Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Η έκθεση του Ιδρύματος Ροκφέλερ «Επαναφορά του πίνακα» προέβλεψε μια επισιτιστική κρίση που σχετίζεται με τον COVID, δύο χρόνια πριν συμβεί.Ο

Μόλις μήνες μετά την πανδημία του COVID-19 - και σχεδόν δύο χρόνια πριν από τους παγκόσμιους αξιωματούχους υγείας εκδόσουν προειδοποίηση για έλλειψη τροφίμων - το Ίδρυμα Rockefeller δημοσίευσε μια έκθεση που προβλέπει την κρίση και προσφέρει λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της «μετάβασης στην ηλεκτρονική εγγραφή, την ηλεκτρονική αγορά τροφίμων».

Μόλις μήνες μετά την πανδημία του COVID-19 και σχεδόν δύο χρόνια πριν από τους παγκόσμιους αξιωματούχους υγείας προειδοποιήσουν για ελλείψεις τροφίμων, το Ίδρυμα Rockefeller δημοσίευσε μια έκθεση που προβλέπει την κρίση και προσφέρει λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της «μετάβασης σε ηλεκτρονική εγγραφή, αγορά τροφίμων μέσω Διαδικτύου».

Σε μια έκθεση της 28ης Ιουλίου 2020 με τίτλο «Reset the Table: Meeting the Moment to Transform the US Food System», το ίδρυμα περιγράφει «μια κρίση πείνας και διατροφής […] απαράμιλλη σε αυτή τη χώρα για γενιές. 

Οι συγγραφείς είπαν ότι η κρίση προκλήθηκε από τον COVID-19.

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κρίση πρέπει να επιλυθεί όχι με την ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας των πιο ευάλωτων, αλλά με την ανανέωση ολόκληρου του συστήματος τροφίμων και της σχετικής αλυσίδας εφοδιασμού – με άλλα λόγια, θα πρέπει να «επαναφέρουμε το τραπέζι».

Το Ίδρυμα Ροκφέλερ ζήτησε αυτή την «επαναφορά» του συστήματος τροφίμων λιγότερο από δύο μήνες αφότου το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), στις 3 Ιουνίου 2020, αποκάλυψε το όραμά του για τη « μεγάλη επαναφορά ».

Μερικοί από τους συνεισφέροντες στην έκθεση του Ιδρύματος Ροκφέλερ είναι μέλη του WEF. Μερικοί από αυτούς, μαζί με άλλους υποστηρικτές της "επαναφοράς του τραπεζιού", έχουν επίσης δεσμούς με οντότητες που προωθούν διαβατήρια εμβολίων και συστήματα ψηφιακής ταυτότητας.

Rockefeller Foundation: «Απαιτούνται αλλαγές στις πολιτικές, τις πρακτικές και τα πρότυπα».

Το WEF περιγράφει το Ίδρυμα Ροκφέλερ ως μια φιλανθρωπική οργάνωση «με γνώμονα την επιστήμη» που «επιδιώκει να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει μεγάλης κλίμακας ανθρώπινη επίδραση που προάγει την ευημερία της ανθρωπότητας παγκοσμίως» και που «προωθεί νέα σύνορα επιστήμης, δεδομένων, πολιτικής και καινοτομία για την επίλυση παγκόσμιων προκλήσεων που σχετίζονται με την υγεία, τα τρόφιμα, την ενέργεια και την οικονομική κινητικότητα».

Στον πρόλογο της έκθεσής του για το 2020 «Reset the Table», ο πρόεδρος του ιδρύματος, Δρ. Rajiv J. Shah, ο οποίος είναι πρώην διαχειριστής του Οργανισμού των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), αναφέρει:

«Η Αμερική αντιμετωπίζει μια κρίση πείνας και διατροφής, όπως αυτή η χώρα δεν έχει δει εδώ και γενιές.

