Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Στις φλόγες παραδόθηκε η Γαλλική Πρεσβεία στη Μπουρκίνα Φάσο, σύμβολο της αποικιοκρατίας και της συνεχιζόμενης νεοαποικιοκρατίας.



Γιώργος Αλεξάτος


Για μια εξέγερση στην Αφρική λέει. Τυχαίο που η Αριστερά δεν βγάζει τσιμουδιά; Ωχ, καημένε, τώρα! 

Στις φλόγες παραδόθηκε η Γαλλική Πρεσβεία στη Μπουρκίνα Φάσο, σύμβολο της αποικιοκρατίας και της συνεχιζόμενης νεοαποικιοκρατίας.

Ένας λαός που εδώ και μήνες έχει εξεγερθεί, αλλά παραδόξως (!) για την εξέγερσή του δεν γίνεται σχεδόν ποτέ λόγος στα κανάλια των κορμοράνων, και βέβαια δεν συζητιέται ούτε στην ευαίσθητη στις εξεγέρσεις των λαών (!) χορτάτη ευρωπαϊκή Αριστερά όλων των αποχρώσεων, έκαψε το άντρο των συνωμοσιών σε βάρος της ζωής και της ελευθερίας του.

Υψώνοντας ρωσικές σημαίες, καθώς η Ρωσία βρίσκεται εξαρχής στο πλευρό του. Αλλά και γιατί η αντιπαράθεση Δύσης - Ρωσίας γίνεται αντιληπτή, σε ολόκληρη την Αφρική, ως αντίθεση ανάμεσα στον ιμπεριαλισμό που 'χει λεηλατήσει τον πλούτο και τη ζωή τους και σε μια μεγάλη χώρα που ως ΕΣΣΔ στήριξε τους αγώνες για την απελευθέρωση από την ευρωπαϊκή αποικιοκρατική λίγδα, και σήμερα συνεχίζει να αμφισβητεί την παγκόσμια κυριαρχία του ιμπεριαλισμού. 

Βλέπει τις ρωσικές σημαίες και ανατριχιάζει η Δύση της γλίτσας και του αίματος. Μαζί και η χορτάτη Αριστερά της σιωπής και της συναίνεσης στα εγκλήματα του δυτικού ιμπεριαλισμού, που θα διαδηλώσει μόνο όταν η εξέγερση σε κάποια χώρα έχει και την έγκριση του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Μια Αριστερά που όλο αυτό τον καιρό, όχι πορεία, όχι διαδήλωση δεν έκανε, αλλά ούτε μια ανακοίνωση συμπαράστασης προς αυτό το εξεγερμένο λαό δεν έχει βγάλει! 

Πάντως, το γελοιοδέστατο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε ανακοίνωση. Για να καταδικάσει την πυρπόληση της πρεσβείας των φονιάδων!
ΠΗΓΗ:Αλεξάτος Γιώργος fb
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.