Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Η εθνική κυριαρχία προϋποθέτει οικονομική ανεξαρτησία



Δεν υπάρχει σημαντικότερος πολιτικός σκοπός από την ανεξαρτησία ενός Έθνους – ενώ μόνο η ύπαρξη ενός ανεξάρτητου κράτους μπορεί να εγγυηθεί πως οι Πολίτες του έχουν και μπορούν να έχουν δικαιώματα και ελευθερίες, όποιας μορφής και αν είναι αυτές. Μία χώρα όμως που έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους δεν είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να παρέχει τίποτα στους Πολίτες της, ούτε δημοκρατικά ή ατομικά δικαιώματα, ούτε ελευθερίες  – ενώ είναι αφελές να υπολογίζει στην αλληλεγγύη των άλλων κρατών, η οποία δεν είναι ποτέ ανιδιοτελής ή καλοπροαίρετη. Άλλωστε είναι γνωστό πως στις διεθνείς σχέσεις υπάρχουν μόνο συμφέροντα – ενώ έχουν παραμείνει στην εποχή των βαρβάρων.

.

Ανάλυση

Η κυβέρνηση, για να πείσει ότι η Ελλάδα ευρίσκεται σε καλό δρόμο, προβαίνει συνεχώς σε λογιστικές «απάτες» – όπως στο ότι προσθέτει τον πληθωρισμό στο ΑΕΠ, αυξάνοντας το από τα περίπου 182 δις € του 2021, στα 210 δις € το 2022 ή κατά 15%! Προφανώς λοιπόν θεωρεί τους Έλληνες οικονομικά αναλφάβητους – εμπαίζοντας τους όπου και όπως μπορεί.

Την ίδια στιγμή, με την ευκαιρία της παραπάνω «λαθροχειρίας», θέλει να εγγράψει στο δημόσιο χρέος τις εγγυήσεις ύψους περί τα 18 δις € που δόθηκαν στις τράπεζες, με το πρόγραμμα Ηρακλής 2 (ανάλυση). Έτσι, παρά το ότι το δημόσιο χρέος του κεντρικού κράτους από 394 δις € πρόσφατα ή στο 215% του ΑΕΠ του 2021, θα εκτοξευθεί στα 412 δις € συν το έλλειμμα 10 δις περίπου του 2022, άρα στα 422 δις € ή στο 231% του ΑΕΠ του 2021, θα το εμφανίσει κάτω από το 200% του ΑΕΠ.

Επειδή τώρα θα αναφέρει το πολύ χαμηλότερο δημόσιο χρέος της Γενικής κυβέρνησης, παρά το ότι αυτά που χρωστάμε είναι του κεντρικού κράτους, θα το εμφανίσει ακόμη πιο χαμηλό – οπότε δεν θα φανεί η νέα στήριξη των τραπεζών, επί πλέον των 45 δις € των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων και των 17 δις € του αναβαλλόμενου φόρου.

Έτσι οι Έλληνες θα πληρώσουν ξανά τις τράπεζες που τους παίρνουν τα σπίτια τους και που δεν τους δανείζουν καν – ενώ όταν τους δανείζουν, τότε με τοκογλυφικά επιτόκια κατά πολύ υψηλότερα των επιτοκίων καταθέσεων (πάνω από οκταπλάσια). Θα τους πάρουν δε και τα υπόλοιπα σπίτια, αφού η ακρίβεια και η ενεργειακή ληστεία εξανεμίζουν τα εισοδήματα των Πολιτών – ενώ η πλασματική άνοδος του ΑΕΠ δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στους Έλληνες, αλλά μόνο χρόνο στους ξένους για να ολοκληρώσουν τα σχέδια τους. Στα πλαίσια αυτά, υπενθυμίζουμε τα εξής:

Η οικονομική ανεξαρτησία

Ένας άνθρωπος χάνει την αυτοπεποίθηση του, όταν παύει να πιστεύει πως είναι σε θέση να τα καταφέρει μόνος του, συνήθως ως αποτέλεσμα κακών εμπειριών – οπότε προσπαθεί να επιβιώσει με τη βοήθεια των άλλων, νοιώθοντας όμως εύλογα μία συνεχώς αυξανόμενη ανασφάλεια, αφού δεν έχει προφανώς τη δυνατότητα να ελέγξει τους «άλλους».

Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τα κράτη, όπως στο παράδειγμα της Ελλάδας. Εν προκειμένω αυτοί που τάσσονται υπέρ των μνημονίων, παρά τα τεκμηριωμένα καταστροφικά τους αποτελέσματα σύμφωνα με όλους τους σοβαρούς οικονομολόγους (ανάλυση), θεωρούν πως η χώρα έχει την ανάγκη των άλλων για να επιβιώσει – ενώ όσοι τάσσονται εναντίον πιστεύουν πως μπορεί μόνη της, έστω πληρώνοντας ένα πολύ ακριβό τίμημα.

Το γεγονός δε ότι, τα περισσότερα πολιτικά κόμματα σήμερα υποστηρίζουν τα μνημόνια, παρά το ότι αρκετά από αυτά, όπως η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, ήταν εναντίον στο παρελθόν, σημαίνει πως έχουν χάσει την αυτοπεποίθηση τους – οπότε ουσιαστικά δεν είναι πλέον σε θέση να κυβερνήσουν (εάν είχαν ποτέ αυτοπεποίθηση, ανέκαθεν υποτελή στους ξένους και επικεντρωμένα στη νομή της εξουσίας με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.