«Με πολλούς τρόπους, ο Covid-19 έχει εκραγεί ζητήματα που σιγοβράζουν από καιρό στο αμερικανικό σύστημα τροφίμων. Αυτό που ξεκίνησε ως κρίση δημόσιας υγείας τροφοδότησε μια οικονομική κρίση, αφήνοντας το 33% των οικογενειών σε θέση να αντέξουν οικονομικά την ποσότητα ή την ποιότητα των τροφίμων που θέλουν.

«Το κλείσιμο των σχολείων θέτουν 30 εκατομμύρια μαθητές σε κίνδυνο να χάσουν τα γεύματα που χρειάζονται για να μάθουν και να ευδοκιμήσουν».

Η έκθεση δεν εξηγεί πώς το Ίδρυμα Ροκφέλερ ενημερώθηκε για αυτήν την επισιτιστική κρίση λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ειδικά επειδή η έκθεση αναφέρει ότι αναπτύχθηκε από «συζητήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2020».

Η έκθεση δεν παρέχει επίσης καμία ένδειξη για το ρόλο που έπαιξαν τα μέτρα πανδημίας, όπως τα μέτρα περιορισμού – τα οποία το ίδρυμα έχει υποστηρίξει με το WEF – στην επισιτιστική κρίση.

Στην έκθεσή του, το Ίδρυμα Ροκφέλερ προσφέρει μια σειρά λύσεων, που προκύπτουν από «διαλόγους με περισσότερους από 100 ειδικούς και επαγγελματίες».

Μία από τις συστάσεις κάνει έκκληση για μετάβαση από την «εστίαση στη μεγιστοποίηση των αποδόσεων των μετόχων» σε «ένα δικαιότερο σύστημα επικεντρωμένο σε δίκαιες αποδόσεις και οφέλη για όλους τους ενδιαφερόμενους – δημιουργώντας περισσότερη δίκαιη ευημερία σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού».

Αυτό μπορεί να ακούγεται καλή ιδέα, μέχρι να συνειδητοποιήσει κανείς ότι οι «ενδιαφερόμενοι» σε αυτή την περίπτωση αναφέρονται στον «καπιταλισμό των ενδιαφερομένων» - μια έννοια που προωθείται έντονα από τις ίδιες μεγάλες εταιρείες που έχουν επωφεληθεί από το μετοχικό καπιταλιστικό σύστημα.

Το WEF ενθαρρύνει επίσης έντονα τον «καπιταλισμό των ενδιαφερομένων», τον οποίο ορίζει ως «μια μορφή καπιταλισμού στην οποία οι εταιρείες επιδιώκουν να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμη αξία λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες όλων των ενδιαφερομένων τους και της κοινωνίας συνολικά».

Για το πλαίσιο, ο οικονομικός φασισμός, όπως ενσωματώθηκε στα καθεστώτα της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας, περιελάμβανε «συνεργασίες» μεταξύ επιχειρήσεων, κυβέρνησης και συνδικάτων, οργανωμένες από ένα σύστημα περιφερειακών «οικονομικών επιμελητηρίων» και μια φιλοσοφία σύμφωνα με την οποία «Το κοινό καλό προηγείται του ιδιωτικού αγαθού».

Δεν είναι προφανώς ασαφές πώς καθορίζονται οι «ανάγκες [της] κοινωνίας στο σύνολό της» — ή από ποιον.

Η έκθεση του Ιδρύματος Ροκφέλερ αναφέρει: «Η επιτυχία θα απαιτήσει πολλές αλλαγές στις πολιτικές, τις πρακτικές και τα πρότυπα».

Τι είναι αυτή η «επιτυχία»; Η έκθεση θέτει τρεις κύριους στόχους:

  • Συλλογή και ψηφιοποίηση δεδομένων: Η έκθεση ζητά «μια στροφή προς την ηλεκτρονική εγγραφή, την ηλεκτρονική αγορά τροφίμων, τις απευθείας αγορές από το αγρόκτημα στον καταναλωτή, την τηλεϊατρική, τις τηλεδιαβουλεύσεις, καθώς και στην [ευρυζωνική πρόσβαση που είναι απαραίτητη για] για την εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση και την απασχόληση ".

