Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Ακροκεντρώα οικονομική ανάπτυξη.



Ο Νίκος Κοκλώνης έχει γράψει την μικρή του ιστορία στις αεριτζίδικες δουλειές. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν είναι βέβαια και Elizabeth Holmes που έριξε κανόνι δισεκατομμυρίων μετά από χρόνια επιτυχιών στο τίποτα αλλά σαν την προαναφερόμενη κατάφερε κι αυτός να βραβευτεί στην Ελλάδα ως ο πιο επιτυχημένος επιχειρηματίας και μέσα στον ίδιο μήνα να ρίξει ένα κανόνι εκατομμυρίων με την εταιρεία-φούσκα AirFastTickets. 

Σ' αυτή τη χώρα αν πουλάς αέρα είσαι ο αγαπημένος του Liberal και όλων των παρεμφερών νεοφιλελέδων. Η εταιρεία του βραβευμένου από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών πρόλαβε να αφήσει πλέον των 100 εργαζόμενων απλήρωτους και περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ οφειλές στην αγορά το 2014 όταν κήρυξε πτώχευση.

Να πούμε και το ανέκδοτο εκείνης της υπόθεσης. 
Η εταιρεία  πρόλαβε να πουλήσει την ακίνητη περιουσία του αντιπροέδρου της και πατέρα του Νίκου Κοκλώνη ενόσω είχε κηρύξει στάση πληρωμών και οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο. Και που είναι το κακό θα πείτε. Ο πρώτος είναι ή τελευταίος που το κάνει. Μισό γιατί γίνεται καλύτερο. Τα ακίνητα "πουλήθηκαν" σε μία Βουλγαρική ΕΠΕ την Electronic advertising and management. Κατά διαβολική σύμπτωση αυτή η Βουλγαρική ΕΠΕ είχε ιδιοκτήτρια την σύζυγο του Δημήτρη Κοκλώνη την κυρία Ερασμία! Κοίτα τώρα σύμπτωση! Δηλαδή ποιος να περίμενε τέτοια τύχη!


Μισό γιατί η περίπτωση Κοκλώνη γίνεται ακόμα καλύτερη.
Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Νίκος Κοκλώνης λοιπόν αφού ξεπέρασε αυτή την ατυχία έκανε μία ανασκόπηση των πεπραγμένων του και είπε να δοκιμάσει ξανά την τύχη του. Δημιούργησε λοιπόν μία εταιρεία θεαμάτων και άσκοπων εκπομπών και κατέθεσε στο υπουργείο Αναπτύξεως που το διαχειρίζεται ο άρχοντας της επιτυχημένης οικονομικής ανάπτυξης Άδωνης  Γεωργιάδης.

 Επειδή ο Κοκλώνης αντιμετώπιζε μια σχετική οικονομική στενότητα κουτσομάζεψε 4 χιλιάρικα και δημιούργησε την εν λόγω εταιρεία για να μπορεί να διεκδικήσει το (τζάμπα) όνειρο. Και ω του θαύματος! Το υπουργείο Αναπτύξεως του αρχιερέα της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα του ενέκρινε το σχέδιο και του δίνει τα χρήματα. Μη φανταστείτε τίποτα πλούσια πράγματα να μόλις 9.935.712,09 ευρώ. 

Ψίχουλα δηλαδή. Αν ρωτάτε αν έλεγξε το παρελθόν του επιχειρηματία για να δει τα εχέγγυα του έχω να σας πω πως δεν μπαίνουν σε τέτοιες λεπτομέρειες οι υπουργοί αναπτύξεως. 

Μισό γίνεται καλύτερο.

Σε ποιο χώρο έχει τα γραφεία της η εταιρεία? Ναι! Σωστά μαντέψατε! Στον ίδιο χώρο που ήταν και η άκρως επιτυχημένη και εντελώς χρεωκοπημένη AirFastTickets.

Επειδή ο υπουργός Αναπτύξεως, όπως συνήθως δηλαδή, υποστήριξε ψευδώς πως η χρηματοδότηση είναι μόλις 2,5 εκατομμύρια βάζω και την απόφαση του υπουργείου που εντάσσει την "επενδυτική" πρόταση αυτού του φέρελπι και δραστήριου νέου.
Αριστεία, ανάπτυξις, διαφάνεια. Το τρίπτυχο της ΝΔ.
ΠΗΓΗ: Χρήστος Καραγιαννίδης fb
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.