Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Ψάκη-Ζαχάροβα: Ο άλλος πόλεμος





"...Απαντώντας στην ανάρτηση της εφημερίδας New York Times, όταν εκείνη έψαχνε έναν ειδικό απεσταλμένο για τη Ρωσία, είχε πει ειρωνικά. «Έχει η εφημερίδα το δικαίωμα να ρισκάρει τη ζωή ενός ανταποκριτή, στέλνοντάς τον να εργαστεί σε τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες;» Πρόσθεσε, μάλιστα, στο ίδιο ύφος: «Ακόμα και η ζωή των Αμερικανών δημοσιογράφων μετράει, ειδικά αν εργάζονται για τους New York Times. Δεν χρειάζεται, όμως, να μένουν στη Ρωσία για να διασπείρουν ψέματα. Μπορούν να το κάνουν άνετα και από απόσταση».

 Έχει κάνει και άλλες αμφιλεγόμενες δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο παρελθόν. Παλαιότερα, ο πρόεδρος Πούτιν και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη από τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όταν η Ζαχάροβα έκανε μια ανάρτηση στο Facebook που έμοιαζε να τον κοροϊδεύει.  

 Η Ψάκη δεν καταφέρεται εναντίον εφημερίδων, ούτε υιοθετεί τόσο προκλητικό ύφος και ειρωνική γλώσσα. Κατά καιρούς, όμως, έχει κάνει “με τα κρεμμυδάκια” συντηρητικούς δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Όταν ένας ανταποκριτής του Fox την πίεζε για το ζήτημα της έκτρωσης και αναρωτιόταν γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος είναι υπέρμαχος αυτής της «απάνθρωπης διαδικασίας», απάντησε: «Κύριε, έχετε μήτρα; Μάλλον όχι… Ξέρω ότι δεν έχετε αντιμετωπίσει τέτοιες επιλογές, ούτε έχετε μείνει έγκυος, αλλά για τις γυναίκες εκεί έξω που έχουν αυτές τις επιλογές είναι εξαιρετικά δύσκολο και ο πρόεδρος πιστεύει ότι χρήζουν σεβασμού».

 Οι… διακοπές της Ζαχάροβα


 Πλέον, και οι δύο γυναίκες τα έχουν “δώσει όλα”. Μεταξύ άλλων, η Ζαχάροβα έκανε μία δριμεία λεκτική επίθεση στη Γερμανία για την παράδοση οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία. «Πυροδοτούνται πολλοί θλιβεροί συνειρμοί που εύκολα μπορούν να δώσουν πάτημα σε νεοναζί», σχολίασε. Τέλος, διερωτήθηκε πόσο ολοκληρωμένη ήταν η διαδικασία αποναζιστικοποίησης στη Γερμανία μετά την ήττα της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν η ίδια που διαμήνυσε ότι η Ρωσία απειλεί με συνέπειες τις δύο σκανδιναβικές χώρες, σε περίπτωση που προχωρήσουν στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Αυτή ήταν επίσης που ενημέρωσε τη Δύση ότι ένα άλλο «καθήκον της στρατιωτικής επιχείρησης είναι να φέρει στη Δικαιοσύνη, το καθεστώς των ανδρείκελων που ήρθε στην εξουσία το 2014». Επιπλέον, δήλωσε ότι «ο πόλεμος της Ουκρανίας ξεκίνησε πριν οκτώ χρόνια και τώρα η Ρωσία το τερματίζει..."

Όλο το άρθρο...
Ψάκη-Ζαχάροβα: Ο άλλος πόλεμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.