Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Η Ουκρανία και η Αυτοκρατορία του Ψέματος

Του Kurt Nimmo

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 5 Απριλίου 2022

***

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και τα νέα κρατικά μέσα ενημέρωσης - Fox, ABC, CBS, NYT, The Washington Post, κ.λπ.- πιέζουν την πολεμική προπαγάνδα για να αναζωπυρώσουν την κατάσταση στην Ουκρανία. Τα εταιρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης φωνάζουν τα κυβερνητικά ψέματα, τις ψεύτικες ειδήσεις, την παραπληροφόρηση και τον παράλογο φόβο για οτιδήποτε ρωσικό.

Η αλήθεια συνθλίβεται στην Αυτοκρατορία του Ψέματος και στρέφεται με επίσημες αφηγήσεις.

Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να καταστρέψει την Ουκρανία, να δολοφονήσει μαζικά τους αμάχους της, να δολοφονήσει τον πρόεδρό της και να καταστρέψει ολόκληρη τη χώρα όπως ο κομμουνιστής προκατόχος της.

Αυτό το ακούμε κάθε μέρα.

Ο Πούτιν είναι ο Χίτλερ και οι Ρώσοι είναι βάρβαροι που επιδιώκουν να αποκαταστήσουν την κυριαρχία της Σοβιετικής Ένωσης στα εδάφη της Ανατολικής Ευρώπης.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Ο Ζακ Μποντ δεν είναι πολεμιστής της πολυθρόνας. Είναι πρώην συνταγματάρχης του Γενικού Επιτελείου στην Ελβετία, πρώην μέλος της ελβετικής στρατηγικής πληροφοριών και ειδικός στις χώρες της Ανατολής. Υπηρέτησε ως Αρχηγός Πολιτικής για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, υπηρέτησε στο ΝΑΤΟ και του ανατέθηκε να εργαστεί για να σταματήσει τη διάδοση των φορητών όπλων στην Αφρική. Ο Baud εκπαιδεύτηκε στις υπηρεσίες των πληροφοριών των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

«Συμμετείχε σε συζητήσεις με τους ανώτατους ρωσικούς στρατιωτικούς και αξιωματούχους αμέσως μετά την πτώση της ΕΣΣΔ. Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ακολούθησε την ουκρανική κρίση του 2014 και αργότερα συμμετείχε σε προγράμματα για να βοηθήσει την Ουκρανία», αναφέρει το βιογραφικό του Baud που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Center Français de Recherche sur le Renseignement .

Ο απολογισμός του Baud για τη στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία και τα πολιτικά κίνητρα της Ρωσικής Δούμας, ή του κοινοβουλίου - και όχι συγκεκριμένα του Βλαντιμίρ Πούτιν - σε σχέση με την Ουκρανία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την εντυπωσιακή προπαγάνδα που εκπέμπουν τα εταιρικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Χάρη σε μια αγγλική μετάφραση του πρωτότυπου γαλλικού του " La Situation Militaire en Ukraine " του Baud, μαθαίνουμε ότι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο ενδιαφέρονται πράγματα για έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο (και το τεράστιο κέρδος που συσσωρεύει τέτοιες δολοφονικές επιχειρήσεις για την ελίτ και τους μετόχους χωρίς συνείδηση). Το επίκεντρο αυτού του νέου «ψυχρού» πολέμου είναι η εθνοτική σύγκρουση στην Ουκρανία, τη φτωχότερη χώρα της Ευρώπης.

Στιγμιότυπο από το cf2r.org

Το κεντρικό ζήτημα της Ουκρανίας στον απόηχο της μηχανικής αλλαγής καθεστώτος της «έγχρωμης επανάστασης» του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ το 2014 είναι το καθεστώς της αυτονομίας για τις δύο ανακηρυγμένες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ (που αναφέρεται στο «Λουχάνσκ» στη Δύση). Η αφήγηση των εταιρικών μέσων ενημέρωσης, ένα ψέμα με φαλακρό πρόσωπο, αναφέρει ότι αυτές οι δύο δημοκρατίες απαιτούν χωρισμό από την Ουκρανία.

