Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Στέλιος Κούκος: Άγιος Νεκτάριος, Ο εξόριστος και παρεπιδημών Αρχιερέας που ήλθε για να μείνει για πάντα μαζί μας!

  1.  
    Άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως ο Θαυματουργός (1846-1920).

    Γράφει ο Στέλιος Κούκος
     

    Όμορφα ανοίγει ο μήνας Νοέμβριος με την γιορτή των ιαματικών αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Κάθε μέρα μνήμη αγίου, αγίων, μια γιορτή, πολλές γιορτές, πανηγύρεις.

    Ένας μικρός παράδεισος και μόνον η ανάμνησή τους!

    Κάθε άγιος ένας διαφορετικός βίος και μια ξεχωριστή περιπέτεια ζωής που διαβάζοντάς την, μας μεταφέρει και μας στα περιβόλια της Θείας Χάριτος που εντρύφησε ο άγιος, δίνοντάς μας να γευτούμε, το κατά δύναμιν, κάτι από την πλήρη και τελική απόδοση του κόπου του.

    Σε κάθε συναξάρι είναι αποθηκευμένοι φιλότιμοι σωματικοί και πνευματικοί κόποι με απόδοση τόκων Θείας Χάριτος!

    Και οι βίοι αυτοί είναι για μας ο πιο απλός και ο πιο πρόσφορος τρόπος γεύσεώς της Χάριτος στην οποία οι άγιοι μετά την κοίμησή τους μετέχουν, πλέον, διαπαντός.



    Και να που φτάσαμε και φέτος στην γιορτή του παρεπιδημούντος, περαστικού και προσωρινά διαμένοντος εν Ελλάδι Επισκόπου Πενταπόλεως. Του ουδέποτε, όμως «εφησυχάζοντος» αγίου Νεκταρίου, ο οποίος μεριμνά και φροντίζει για όλην την οικουμένη. Η έκτακτη παρουσία του μαρτυρείται παντού. Και πάντα ως προσφερόμενου για παν έργο αγαθό!

    Οι άγιοι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ και οι λοιπές νοερές Αγγελικές δυνάμεις που γιορτάζουν την προηγούμενη μέρα, μοιάζει να μας μεταφέρουν με τα φτερά τους και να μας παραδίδουν σ’ αυτήν την αγγελόμορφη φυσιογνωμία του 19ου και 20ού αιώνα.

    Συνέχεια εδώ: http://www.pemptousia.gr/?p=357161

Φόρτωση

ΠΗΓΗ:https://ologiomofeggari.blogspot.com/2022/11/blog-post.html?m=1

 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.