Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Ελλάδα: Όγδοη ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο!

Στην πρώτη οκτάδα των χωρών με την ακριβότερη μέση τιμή βενζίνης ανά λίτρο στον κόσμο συγκαταλεγόταν η Ελλάδα στις 9 του τρέχοντος Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστοχώρου Global Petrol Prices. Ο κατάλογος περιλαμβάνει χώρες που δίνουν πλήρη στοιχεία και οι αναφερόμενες τιμές είναι σε δολάρια ΗΠΑ. Η πιο ακριβή βενζίνη στον κόσμο είναι στο Χονγκ Κονγκ και ακολουθούν Νορβηγία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Μονακό, Δανία, Φινλανδία και Ισλανδία, που προηγούνται της Ελλάδος, που έρχεται 8η. Οι υπόλοιπες χώρες του καταλόγου, συμπεριλαμβανομένων και χωρών με πολύ υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και αγοραστική δύναμη πολιτών, ακολουθούν.

Ο ιστοχώρος Statista, με βάση τα ανωτέρω στοιχεία, τρέπει τις τιμές σε Ευρώ και παρουσιάζει στον παγκόσμιο χάρτη χρωματικές ζώνες ανάλογα με την τιμή της 9ης Μαΐου. Η κατάταξη της Ελλάδας στην 8η θέση δεν μεταβλήθηκε και στην ενημέρωση της 16.5.2022. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που έχουν ξεπεράσει το “ψυχολογικό φράγμα” των 2 Ευρώ ανά λίτρο:

 

Μέση εβδομαδιαία τιμή βενζίνης (με εξαίρεση μερικές χώρες των οποίων τα δεδομένα ενημερώνονται ανά μήνα. Με βάση την αναλογία ευρώ-δολαρίου την 9.5.2022. Μπλε χρώμα: Άνω των 2 ευρώ ανά λίτρο. Κόκκινο: 1,51-2 ευρώ Ροζ: 1,25-1,50 Πορτοκαλί: 1,01-1,24 Λαδί: 0,66-1,00 Κίτρινο: 0,02-0,65

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Όπως διευκρινίζει η globalpetrolprices.com για τις μετρήσεις χρησιμοποιούνται τουλάχιστον τρεις ανεξάρτητες πηγές για κάθε χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργείων Ενέργειας, Μεταφορών ή Εμπορίου. μηχανισμοί διαφάνειας των τιμών των καυσίμων· τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες· ομάδες υπεράσπισης των καταναλωτών· διεθνείς εταιρείες καυσίμων· τοπικά μονοπώλια πετρελαίου· πολυμερείς οργανώσεις· και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στους συνδέσμους μπορεί κανείς να αναζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε χώρα, όπως και ανάλογα στοιχεία για άλλα καύσιμα.


ΠΗΓΗ: https://xristianiki.gr/%cf%8c%ce%b3%ce%b4%ce%bf%ce%b7-%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b2%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%af%cf%89%cf%82/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.