«Στην πραγματικότητα», γράφει ο Baud, «αυτοί οι δημοκρατίες δεν επιβλήθηκαν να διαχωριστούν από την Ουκρανία, αλλά να αποκτήσουν ένα καθεστώς αυτονομίας, που τους εγγυάται τη χρήση της ρωσικής γλώσσας ως επίσημη γλώσσα—επειδή η πρώτη νομοθετική πράξη της νέας κυβέρνησης προέκυψε από την ανατροπή του [δημοκρατικά εκλεγμένου] Προέδρου Γιανουκόβιτς, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, ήταν η κατάργηση, στις 23 Φεβρουαρίου 2014, του νόμου Kivalov-Kolesnichenko του 2012 που έκανε τα ρωσικά επίσημη γλώσσα στην Ουκρανία».

Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα στον ρωσόφωνο πληθυσμό. Το αποτέλεσμα ήταν η σκληρή καταστολή των ρωσόφωνων περιοχών (Οδησσός, Ντνεπροπετρόφσκ, Χάρκοβο, Λούγκανσκ και Ντόνετσκ) που διεξήχθη από τον Φεβρουάριο του 2014 και οδήγησε σε στρατιωτικοποίηση της κατάστασης και σε ορισμένες φρικτές σφαγές του Μαρσινού πληθυσμού. ).

Ένα άλλο ψέμα που μαγείρεψαν οι νεολιμποί και οι πολεμοχαρείς συμπατριώτες τους, οι νεοσυντηρητικοί (η εκδοχή των Δημοκρατικών ήταν διάχυτη στην κυβέρνηση Μπάιντεν), ήταν ότι η Ρωσία εξόπλιζε τους «τρομοκράτες» (όπως τους αποκαλεί η ουκρανική κυβέρνηση).

Οι αντάρτες ήταν οπλισμένοι χάρη στην αποστασία των ρωσόφωνων ουκρανικών μονάδων που πέρασαν στην πλευρά των ανταρτών. Καθώς οι ουκρανικές αποτυχίες συνεχίζονταν, τα τάγματα αρμάτων μάχης, πυροβολικού και αντιαεροπορικών διογκώθηκαν στις τάξεις των αυτόνομων. Αυτό ώθησε τους Ουκρανούς να δεσμευτούν στις Συμφωνίες του Μινσκ.

Μετά τις Συμφωνίες Μινσκ 1 για τον τερματισμό της σύγκρουσης στον Ντονμπά, ο τότε πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, γύρισε και με θρασύτητα «ξεκίνησε μια τεράστια «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» (ATO/Anteristic Operacija) κατά του Ντονμπά. Με κακή συμβουλή από αξιωματικούς του ΝΑΤΟ, οι Ουκρανοί υπέστησαν μια συντριπτική ήττα στο Ντεμπάλτσεβο, η οποία τους ανάγκασε να συμμετάσχουν στις Συμφωνίες Minsk 2», γράφει ο Baud.

Το Μινσκ 2 «δεν προέβλεπε τον διαχωρισμό ή την ανεξαρτησία των Δημοκρατιών, αλλά την αυτονομία τους στο πλαίσιο της Ουκρανίας. Όσοι διαβάσει τις Συμφωνίες (είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν πραγματικά) θα σημειώσουν ότι είναι γραμμένο ότι το καθεστώς των Δημοκρατιών προέκυψε να «διαπραγματευτεί μεταξύ του Κιέβου και των εκπροσώπων των Δημοκρατιών, για μια εσωτερική λύση εντός της Ουκρανίας».

Αυτό από το 2014, η Ρωσία απαιτεί συστηματικά την εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ, ενώ αρνείται να είναι μέρος στις διαπραγματεύσεις, επειδή ήταν εσωτερικό ζήτημα της Ουκρανίας.

Από την άλλη πλευρά, η Δύση - με επικεφαλής τη Γαλλία - προσπάθησε συστηματικά να αντικαταστήσει τις Συμφωνίες του Μίνσκ με τη «μορφή της Νορμανδίας», η οποία έφερε Ρώσους και Ουκρανούς αντιμέτωπους. Ωστόσο, καθώς θυμόμαστε ότι δεν υπάρχουν ποτέ ρωσικά στρατεύματα στο Donbass πριν από τις 23-24 Φεβρουαρίου 2022. Επιπλέον, οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ Πριν από τότε. Για παράδειγμα, ο χάρτης των πληροφοριών των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε από την Washington Post στις 3 Δεκεμβρίου 2021 δεν δείχνει τα ρωσικά στρατεύματα στον Ντόνμπα.

