Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Εκδήλωση- "Τετράδια-1922"




Οι φωτό από την εξαιρετική εκδήλωση-παρουσίαση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, του αφιερώματος του περιοδικού "Τετράδια" για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. 
Εξαιρετικοί οι ομιλητές Συρίγος Άγγελος, Αξελός Λουκάς, Κοντογιώργης Γιώργος,  Χατζηαντωνίου Κώστας με συντονιστή το Στέλιο Ελληνιάδη. Χαιρέτισε την εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός.

Στις 360 σελίδες του αφιερώματος που παρουσιάστηκε φωτίστηκαν από διαφορετικές οπτικές όλες οι λεπτομέρειες των στρατιωτικών, διπλωματικών, ιδεολογικών, κοινωνικών γεγονότων της πιο τραγικής στιγμής του νεότερου ελληνισμού.



Στην προσπάθεια του αφιερώματος κατά σειρά  συνέβαλαν με κείμενά τους οι: Κώστας Χατζηαντωνίου, Διονύσης Τσιριγώτης, Άγγελος Συρίγος, Λουκάς Αξελός, Βασίλης Ασημακόπουλος, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Πέτρος Παπαπολυβίου, Σωτήρης Ριζάς, Γιώργος Σκλαβούνος, Γιώργος Κοντογιώργης, Κωνσταντίνος Γρίβας, Βασίλης Φούσκας-Bulent Gokay, Βλάσης Αγτζίδης, Θεοφάνης Μαλκίδης, Στέλιος Ελληνιάδης, Ελπιδοφόρος Ιντζεμπέλης, Αριστομένης Συγγελάκης, Ιωσήφ Κασσεσιάν, Τεχμινέ Μαρντογιάν. Και μια βιβλιοκριτική του Σπύρου Σακελλαρόπουλου για το βιβλίο του Βασίλη Φούσκα, Τουρκικός ιμπεριαλισμός και αποτροπή. 

Το συνιστώ στους φίλους ανεπιφύλακτα!!!

ΠΗΓΗ- Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.