Η έκθεση περιγράφει την έλλειψη καθολικής ευρυζωνικής πρόσβασης σε αυτό το πλαίσιο ως «θεμελιώδη έλλειψη ανθεκτικότητας και ισότητας».

  • Οι «ενδιαφερόμενοι φορείς» συνεργάζονται για να σχηματίσουν ένα «συνεργατικό κίνημα υπεράσπισης».
  • «Αλλαγές σε πολιτικές, πρακτικές και πρότυπα», οι οποίες σύμφωνα με την έκθεση θα ήταν «πολλές».

Αυτοί οι στόχοι, ντυμένοι με γλώσσα «περιεκτικών», περιγράφονται στην έκθεση ως ωφέλιμοι για την ανθρώπινη υγεία, διασφαλίζοντας «υγιεινές και προστατευτικές δίαιτες» που «θα επιτρέψουν στους Αμερικανούς να ευημερήσουν και να μειώσουν το ασφυκτικό κόστος της υγειονομικής περίθαλψης». .

Η έκθεση φτάνει στο σημείο να το περιγράφει ως «κληρονομιά» του COVID-19, προβλέποντας μάλιστα ότι οι γιατροί θα «συνταγογραφούν» φρούτα και λαχανικά στους ασθενείς.

Σύμφωνα με την έκθεση:

«Μια από τις κληρονομιές του Covid-19 θα έπρεπε να είναι ότι ήταν όταν οι Αμερικανοί συνειδητοποίησαν την ανάγκη να αντιμετωπίζουν τα θρεπτικά τρόφιμα ως μέρος της υγειονομικής περίθαλψης, τόσο για το ρόλο τους στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία ασθενειών.

«Με την ενσωμάτωση υγιεινών τροφίμων στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, οι γιατροί θα μπορούσαν να συνταγογραφούν προϊόντα εξίσου εύκολα με τα φαρμακευτικά προϊόντα και να μειώσουν την εξάρτηση από ακριβές υπηρεσίες υγείας που συχνά χρειάζονται λόγω της επισιτιστικής ανασφάλειας».

Όμως, όπως τόνισε ο Δρ Τζόζεφ Μερκόλα , παρά την υποτιθέμενη εστίαση σε υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα, οι λέξεις «βιολογικό», «φυσικό» και «τρέφεται με χόρτο» δεν εμφανίζονται στην έκθεση.

Αυτό που εμφανίζεται είναι ο όρος «εναλλακτικές πρωτεΐνες», ο οποίος αναφέρεται σε πρωτεΐνες που προέρχονται από την κατανάλωση εντόμων, μια άλλη έννοια που προωθείται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Το 2021, για παράδειγμα, το WEF δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο «Γιατί πρέπει να δώσουμε στα έντομα τον ρόλο που τους αξίζει στα διατροφικά μας συστήματα», προτείνοντας ότι «η αναπαραγωγή εντόμων για τροφή και ζωοτροφή θα μπορούσε να προσφέρει μια φιλική προς το περιβάλλον λύση στην επικείμενη επισιτιστική κρίση ([η έμφαση προστέθηκε])».

Για άλλη μια φορά, ανακοινώνεται μια «διαφαινόμενη επισιτιστική κρίση», η οποία μπορεί να οδηγήσει ορισμένους να αναρωτηθούν πώς οντότητες όπως το Ίδρυμα Ροκφέλερ και το WEF θα μπορούσαν να γνωρίζουν τι επρόκειτο να συμβεί.