Αν σαρώσετε τους τίτλους των εφημερίδων στις ΗΠΑ, θα έχετε την εικόνα γενναίων Ουκρανών στρατιωτών και πολιτών που πολεμούν ενάντια στους προελαύνοντες Ρώσους, με επικεφαλής τον τρελό αυτόαρχικό Πούτιν αποφασισμένος να σβήσει το Κίεβο από τον χάρτη. Στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνει ο Baud, ο ουκρανικός στρατός βρισκόταν εδώ και καιρό σε χαλασμό, «υπονομευμένος από τη διαφθορά των στελεχών του και δεν απολαμβάνει πλέον την υποστήριξη του πληθυσμού».

Σύμφωνα με έκθεση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών, στην ανάκληση εφέδρων Μαρτίου/Απριλίου 2014, το 70 τοις εκατό δεν εμφανίστηκε στην πρώτη συνεδρία, το 80 το εκατοστό για τη δεύτερη, το 90 τοις εκατό για την τρίτη και το 95 τοις εκατό για την τέταρτη. Τον Οκτώβριο/Νοέμβριο 2017, το 70% των στρατευμάτων δεν εμφανίστηκε στην εκστρατεία ανάκλησης «Φθινόπωρο 2017». Αυτό δεν υπολογίζει τις αυτοκτονίες και τις λιποταξίες (συχνά στους αυτόνομους), οι οποίοι έφτασαν έως και το 30 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού στην περιοχή ATO. Οι νεαροί Ουκρανοί αρνήθηκαν να πολεμήσουν στο Ντονμπάς και προτίμησαν τη μετανάστευση, γεγονός που εξηγεί, τουλάχιστον εν μέρει, το δημογραφικό έλλειμμα της χώρας. (Δείτε συνδέσμους προς πηγές στο πρωτότυπο.)

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, η κυβέρνηση κατέφυγε στη χρήση των εθνικιστικών και ρατσιστικών πολιτοφυλακών της για να διεξαγάγει πόλεμο εναντίον του λαού στον Ντόνμπα και άλλου στην ανατολική και νότια Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ προσπάθησε να καθαρίσει τη βίαιη και φασιστική φύση των εθνικιστικών πολιτοφυλακών —και προφανώς να καλύψει τις τρομοκρατικές τους δραστηριότητες εναντίον των Ρώσων εθνοτήτων—αλλά αυτή ήταν μια αποστολή αδύνατη.

Το 2020, οι πολιτοφυλακές αποτελούσαν περίπου το 40 τοις εκατό των στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας και αριθμούσαν περίπου 102.000 άνδρες, σύμφωνα με το Reuters . «Οπλίστηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά και τη Γαλλία. Υπήρχαν περισσότερες από 19 εθνικότητες».

Αυτές οι πολιτοφυλακές δρούσαν στο Ντονμπάς από το 2014 , με δυτική υποστήριξη. Κι αν κάποιος μπορεί να διαφωνήσει για τον όρο «ναζί», το γεγονός παραμένει ότι αυτές οι πολιτοφυλακές είναι βίαιες, μεταφέρουν μια ενοχλητική ιδεολογία και είναι αντισημιτικές…[και] αποτελούνται από φανατικά και βάναυσα άτομα. Το πιο γνωστό από αυτά είναι το Σύνταγμα Αζόφ, το έμβλημα του οποίου θυμίζει τη 2η Μεραρχία Πάντσερ SS Das Reich , η οποία τιμάται στην Ουκρανία για την απελευθέρωση του Χάρκοβο από τους Σοβιετικούς το 1943, πριν από τη σφαγή του 1944 στο Oradour. Glane. στη Γαλλία. [….]

Τα μέσα ενημέρωσης της πολεμικής προπαγάνδας απέφυγαν ή υποβάθμισαν το γεγονός ότι οι μισές σχεδόν δυνάμεις που πολεμούν στον Ντόνμπα είναι ορκωτοί ρατσιστές εθνικιστές αποφασισμένοι να καθαρίσουν εθνοτικά όλους τους Ρώσους από την Ουκρανία. Όταν ο Πούτιν μίλησε για την «αποναζοποίηση» της Ουκρανίας, μιλούσε για αυτές τις πολιτοφυλακές.

Το Μινσκ 1 και 2 πετάχτηκαν στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας . Στις 24 Μαρτίου, ο Volodymyr Zelenskyy , ο σημερινός πρόεδρος, πρώην ηθοποιός και κωμικός, «εξέδωσε διάταγμα για την ανακατάληψη της Κριμαίας και άρχισε να αναπτύσσει τις δυνάμεις του στα νότια της χώρας», συνεχίζει ο Jacques Baud, χαρτογραφώντας το ξέσπασμα της ο πόλεμος.

Τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ρωσία πραγματοποίησαν μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις. Τα μέσα πολεμικής προπαγάνδας στη Δύση παρουσίασαν τις ρωσικές ασκήσεις ως προετοιμασία για εισβολή στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, κατά ευθεία παραβίαση των Συμφωνιών του Μινσκ, «η Ουκρανία διεξήγαγε αεροπορικές επιχειρήσεις στο Ντόνμπας χρησιμοποιώντας drones, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός χτυπήματος στην αποθήκη καυσίμων στο Ντόνετσκ τον Οκτώβριο του 2021. Ο αμερικανικός Τύπος το σημείωσε αυτό, αλλά όχι οι Ευρωπαίοι. και κανείς δεν καταδίκασε αυτές τις παραβιάσεις».

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Μόσχα τον Φεβρουάριο, ο Γάλλος ηγέτης, Εμανουέλ Μακρόν , είπε ότι θα μεταδώσει τις ρωσικές ανησυχίες στον Ζελένσκι την επόμενη μέρα.

Όμως, στις 11 Φεβρουαρίου, στο Βερολίνο, μετά από εννέα ώρες εργασίας, η συνάντηση των πολιτικών συμβούλων των ηγετών του «μορφότυπου της Νορμανδίας» έληξε χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα: οι Ουκρανοί εξακολουθούσαν να αρνούνται να εφαρμόσουν τις Συμφωνίες του Μίνσκ, προφανώς υπό την πίεση. των Ηνωμένων Πολιτειών. κράτη. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι ο Μακρόν είχε δώσει υποσχέσεις και ότι η Δύση δεν ήταν έτοιμη να επιβάλει τις συμφωνίες, την ίδια αντίθεση σε μια διευθέτηση που είχε επιδείξει επί οκτώ χρόνια.

Λίγες μέρες αργότερα, ο εξασθενημένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν , δήλωσε ότι η Ρωσία θα εισέβαλε σίγουρα στην Ουκρανία. «Πώς το ήξερε αυτό;» ρωτάει ο Baud.

Είναι ένα μυστήριο. Όμως από τις 16 οι βομβαρδισμοί του πληθυσμού του Ντονμπάς είχαν αυξηθεί δραματικά, όπως δείχνουν οι καθημερινές εκθέσεις των παρατηρητών του ΟΑΣΕ. Όπως ήταν φυσικό, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε καμία δυτική κυβέρνηση αντέδρασαν ούτε παρενέβησαν. Θα ειπωθεί αργότερα ότι αυτή ήταν ρωσική παραπληροφόρηση. Μάλιστα, φαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και ορισμένες χώρες έχουν σιωπήσει εσκεμμένα για τη σφαγή του πληθυσμού του Donbass, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ρωσική επέμβαση.

«Στις 18 Ιανουαρίου, μαχητές του Ντονμπά αναχαίτησαν σαμποτέρ, οι οποίοι μιλούσαν πολωνικά και εξοπλισμένοι με δυτικό εξοπλισμό και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν χημικά επεισόδια στην Γκορλίβκα. Θα μπορούσαν να ήταν μισθοφόροι της CIA , με επικεφαλής ή «συμβουλευμένους» από Αμερικανούς και αποτελούμενους από Ουκρανούς ή Ευρωπαίους μαχητές, για να πραγματοποιήσουν ενέργειες δολιοφθοράς στις Δημοκρατίες του Ντονμπάς», σημειώνει ο Baud. (Η υπογράμμιση δική μου.)

Για πολλούς, η τεκμηριωμένη εμπλοκή της CIA και των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού που διοικούνταν από αυτήν την αντιπροσωπεύει μια κόκκινη σημαία, κάτι που είναι αισιόδοξο για την αφήγηση που βγαίνει από την Ουάσιγκτον και το Λάνγκλεϊ. (Βλέπε « Αποκλειστικό: Μυστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της CIA στην Ουκρανία βοήθησε στο Κίεβο να προετοιμαστεί για τη ρωσική εισβολή. » Yahoo News, 16 Μαρτίου 2022.)

«Καθώς οι γραμμές μάχης σκληρύνονταν στον Ντονμπάς, μια μικρή, επίλεκτη ομάδα βετεράνων παραστρατιωτικών της CIA πραγματοποίησε τα πρώτα μυστικά ταξίδια στην πρώτη γραμμή για να συναντηθεί με τους Ουκρανούς ομολόγους τους εκεί, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ», ανέφερε η Yahoo. Με άλλα λόγια, η CIA είχε άμεση επαφή με φανατικούς εθνικιστές εθνοκάθαρσης, όπως μια προηγούμενη κυβέρνηση είχε άμεση επαφή με τους Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της σοβιετικής παρουσίας στη χώρα αυτή.

