Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

«God save the Queen, the fascist regime»

«God save the Queen,
the fascist regime»


Ξεκίνησαν στην Αγγλία και σε πρώην αποικίες οι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, της δεύτερης. Η ίδια απήλαυσε το πλήθος, τον στρατό και τα αεροσκάφη που συμμετείχαν στον εορτασμό για τα 70 χρόνια της μοναρχίας της, αφού είχε δηλώσει πως εμπνέεται από την καλή θέληση που επιδεικνύεται απέναντι της αλλά και όσα έχουν επιτευχθεί όλα αυτά τα εβδομήντα χρόνια.

Όλα αυτά τα 70 χρόνια, από τις 2 Ιουνίου 1952, δεν είναι χρόνια για να γιορτάζονται. Η 96χρονη Ελισάβετ, μπορεί να λατρεύεται από τους Βρετανούς, μα αντιπροσωπεύει έναν θεσμό θεοσκότεινο, που προκαλεί τη μνήμη δεκάδων λαών, από την Ασία μέχρι την Αφρική, από την Ευρώπη μέχρι την Καραϊβική. Για εμάς, η βασίλισσα δεν θυμίζει τίποτε άλλο από τους απαγχονισμούς και τα βασανιστήρια, καθώς και όσα ακολούθησαν της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ίδια μονάρχης που γιορτάζει σήμερα ρεκόρ στον αγγλικό θρόνο, αγνόησε επιδεικτικά τις εκκλήσεις για ματαίωση των εκτελέσεων εννιά εικοσάρηδων. Δεν ήταν απόφαση δική της, μα μπορούσε να τους ματαιώσει.
Για εμάς, η βασίλισσα θυμίζει την αφαίμαξη των αποικιών, το δουλεμπόριο, τους σκλάβους, τις σφαγές και την αίσθηση της υπέροχης απέναντι στους ιθαγενείς που έβρισκε στις περιοδείες της. Για εμάς η βασίλισσα και τα λούσα της, αντιπροσωπεύουν ένα φονικό μείγμα χρυσού και αίματος, που δεν επιτρέπει σε πολλούς λαούς να προχωρήσουν. Για εμάς, η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ και η 70χρονη μοναρχία της, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κακόγουστο απομεινάρι του μεσαίωνα, που παρασιτεί σαν κτήνος σε κώμα και προσπαθεί εναγωνίως να δολοφονήσει την ιστορία. Μα η ιστορία δεν πεθαίνει. Μόνο η ιστορία.

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.