Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

ΜΚΟ και ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ



Τασιόπουλος Γιώργος 

ΜΚΟ και ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ

Επαμεινώνδας Φαρμάκης!!!


Το προφίλ του ανθρώπου των Ευαγών Ιδρυμάτων και ΜΚΟ της χώρας μας!

Η πραγματική εικόνα όλων αυτών που εργολαβικά έχουν αναλάβει το έργο της προστασίας των αδύναμων και υπερασπίζονται την Πολιτική Ορθότητα, το Νέο Πολιτισμό της Δύσης.
____________
Ο διευθυντής της ΜΚΟ Human Rights 360 Επαμεινώνδας Φαρμάκης ελέγχεται από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος για σοβαρά αδικήματα, όπως ιδιοποίηση χρηματικών ποσών που προορίζονταν για πρόσφυγες και μετανάστες.




Η HumanRights 360 είναι η ΜΚΟ η οποία είχε την επαφή με τους 38 πρόσφυγες που προώθησε με τη βία η Τουρκία στην αμμονησίδα του ποταμού Έβρου, κατηγορώντας την Ελλάδα και υποστηρίζοντας ότι ένα παιδάκι είχε πεθάνει από τσίμπημα σκορπιού κι ένα άλλο χαροπάλευε. 

 Τα έσοδα της HumanRights360 από δωρεές το 2017 ήταν μόλις 18.750 ευρώ.
-την επόμενη χρονιά, το 2018, ανεβαίνουν στα 430.700 ευρώ,
-το 2019 φτάνουν τα 679.722 ευρώ,
-το 2020 τα 1.558.491 ευρώ και
-το 2021 τα 1.048.280 ευρώ.
Η ανοδική πορεία των εσόδων φαίνεται πάντως να συνεχίζεται και το 2022, παρά το ανησυχητικό περιβάλλον λόγω του ξεσπάσματος δυο πολέμων (όπως αναφέρεται στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της για το 2021), καθώς ο συνολικός προϋπολογισμός των εσόδων φτάνει τα 2.079.442,02 με το ποσό του 1.464.949,86 να φέρεται ήδη επιβεβαιωμένο.

Στο site της Human Rights 360 αναδεικνύει την 20ετή εμπειρία του στην Κοινωνία των Πολιτών, αναφέροντας ότι έχει «κατανείμει και διαχειριστεί δωρεές ύψους 1.1 δισ. δολαρίων σε πάνω από 1.300 οργανώσεις σε 65 χώρες» και ότι «είναι γνωστός στον χώρο των μη κυβερνητικών οργανώσεων, τόσο για τη διοικητική του δεινότητα όσο και για την ικανότητα εξεύρεσης πόρων».
Αναφέρει επίσης στο βιογραφικό του ότι στο παρελθόν έχει διατελέσει: «Γενικός Διευθυντής του SolidarityNow που ιδρύθηκε από το Open Society Foundations, Διευθυντής του EEA Norway Grants NGO Fund στην Ελλάδα μέσω του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Συμβουλευτικής Ομάδας Elpis SA, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και Οικονομικός Σύμβουλος στη Merrill Lynch». 

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, το 2015, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και στον Χρήστο Ζαμπούνη, ο Επαμεινώνδας Φαρμάκης, ως γενικός διευθυντής της Solidarity Now τότε, μιλούσε για τον «τζίρο της λαθρομετανάστευσης» που τον υπολόγιζε στα 1,6 δισεκατομμύρια. Πριν τη Solidarity Now ήταν εκτελεστικός διευθυντής στο Ίδρυμα Νιάρχου.

 Ο ίδιος κατάγεται από μια αστική και ιστορική οικογένεια με μεγάλη περιουσία και συντηρητικές πολιτικές καταβολές. Το όνομά του φιγουράριζε και στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ μαζί με εκείνο του πατέρα του, Νικόλαου Φαρμάκη. 
Ο πατέρας του ήταν γνωστός για τη σχέση του με το χουντικό καθεστώς αλλά και με τον βασιλιά, λόγω του οποίου, όπως λέγεται, δεν έγινε υπουργός του Παπαδόπουλου, παρά την καλή σχέση που είχαν. Ο Νικόλαος Φαρμάκης κατά την περίοδο της Κατοχής ήταν μέλος της φιλομοναρχικής και αντικομμουνιστικής οργάνωσης «Χ» και μαζί με άλλους Χίτες λέγεται ότι συμμετείχε σε μια σύγκρουση που είχε γίνει στη Σόλωνος εναντίον κομμουνιστών.
Περισσότερα στους συνδέσμους που ακολουθούν:




ΠΗΓΗ-Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.