Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Όσα συνέβησαν στο πρώτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία Ανδρουλάκη

Όσα συνέβησαν στο πρώτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία Ανδρουλάκη





«ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ κυβερνήσεις στο παρασκήνιο υπό την καθοδήγηση των οικονομικών συμφερόντων» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο πρώτο συνέδριο υπό την ηγεσία του και χειροκροτήθηκε θερμά από τους περισσότερους συνέδρους.

Ο διπλασιασμός των δημοσκοπικών ποσοστών του που έχει πετύχει ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την εκλογή του ως πρόεδρου είχε ως αποτέλεσμα το αυξημένο ενδιαφέρον για το συνέδριο του κόμματος αλλά και την απόπειρα επαναπροσέγγισης εκ μέρους προσώπων από το παρελθόν που έπαιξαν μοιραίο ρόλο στη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή προσώπων που αρνήθηκαν να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογούσε για την πτώση του, αλλά τώρα σπεύδουν με την προσδοκία ότι θα έχουν μερίδιο στην άνοδο που πέτυχε η νέα ηγεσία, ακριβώς επειδή είναι νέα και δεν κουβαλά τα βάρη από το παρελθόν.

Θα το επιτρέψει αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης; Με δεδομένο ότι το επόμενο βήμα του θα είναι η ανανέωση, όπως έχει προαναγγείλει, το πιθανότερο είναι ότι κανένα από αυτά τα πρόσωπα δεν θα παίξουν τον παραμικρό ρόλο στη νέα πορεία του.

Άλλωστε γνωρίζει καλά ότι η εμπιστοσύνη που εκφράστηκε στο πρόσωπό του και η εντυπωσιακή άνοδος που πέτυχε οφείλονται εν πολλοίς στο ότι ο ίδιος δεν έχει φθαρεί από την άσκηση της εξουσίας, ούτε κατά τη διόγκωση της κρίσης αλλά ούτε και κατά τη διαχείρισή της, αφού δεν συμμετείχε σε αυτήν.

Αντιθέτως, στο κόμμα του γνωρίζουν καλά αυτό που και ο ίδιος υπονόησε λέγοντας ότι ανέβηκε ένα-ένα τα σκαλιά της ιεραρχίας, πως ποτέ δεν ήταν ένα από τα προστευόμενα παιδιά των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ που προώθησαν σκανδαλωδώς ορισμένοι από τους προηγούμενους προέδρους του, ανεβάζοντάς τα «με τον ανελκυστήρα», όπως είπε. Παρ' όλα αυτά, ο Ανδρουλάκης ήθελε να τους έχει και τους τρεις προέδρους στο συνέδριο και ήταν η πρώτη φορά που Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου και Ευάγγ. Βενιζέλος βρέθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον και συνομίλησαν.

Ενότητα και μετά ανανέωση

Η συνέχεια... https://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia/osa-synebisan-sto-proto-synedrio-toy-pasok-ypo-tin-igesia-androylaki?fbclid=IwAR1ZAPq-CzlUTkF7Xaxbxys4xSIdI_SK9k8mAD050x5-z-TLgJjr0BG-SxE

ΠΗΓΗ:https://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia/osa-synebisan-sto-proto-synedrio-toy-pasok-ypo-tin-igesia-androylaki?fbclid=IwAR1ZAPq-CzlUTkF7Xaxbxys4xSIdI_SK9k8mAD050x5-z-TLgJjr0BG-SxE
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.