«Ο ουκρανικός στρατός [υποτίθεται] ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τρεις Ρώσους στρατηγούς, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός που φέρεται να εξοντωθεί από πυρά ελεύθερων σκοπευτών. Το Yahoo News δεν μπόρεσε να επαληθεύσει εάν οι Ρώσοι διοικητές σκοτώθηκαν απόεκπαιδευμένα στρατεύματα της CIA (Η έμφαση δόθηκε.)

Πριν από την «εισβολή», κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κλιμακωτών βομβαρδισμών αμάχων, η ρωσική Δούμα αναγνώρισε την ανεξαρτησία των δύο δημοκρατιών της περιφέρειας Donbas, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δημοκρατίες να ζητήσουν βοήθεια κατά της εθνοκάθαρσης και τρομοκρατικής επιχείρησης από τους νεοναζί πολίτες και ένας απρόθυμος στρατεύσιμος που αποφεύγει τον τακτικό στρατό.

Η αυτοκρατορία του Ψεύδου, ένοχη για ανήκουστες δολοφονίες και δολιοφθορές που εξαπολύθηκαν σε όλο τον κόσμο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, προώθησε την ψεύτικη αφήγηση της γρήγορα και σκληρά, όπως έκανε με τις επιθετικές των επιχειρήσεων του Ιράκ, της Συρίας και της. Λιβύης. Τα μέσα εταιρικής προπαγάνδας διαπρέπουν στην τέχνη της πολεμικής προπαγάνδας, της παραπληροφόρησης και των καθαρών ψεμάτων.

Για να κάνετε τη ρωσική επέμβαση να φαίνεται εντελώς παράνομη στα μάτια του κοινού, οι δυτικές δυνάμεις απέκρυψαν εσκεμμένα το γεγονός ότι ο πόλεμος ξεκίνησε στις 16 Φεβρουαρίου. Ο ουκρανικός στρατός ετοιμαζόταν να επιτεθεί στον Ντονμπάς ήδη από το 2021, καθώς ορισμένοι Ρώσοι και Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών γνώριζαν καλά…

Στην πραγματικότητα, ήδη από τις 16 Φεβρουαρίου, ο Τζο Μπάιντεν γνώριζε ότι οι Ουκρανοί είχαν αρχίσει να βομβαρδίζουν έντονα τον άμαχο πληθυσμό του Ντόνμπα, αναγκάζοντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνει μια δύσκολη επιλογή: να βοηθήσει στρατιωτικά τον Ντονμπάς και να δημιουργήσει ένα διεθνές πρόβλημα ή να σταθεί δίπλα του και να παρακολουθήσει. οι ρωσόφωνοι του Ντονμπάς που συνθλίβονται.

Ο Baud συνεχίζει εξηγώντας πώς ο ρωσικός στρατός προχωρά στην αποστρατικοποίηση της χώρας —ένας από τους κύριους στόχους της Ρωσίας, ο δεύτερος είναι η «αποναζοποίηση», δηλαδή η στρατιωτική δράση κατά φανατικών Ουκρανών εθνικιστών που προσπαθούν να καθαρίσουν εθνοτικά την Ουκρανία από την εθνικότητά της. μειονότητα. Μεγάλο μέρος του ουκρανικού στρατού αναπτύχθηκε στο νότο σε προετοιμασία για στρατιωτική δράση για την ανάληψη της Κριμαίας. Εξαιτίας αυτού, οι Ρώσοι μπόρεσαν να περικυκλώσουν μεγάλο μέρος του στρατού της Ουκρανίας και τις ιδεολογικά λυσσασμένες εθνικιστικές πολιτοφυλακές της.

Εικόνα στα δεξιά: Η βομβιστική επίθεση στο Μαιευτήριο στη Μαριούπολη (Πηγή: OneWorld)

Ο συγγραφέας εξηγεί αναλυτικά το σχέδιο αποναζισμού και τον βομβαρδισμό του Μαιευτηρίου στη Μαριούπολη. «Σύμφωνα με το CNN, 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αλλά οι εικόνες δεν δείχνουν θύματα στο κτίριο και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα θύματα που αναφέρονται σε αυτό το χτύπημα. Γίνεται λόγος για παιδιά, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό δεν εμποδίζει τους ηγέτες της ΕΕ να το δουν ως έγκλημα πολέμου. Και αυτό επιτρέπει στον Ζελένσκι να ζητήσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία».

