Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Ο "ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ" ΜΜΕ



Ο "ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ" ΜΜΕ

Γιώργος Τασιόπουλος 


Από χθες φαίνεται πως λύθηκε το ενεργειακό πρόβλημα, ανεστάλη ξαφνικά η δράση της κλιματικής αλλαγής, τερματίστηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ραγδαία σε ένα 24ωρο η πτώση των τιμών στα βασικά αγαθά των λαϊκών τάξεων και ο Πρωθυπουργός και η ΕΥΠ έπαψαν να επισυνδέονται με τους επικίνδυνους πολιτικούς τους αντιπάλους....

 αλλά προέκυψε ΜΕΓΑ θέμα!

Ο εκλεκτός των ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος του εκσυγχρονιστικού - προοδευτικού πολιτικού συστήματος στην διοικούσα εκκλησία, ο αγαπημένος τους μητροπολίτης την εποχή της κυβέρνησης Σημίτη, πρεσβευτής και εγκάθετος της τότε κυβέρνησης στις συνόδους, ο επίσκοπος Χρυσόστομος Συνετός,  ο μονίμως αντιπολευόμενος την τότε ιεραρχία στη σύγκρουση και τις αποφάσεις της έναντι του "κατάλληλότερου" πρώην σωτήρα - πρωθυπουργού, χθες προέβη σε πρωτοφανείς δηλώσεις και ως εκ τούτου....
 η Εκκλησία του Χριστού σείεται εκ θεμελίων μετά 2022 χρόνια και κάποιοι μάλιστα πρόβλεψαν την εξαφάνισή της εντός 20ετίας!!!

Παραθέτουμε το κείμενο που ακολουθεί από τον 
 Βαγγέλη Π. Κούμπουλη για το ζήτημα
__________
[Οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν έχουν κανένα καημό να παρουσιάσουν «την άποψη της Εκκλησίας» γύρω από οποιαδήποτε θέμα. Γιατί απλούστατα, οι πιστοί, αν θέλουν, μπορούν να την πληροφορηθούν στους ιερούς ναούς, στα ιερά κείμενα, εκεί όπου «η άποψη της Εκκλησίας», ακούγεται και υπάρχει, ενώ τους μη πιστούς, δεν τους αφορά, αφού ό,τι ΣΗΜΕΡΑ, στην ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ, εντέλλεται η Εκκλησία, αφορά ΜΟΝΟ στα μέλη Της.

 Όποιος δε γουστάρει, και δεν είναι μέλος Της, δε δίνει δεκάρα -και σωστά- για τις απόψεις της Εκκλησίας γύρω από τις αμβλώσεις, την καύση των νεκρών, τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.
 Τόσο απλά.

Τότε; Μα για το θόρυβο. Το τζέρτζελο. Τζέρτζελο θα κάνει ο ανισόρροπος -που χαρακτηριζόταν «ιδιόρρυθμος»- Συνετός όχι ο Μάξιμος Ιωαννίνων ή ο νυν Περιστερίου, Γρηγόριος Παπαθωμάς. Καλούμε βεβαίως και τον Μεσογαίας Νικόλαο, όχι για το έργο που επιτελεί στην μητρόπολή του, ούτε για τις – πλημμελείς, είναι η αλήθεια – θεολογικές του θέσεις: τον καλούμε σαν εξωτικό πτηνό, σαν τον παπά από τη NASA. 

Να δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβουμε λίγο πως γίνεται το όλο νταραβέρι: Την εποχή που υποτίθεται πως τα τηλεοπτικά κανάλια έκαναν μποϊκοτάζ στην Χρυσή Αυγή, την εποχή που η νεοναζιστική οργάνωση ήταν στα ντουζένια της, ο αείμνηστος Σιατίστης Παύλος μίλησε με παρρησία εναντίον της. 

Έπαιξε λίγο η δήλωση του σε κάποια – ηλεκτρονικά κυρίως – ΜΜΕ. Δεν εκλήθη ποτέ, σε κανένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας να μιλήσει. Ποτέ. Ποιον  εκκλησιαστικό άνδρα καλούσαν τα κανάλια να μας μιλήσει για «την άποψη της Εκκλησίας σχετικά με τη Χρυσή Αυγή»; Τον ημίτρελο πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιο Λενή. Γιατί, αυτός θα δημιουργήσει τζέρτζελο, αυτός θα πει, ηθελημένα ή αθέλητα, τη χοντράδα που θα κάνει ντόρο και θα ανεβάσει τα νούμερα. 

Και για να είμαστε δίκαιοι, το ίδιο ακριβώς πράγμα γίνεται, κατά κανόνα και με τους πολιτικούς που κάνουν τα κανάλια. 

Πριν ασχοληθούμε λοιπόν με το πόσο σκοταδιστική και μεσαιωνική είναι η Εκκλησία, μήπως πρέπει να ασχοληθούμε με το ποσό για τα μπάζα είναι τα ΜΜΕ της χώρας, δυστυχώς, χωρίς εξαιρέσεις; Γιατί, σε τελική ανάλυση, τα προβλήματα της Εκκλησίας αφορούν τους πιστούς της και μόνο. Το χάλι των ΜΜΕ, μας επηρεάζει όλους.]


Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

«Οι σημερινές δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή ”Σήμερα” (ΣΚΑΪ) του εφησυχάζοντος Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου για την ψυχική και σωματική συμμετοχή των θυμάτων στο έγκλημα του βιασμού τους είναι απαράδεκτες, πολύ περισσότερο για ορθόδοξο κληρικό, και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών.

Τονίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκπομπή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου. Οι δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα του βιασμού, πέραν των άλλων, αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο σε συνοδικό επίπεδο, όσο και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων Αυτής και των φιλανθρωπικών φορέων τους, που στέκονται καθημερινώς και εμπράκτως στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέσα από δράσεις στηρίξεώς τους και ξενώνες φιλοξενίας τους, σε συνεργασία πάντοτε με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές.

Η άνευ εξαιρέσεων αντιμετώπιση της γυναίκας ως ισότιμης με τον άνδρα και η προστασία της απέναντι σε κάθε μορφής κακοποίηση αποτελούν την επίσημη θέση και στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οποιαδήποτε άποψη κληρικού, ανεξαρτήτως βαθμού Ιερωσύνης, που αποκλίνει από τις ανωτέρω θέσεις της Ιεράς Συνόδου, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την Εκκλησία της Ελλάδος».
ΠΗΓΗ- Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.