Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος της «Εταιρείας δολοφόνων».


Του Γιάννη Σχίζα 


Ο Παπαδόπουλος ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είχε διατελέσει Δήμαρχος Χαλκηδόνας, ήταν καθ’ όλα αξιοπρεπής στην εμφάνιση και θρασύτατος – είχε μάλιστα τα κότσια να εμφανίσει τον εαυτό του ως πεθαμένο (όντας Δήμαρχος!) σε κάποιο δικαστήριο για να δώσει τέλος σε μια  δίωξη του ! 

Η συμμορία  έδρασε μεταξύ των ετών 1981-1987 , με «βασικό κόλπο» την  πλαστογράφηση των διαθηκών των υπερήλικων  θυμάτων  και στη συνέχεια την  εκτέλεση της θανατικής καταδίκης, χωρίς να φανεί ο βίαιος θάνατός τους.   

Ο Παπαδόπουλος ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είχε διατελέσει Δήμαρχος Χαλκηδόνας, ήταν καθ’ όλα αξιοπρεπής στην εμφάνιση και θρασύτατος – είχε μάλιστα τα κότσια να εμφανίσει τον εαυτό του ως πεθαμένο (όντας Δήμαρχος εν ενεργεία!) σε κάποιο δικαστήριο για να δώσει τέλος σε μια  δίωξη του ! 

Ήταν γνωστός του Γιώργου του Βότση από τα φοιτητικά χρόνια, που έγραψε γι αυτόν ένα σημείωμα (πάντοτε αποστασιοποιημένος από αυτόν...) διεκτραγωδώντας την ζωή τους υπό καθεστώς μεγάλων στερήσεων…

Ας σημειωθεί ότι η σύλληψή του έγινε χάρις σε ένα ιδιωτικό ντεντέκτιβ, στον οποίο ανέθεσε η οικογένεια Τυπάλδου (γνωστού εφοπλιστή) τη διερεύνηση του «παράδοξου» της διαθήκης προς όφελος ενός ανθρώπου που ο εφοπλιστής γνώριζε μόνο για   2 μήνες! Για τα 8 θύματά του και τη σχέση του με τον αγώνα για απαλλοτρίωση του κεφαλαίου μέσω δολοφονιών,  είπε στην απολογία του ο σατανικός «εγκέφαλος» :  

«Φτάσαμε σε ακραίες καταστάσεις. Όμως, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, η δράση μας είχε ιδεολογικό υπόβαθρο. Από μικρό παιδί είχα αριστερή συνείδηση. Σε καμία διαθήκη δεν υπήρχαν λιγότεροι από πενήντα κληρονόμοι, συνήθως ήταν από 70-100, ενώ στην υπόθεση του Τυπάλδου παρακαλώ, ήταν 156. Δηλαδή, εγώ δεν τα έκανα όλα αυτά για τον εαυτό μου, αλλά για να βγάλω τον φτωχό από την πείνα του. Τότε πίστευα ότι έχει μεγαλύτερη αξία να φάνε ψωμί 150 άνθρωποι, από τη ζωή ενός 85χρονου ή 90χρονου».

 Καταδικάστηκε σε θάνατο 8 φορές αλλά η ποινή του μετριάστηκε στα 25 χρόνια -  και πολλοί ήταν εκείνοι που καταδίκασαν την κατάργηση της ποινής  του θανάτου από το ελληνικό νομικό σύστημα...

ΠΗΓΗ: Γιάννης Σχίζας fb
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.