Όπως λέει ο Mercola:

«Ο COVID κηρύχθηκε πανδημία στις 11 Μαρτίου 2020, οπότε τη στιγμή που δημοσιεύτηκε αυτή η έκθεση Rockefeller, η πανδημία υπήρχε μόνο τέσσερις μήνες και παρόλο που ορισμένες ομάδες υψηλού κινδύνου αντιμετώπισαν επισιτιστική ανασφάλεια, όπως τα παιδιά των οποίων το κύριο γεύμα ήταν το μεσημεριανό γεύμα στο σχολείο, οι εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων, όσον αφορά τα άδεια ράφια, δεν ήταν ευρέως διαδεδομένες ή ιδιαίτερα σοβαρές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Φαίνεται ότι τίποτα δεν ξεφεύγει από το προφητικό μυαλό των αυτοαποκαλούμενων σχεδιαστών του μέλλοντος. Προβλέπουν με ακρίβεια «φυσικές καταστροφές» και προβλέπουν τυχαίες «πράξεις του Θεού». Ξέρουν τα πάντα πριν συμβούν.

«Ίσως είναι πραγματικά προφήτες. Ή ίσως απλώς περιγράφουν τα αναπόφευκτα αποτελέσματα των δικών τους πράξεων.

Σύμφωνα με τον Mercola, αυτές οι κρίσεις είναι αναπόφευκτες γιατί αποτελούν μέρος ενός «σκόπιμου σχεδίου» των ίδιων παραγόντων.

Οι εκπληκτικές «προβλέψεις» του Ιδρύματος Ροκφέλερ για μελλοντικές κρίσεις και οι σύνδεσμοί του με τη Big Tech και τη Big Pharma.

Για να δοθεί αξιοπιστία στη γνώμη του Mercola, και όπως ανέφερε πρόσφατα το The Defender , το Ίδρυμα Rockefeller, το WEF και άλλες οντότητες προέβλεψαν με ακρίβεια έναν αξιοσημείωτο αριθμό κρίσεων που ακολούθησαν.

Για παράδειγμα, το Event 201 , που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και συνδιοργανώθηκε από το Ίδρυμα Ροκφέλερ, «προέβλεψε» με ακρίβεια το παγκόσμιο ξέσπασμα ενός κοροναϊού.

Ομοίως, η Πρωτοβουλία Πυρηνικής Απειλής (NTI), η οποία συνδιοργάνωσε μια « επιτραπέζια προσομοίωση » που προβλέπει την παγκόσμια εμφάνιση της ευλογιάς των πιθήκων τον Μάρτιο του 2021, με μια φανταστική ημερομηνία έναρξης τον Μάιο του 2022, έλαβε 1,25 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις από το Ίδρυμα Ροκφέλερ από τον Ιανουάριο. 2021.

Με τη σειρά του, ο άλλος συνδιοργανωτής του monkeypox "tabletop simulation", η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, διοργάνωσε τον Μάιο του 2022 μια στρογγυλή τράπεζα με το Ίδρυμα Rockefeller σχετικά με τη "διατλαντική συνεργασία στην επισιτιστική ασφάλεια".

Μεταξύ των προτάσεων που προέκυψαν από αυτό το στρογγυλό τραπέζι, προτείνεται «να επικεντρωθεί στον μετασχηματισμό του παγκόσμιου συστήματος τροφίμων και να γίνει πιο ανθεκτικό σε μελλοντικούς κραδασμούς, αναλαμβάνοντας δράση τώρα και μακροπρόθεσμα».

Το Ίδρυμα Rockefeller είναι επίσης εταίρος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και δωρητής του GAVI: The Vaccine Alliance – μαζί με το WEF, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Johns Hopkins Bloomberg, η οποία φιλοξένησε την εκδήλωση 201.

Όπως ανέφερε προηγουμένως το The Defender , η GAVI Alliance βρίσκεται σε αποστολή «να σώσει ζωές και να προστατεύσει την υγεία των ανθρώπων» και ισχυρίζεται ότι «βοηθά στην ανοσοποίηση σχεδόν των μισών παιδιών του κόσμου έναντι θανατηφόρων μολυσματικών ασθενειών και εξουθενωτικών».