Σύμφωνα με την έκθεση του Baud, οι πολιτοφυλακές είχαν καταλάβει το κτίριο, έφυγαν από το προσωπικό υπό την απειλή που χρησιμοποίησαν το νοσοκομείο ως παρατηρητήριο και θέση αντιαρματικής βολής.

Το πρόβλημα είναι ότι οι παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές που υπερασπίζονται τις πόλεις ενθαρρύνονται από τη διεθνή κοινότητα να μην σέβονται τους κανόνες του πολέμου. Φαίνεται ότι οι Ουκρανοί έχουν επαναλάβει το σενάριο του μαιευτηρίου της πόλης του Κουβέιτ το 1990, το οποίο οργανώθηκε πλήρως από την εταιρεία Hill & Knowlton για 10,7 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να βρει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να παρέμβει στο Ιράκ για την Επιχείρηση Desert. Ασπίδα/Καταιγίδα.

Οι δυτικοί πολιτικοί δέχονται χτυπήματα αμάχων στο Ντονμπάς εδώ και οκτώ χρόνια χωρίς να έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της ουκρανικής κυβέρνησης. Έχουμε μπει εδώ και καιρό σε μια δυναμική όπου οι δυτικοί πολιτικοί έχουν συμφωνήσει να θυσιάσουν το διεθνές δίκαιο για τον στόχο τους να αποδυναμώσουν τη Ρωσία.

Ο Baud έχει δίκιο στο συμπέρασμα ότι οι ΗΠΑ και οι «εταίροι» τους στην Ευρώπη διαστρεβλώνουν σκόπιμα την εικόνα για ιδεολογικούς λόγους. Το σχέδιο μοιάζει πολύ με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν.

Ορισμένοι δυτικοί πολιτικοί ήθελαν προφανώς να υπάρξει σύγκρουση. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα σενάρια επιθέσεις που παρουσίασαν ο Άντονι Μπλίνκεν στο Συμβούλιο Ασφαλείας της ΟΗΕ ήταν μόνο το προϊόν της φαντασίας μιας Ομάδας Τίγρης που δούλευε γι 'αυτόν - έκανε ακριβώς όπως έκανε ο Ντόναλντ Ράμσφελντ το 2002, ο οποίος «παράκαμψε» τη CIA και Άλλες υπηρεσίες που ήταν πολύ λιγότερο ισχυρές για τα ιακινά χημικά όπλα. (Η έμφαση στο πρωτότυπο.)

Ο Σαντάμ Χουσεΐν διέθετε πράγματι χημικά και βιολογικά όπλα—παρεχόμενα από αμερικανικές εταιρείες, όπως τεκμηρίωσα πριν από δύο δεκαετίες . Ωστόσο, δεν είχε καμία πρόταση να βάλει στο στόχαστρο τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά επικεντρώθηκε στους ανήσυχους Κούρδου. Όσον αφορά τα λανθασμένα διαφημιζόμενα όπλα μαζικής καταστροφής, ο Τζορτζ Μπους έκανε μια κωμική ρουτίνα από τους ευρέως καταρριφθέντες ισχυρισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα την εξόντωση περισσότερων από ένα εκατομμύριο Ιρακινών.

«Τι κάνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία πιο αξιόλογη από τους πολέμους μας στο Ιράκ, το Αφγανιστάν ή τη Λιβύη;» Ο Jacques Baud ζητά τελικά συνένοχους πολιτικούς και ένα κοινό κωφό και ανίδεο.

Ποιες κυρώσεις έχουμε εγκρίνει εναντίον εκείνων που σκόπιμα είπαν ψέματα στη διεθνή κοινότητα για να διεξάγουν άδικους, αδικαιολόγητους και δολοφονικούς πολέμους; να είναι η «χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον κόσμο;»

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης πάνω ή κάτω. Ακολουθήστε μας στο Instagram, στο Twitter και στο Facebook. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Παγκόσμιας Έρευνας.

Ο Kurt Nimmo είναι τακτικός συνεργάτης της Global Research.

Η επιλεγμένη εικόνα προέρχεται από το Countercurrents


ΠΗΓΗ:https://www.globalresearch.ca/ukraine-empire-lies/5776497
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.