εγώ προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο.

Ο μάρτυρας της Δ.Ε. , με περίσσιο τσαμπουκά προσπάθησε να με σπρώξει έξω. Του είπα να πάρει τα ξερά του και πως θα του κάνω μήνυση. Ο αστυνόμος με τα πολιτικά, προσπαθούσε να μην οξύνει την κατάσταση , παρακαλώντας με σχεδόν να περάσω έξω. Του είπα πως τον συγχαίρω για την ευγένεια του, αλλά δεν βγαίνω. 

Τελικά δυο ένστολοι με έβγαλαν έξω. Σε λίγο ήρθαν οι πρώτοι αλληλέγγυοι και σε λίγο χρόνο, καμια πενηνταριά άνθρωποι συνωστιζόμασταν έξω απο την πόρτα του σπιτιού. 

Έφυγαν οι Ιαβέρηδες. Έμειναν οι Άθλιοι των Αθηνών, ή της κάθε μεγαλούπολης  , θύματα της αστυφιλίας. Στην γειτονιά ησυχία. Καμία διέγερση στις τεκτονικές πλάκες της κοινωνίας.
Μόνο οι νέοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους άνθρωποι, ήρθαν θεωρώντας καθήκον την συνδρομή στον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο καθήκον.

Πάλι πιάνω τον εαυτό μου να τραγουδά σε κάθε γλώσσα..." Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος"

Διευκρίνιση: Η δράση υπήρξε συνολική και ελάχιστη σημασία έχει ποιός έτυχε να φτάσει πρώτος!

ΠΗΓΗ: Περικλής Δανόπουλος fb
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.