Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Τα ΜΜΕ και η ΚΙΒΩΤΟΣ
Γιώργος Τασιόπουλος 


Πάντως έχει διαφορετική αντιμετώπιση η "Κιβωτός του Κόσμου" από τις ΜΚΟ που προμήθευαν τους ανήλικους στο Λιγνάδη.

Η καταγγελία για την "Κιβωτό" παίζει παντού και παρουσιάζεται ως να έχει οριστικά καταδικαστεί όλη η κοινωνική δομή!

Ας βρεθεί ο καταγγελλόμενος  για να  τιμωρηθεί, όχι όμως να πληγεί το έργο της Κιβωτού και η ως τώρα προσφορά της.  Ακόμη και αν αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες είναι αβάσιμες το κακό θα έχει γίνει και θύματα θα είναι όλα τα προστατευόμενα ανήλικα της Κιβωτού.

 Στο πρόσφατο παρελθόν και το "Χαμόγελο του Παιδιού" είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν και οικονομικούς ελέγχους με κίνδυνο να την οδηγήσουν στη διάλυση.

Ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι οι οργανώσεις δεν είναι εισαγόμενες στη χώρα και δεν χαίρουν της προστασίας παγκόσμιων παιχτών φιλανθρωπίας.

Ως προς τις ΜΚΟ στην υπόθεση Λιγνάδη, θυμίζω ότι τότε (Φεβρουάριος 2021) η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών είχε διατάξει εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που φέρονται να μετείχαν σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου με τον Δημήτρη Λιγνάδη , στο Εθνικό Θέατρο.
Τα ΜΜΕ δεν φώτισαν το θέμα και γρήγορα ξεχάστηκε. Δεν έγινε κάποια επερώτηση στη Βουλή και οι ΜΚΟ έτυχαν της προστασίας που είχε και ο Λιγνάδης.

Σε καμία περίπτωση δεν εκφράζω με την ανάρτησή μου, επιθυμία συσκότισης των καταγγελιών.
ΠΗΓΗ- Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.