Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Τ Α Σ Σ Ο Σ Π Α Π Α Δ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ



07.04.2004 ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ


07.04.2022 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ "ΝΑΙΝΑΙΚΟΥΣ"


Πολύ νεος συμμετείχε στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ του ’55-59 για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
Το πρώτο του «Όχι» στη Ζυρίχη, ως εκπρόσωπος του πολιτικού σκέλους της ΕΟΚΑ, της ΠΕΚΑ (Πολιτική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα).
Στην ιστορία θα μείνει γνωστός κυρίως για το γενναίο του «Όχι» στο Σχέδιο Ανάν
Εκφραστής της αξιοπρέπειας των Ελλήνων της Κύπρου και του Ελληνισμού.
Στις 7 Απριλίου 2004, σε διάγγελμά του εναντίον του Σχεδίου Ανάν, διακήρυττε υπερήφανα:
«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω κοινότητα, χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα ... Ελληνικέ κυπριακέ λαέ… Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις, στις 24 του Απρίλη, ένα δυνατό ΟΧΙ».

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 24 Απριλίου 2004, οι Ελληνοκύπριοι απαντούσαν μ’ ένα εκκωφαντικό 76% στο προσκλητήριο που τους είχε απευθύνει.
Τον μίσησαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης, οι δήθεν «εταίροι» της ΕΕ γιατί τους χάλασε τα σχέδια.
Είχε απέναντί του όλο σχεδόν το πολιτικό σύστημα Ελλάδας και Κύπρου, όλους τους «ναιναίκους» εντολοδόχους των πρεσβειών.

Τον μισούν και οι σημερινοί «ναιναίκοι», καθώς δεν του συγχωρούν ότι έδειξε στον ελληνικό λαό τον άλλο δρόμο της αξιοπρέπειας και της υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας. Δεν τον συγχωρούν όλοι αυτοί που σήμερα 7 Απριλίου, την ίδια ημέρα του υπερήφανου διαγγέλματός του Τάσσου Παπαδόπουλου, ντρόπιασαν την ελληνική Βουλή όταν καταχειροκρότησαν τον Ζελένσκι τη στιγμή που αποφεύγει να πάρει θέση καταδικάζοντας την προκλητικότητα της Τουρκίας. Στην Κυπριακή Βουλή προκλητικά έκλεισε τη σύνδεση του μόλις η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής έκανε λόγο για την τουρκική εισβολή και κατοχή.

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.