Η GAVI είναι επίσης βασικός εταίρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η GAVI Alliance – και το Rockefeller Foundation – συνεργάζονται επίσης στενά με την ID2020 Alliance . Ιδρύθηκε το 2016, το ID2020 ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει «δεοντολογικές προσεγγίσεις και προσεγγίσεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής στην ψηφιακή ταυτότητα», προσθέτοντας ότι «το να κάνεις σωστά την ψηφιακή ταυτότητα σημαίνει προστασία των πολιτικών ελευθεριών».

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το The Defender , οι ιδρυτικοί εταίροι του ID2020 περιλαμβάνουν το Rockefeller Foundation, GAVI, UNICEF, Microsoft, Bill & Melinda Gates Foundation και την Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ γενικοί συνεργάτες του ID2020 περιλαμβάνουν το Facebook και τη Mastercard .

Τα τελευταία δύο χρόνια, το Ίδρυμα Ροκφέλερ και φορείς όπως το ID2020 και το WEF έχουν συνδεθεί στενά με την προώθηση των ψηφιακών «διαβατηρίων εμβολίων».

Για παράδειγμα, στις 9 Ιουλίου 2020, το έργο Commons, που ιδρύθηκε το ίδιο από το Ίδρυμα Ροκφέλερ, ξεκίνησε «μια παγκόσμια προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς και επαληθεύσιμου τρόπου για τους ταξιδιώτες να μοιραστούν την κατάστασή τους COVID-19» – δηλαδή ένα διαβατήριο εμβολιασμού .

Το έργο Commons βρισκόταν επίσης πίσω από την ανάπτυξη του CommonPass , μιας άλλης πρωτοβουλίας διαβατηρίων εμβολίων, που αναπτύχθηκε παράλληλα με το WEF.

Από την πλευρά του, το Good Health Pass κυκλοφόρησε από το ID2020 , στο πλαίσιο μιας συνεργασίας μεταξύ της Mastercard, του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου και του WEF. Υποστηρίχθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ , τώρα εκτελεστικό πρόεδρο του Ινστιτούτου Τόνι Μπλερ για την Παγκόσμια Αλλαγή .

Άλλα μέλη του Good Health Pass Collaborative περιλαμβάνουν τις Accenture, Deloitte και IBM, οι οποίες ανέπτυξαν το σύστημα διαβατηρίων εμβολίων « Excelsior Pass » της Νέας Υόρκης .

Το Ίδρυμα Rockefeller, μαζί με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, χρηματοδότησε επίσης ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε από τον ΠΟΥ στις 27 Αυγούστου 2021, με τίτλο «Ψηφιακή τεκμηρίωση των πιστοποιητικών COVID-19: Κατάσταση εμβολιασμού».

Το έγγραφο περιγράφεται ως εξής:

«Αυτό είναι ένα έγγραφο καθοδήγησης για τις χώρες και τους εταίρους υλοποίησης σχετικά με τις τεχνικές απαιτήσεις για την ανάπτυξη ψηφιακών συστημάτων πληροφοριών για την έκδοση διαλειτουργικών ψηφιακών πιστοποιητικών βασισμένων σε πρότυπα για το εμβόλιο κατά του COVID-19, καθώς και προβληματισμούς για την εφαρμογή τέτοιων συστημάτων, για λόγους συνέχειας περίθαλψης και απόδειξη εμβολιασμού».

Και σε μια άλλη εξαιρετικά προγνωστική «πρόβλεψη», το Ίδρυμα Ροκφέλερ δημοσίευσε μια έκθεση το 2010 με τίτλο «Σενάρια για το μέλλον της τεχνολογίας και της διεθνούς ανάπτυξης», η οποία περιγράφει τέσσερα μελλοντικά σενάρια.

Ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο ήταν το «Lock Step» – που περιγράφεται ως «[ένας] κόσμος αυστηρότερου κυβερνητικού ελέγχου από πάνω προς τα κάτω και πιο αυταρχικής ηγεσίας, με περιορισμένη καινοτομία και αυξανόμενη αντιπολίτευση πολιτών».

Η περιγραφή αυτού του σεναρίου "Lock Step" συνεχίζεται:

Η τεχνολογική καινοτομία στο πλαίσιο του «Lock Step» είναι σε μεγάλο βαθμό υπό την ηγεσία της κυβέρνησης και επικεντρώνεται σε θέματα εθνικής ασφάλειας, υγείας και ασφάλειας.

«Οι περισσότερες τεχνολογικές βελτιώσεις δημιουργούνται από και για τις ανεπτυγμένες χώρες, διαμορφωμένες από τη διπλή επιθυμία των κυβερνήσεων να ελέγχουν και να παρακολουθούν τους πολίτες τους».

Αυτό το σενάριο περιελάμβανε επίσης «πιο έξυπνες» συσκευασίες τροφίμων:

«Στον απόηχο των φόβων πανδημίας, οι πιο έξυπνες συσκευασίες για τρόφιμα και ποτά εφαρμόζονται πρώτα από μεγάλες εταιρείες και παραγωγούς σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον και στη συνέχεια υιοθετούνται για μεμονωμένα προϊόντα και καταναλωτές».

Επιπλέον, το σενάριο «Lock Step» προέβλεψε αξιοσημείωτα ότι η Κίνα θα τα πήγαινε καλύτερα από τις περισσότερες χώρες σε περίπτωση υποθετικής πανδημίας, χάρη στα δραστικά μέτρα που θα εφάρμοζε:

«Ωστόσο, μερικές χώρες τα πήγαν καλύτερα – η Κίνα ειδικότερα.

«Η ταχεία επιβολή και επιβολή υποχρεωτικής καραντίνας για όλους τους πολίτες από την κινεζική κυβέρνηση, καθώς και το στιγμιαίο και σχεδόν αεροστεγές κλείσιμο όλων των συνόρων, έσωσαν εκατομμύρια ζωές, ανακόπτοντας την εξάπλωση του ιού πολύ νωρίτερα από ό,τι σε άλλες χώρες και επιτρέποντας ταχύτερη ανάκαμψη μετά την πανδημία».

Η εμπλοκή του Ιδρύματος Ροκφέλερ στη δημόσια υγεία δεν είναι νέα.

Για περισσότερο από έναν αιώνα , το ίδρυμα προώθησε έντονα την «επιστημονική ιατρική» και επισημοποίησε την ιατρική πρακτική με βάση το ευρωπαϊκό μοντέλο σε παγκόσμια κλίμακα, εις βάρος της ομοιοπαθητικής και άλλων παραδοσιακών και φυσικών θεραπειών.

Οι «φιλανθρωπικές» δραστηριότητες του ιδρύματος έχουν ονομαστεί «de facto αποικιοκρατία σε χώρες όπως η Κίνα και οι Φιλιππίνες».

Επιπλέον, το ίδρυμα βοήθησε στη δημιουργία των πρώτων οντοτήτων δημόσιας υγείας στον κόσμο, της Διεθνούς Επιτροπής Υγείας (1913-16) και του Διεθνούς Συμβουλίου Υγείας (1916-1927).

Βοήθησε επίσης στη χρηματοδότηση πρώιμων προγραμμάτων δημόσιας υγείας σε πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ και το Τζονς Χόπκινς - τώρα έδρα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Johns Hopkins Bloomberg.


ΠΗΓΗ:https://www.mondialisation.ca/le-rapport-reset-the-table-de-la-fondation-rockefeller-prevoyait-une-crise-alimentaire-liee-au-covid-deux-ans-avant-quelle-ne-se-produise/5669564
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.