Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Νεανική εγκληματικότητα στα σχολεία – Μέχρι πότε θα τους νταντεύουμε;


 

Τα στόματα ανοίγουν για τον 14χρονο Μάκη που βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιο του σπιτιού του στα Κάτω Πατήσια. Συμμαθητές και φίλοι του παιδιού μιλούν ότι ο 14χρονος οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, όχι λόγω του επικίνδυνου διαδικτυακού “παιχνιδιού” Blackout Challenge, αλλά λόγω του άγριου bullying που δέχονταν από ομάδα συμμαθητών του. Αν και υπόθεση του 14χρονου είναι ακόμα προς διερεύνηση, την ίδια στιγμή η νεανική εγκληματικότητα έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας.

Λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν, ομάδες μαθητών από το σχολείο του 14χρονου συνεπλάκησαν στο Άλσος Βεϊκου, κατά την διάρκεια σχολικής εκδρομής. Κάποιοι μάλιστα από τους μαθητές χρησιμοποίησαν ακόμα και μαχαίρια. Προχτές στην δημοσιότητα ήρθε μια παλαιότερη υπόθεση άγριου bullying με θύμα μία 14χρονη, συμμαθήτρια μάλιστα του 14χρονου Μάκη.

Από το 2021 η μαθήτρια δέχονταν συνεχιζόμενο και εξευτελιστικό bullying, ακόμα και από συμμαθήτριες της. Μία επίθεση, που είχε καταγραφεί σε βίντεο από τους ίδιους τους δράστες, είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Σε αυτό φαίνεται το κορίτσι να ξυλοκοπείται άγρια, υπό τις επευφημίες μάλιστα των συγκεντρωμένων που φωνάζουν «βάρη τη, βάρη τη»:

Το ΒΙΝΤΕΟ και η συνέχεια στον σύνδεσμο:

Νεανική εγκληματικότητα στα σχολεία – Μέχρι πότε θα τους νταντεύουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.