Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Επιτέλους ακούστηκε ένας Ελληνικός Λόγος. Από τον Πέτρο Μολυβιάτη στην επιστολή του προς τον Νορβηγό του ΝΑΤΟ. Αυτό το ξεφτέρι.

Τα κενά όμως ουσίας, σημειολογίας και τα λεκτικά της εξωτερικής πολιτικής όσον αφορά την πολιτική αντιμετώπιση των υπόδικων ρατσιστών της Άγκυρας είναι πολλά.

Παρατηρείται σύγχυση, αντιφατικότητα παρά καθαρότητα προς τα μέσα και προς τα έξω και σταθερότητα. Ολιγωρία πάρα εγρήγορση. Δειλία όχι αυτοπεποίθηση.

Δεν είναι η περίοδος των Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Είμαστε σε άλλη εποχή και η Ιστορία αλλά και η Γεωγραφία είναι μαζί μας.


“ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ” “Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει καθήκον και μπορεί να λύσει το Νέο Ανατολικό Ζήτημα”. Είναι ο προλογικός επίλογος μου στην δεύτερη έκδοση του βιβλίου “Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα Το Τουρκικό Πρόβλημα Η Ανθρωπιστική Ελλάδα”

Πολύ καθαρό το μήνυμα και ο βελούδινος τρόπος εφαρμογής του. 

 Δεν θέλω να πιστεύω ότι θέλετε να έχετε το τέλος του Γιωργάκη, του Σημίτη και του ΚΚΚΑΣΟΡ.

Έχω όμως μία απορία. Δεν κατανοείτε την σημασία αλλά και την ιερή υποχρέωση της δημιουργίας “Διεθνούς Σχολής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Γενοκτονία” στην Χίο. Την πατρίδα του Πέτρου Μολυβιάτη.

Αν συμβαίνει αυτό τότε σημαίνει ότι η Ελλάδα, ο Ελληνισμός στερείται, δεν έχει ένα Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ένα Ελληνικό και έξυπνο Υπουργείο Παιδείας και μία Ελληνική Κυβέρνηση. Είναι ακόμη μία επιβεβαίωση της επιστημονικής θεωρίας μου για το Κράτος στην Ελλάδα, στο “Ελληνική Πολιτική Παιδεία η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη” και στο “Νέο Ανατολικό Ζήτημα”


Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Ιούνιος 22



ΠΗΓΗ:http://polis-agora.blogspot.com/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.