Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΓΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ!



Του Γιώργου Τασιόπουλου


Π. Ιωακειμίδης, του γνωστού ΕΛΙΑΜΕΠ


•ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μέχρις εσχάτων για την Ουκρανία!


•ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ άνευ όρων για την Ελλάδα!


"Δεν είναι όροι διαπραγμάτευσης, αλλά συνθηκολόγησης αυτοί που βάζει η Μόσχα στην Ουκρανία", λέει ο Π. Ιωακειμίδης-ΕΛΙΑΜΕΠ στο ΟΠΕΝ.

Στο Βασίλη Σκουρή στις 21.02.22,

για το διάλογο στα ελληνοτουρκικά δήλωσε:

"...Το 1973 όταν ξεκίνησε η τρέχουσα φάση της ελληνοτουρκικής κρίσης είχαμε ένα θέμα προς επίλυση (οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας). Σήμερα έχουμε περίπου δεκα-πέντε (εάν περιλάβετε και το Κυπριακό, αν και όχι αμιγώς ελληνοτουρκικό θέμα). Μόλις τους τελευταίους μήνες η Τουρκία προσέθεσε την έωλη διασύνδεση αποστρατιωτικοποίησης – κυριαρχίας, το τουρκολιβυκό μνημόνιο, δύο κράτη στην Κύπρο, κλπ. Αυτό δείχνει και το λάθος που διαπράξαμε στο παρελθόν που δεν προχωρήσαμε στην επίλυση προβλημάτων όταν είχαμε την ευκαιρία (π.χ. 2004).
Επομένως θα πρέπει να στοχεύουμε στη συντομότερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων με το ενδεδειγμένο timing (... ) Θα πρέπει να πάψουν να τροφοδοτούν την κοινή γνώμη με ένα μαξιμαλιστικό εθνικιστικό εν πολλοίς αφήγημα που δεν επιτρέπει την ορθολογική προσέγγιση για την επίλυση των προβλημάτων ...
Ένας statesman πάντοτε αγνοεί το πολιτικό κόστος. Βλέπει μπροστά..."

Γιατί μάλλον έτσι απαιτεί ο Ατλαντικός Πάτρωνας στις δύο περιπτώσεις.

• Εξυπηρετεί η αντίσταση της Ουκρανίας καθώς επανασυσπειρώνεται το ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και εκτίθεται η Ρωσία.

• Συμβιβασμός στις τουρκικές αξιώσεις από την Ελλάδα, στο ρόλο της Ιφιγένειας, με την ελπίδα για επαναφορά της Τουρκίας στο δυτικό στρατόπεδο.

 
Η Τουρκία έχει εξομαλύνει τις σχέσεις της με ΗΠΑ, Η.Α.Ε., Ισραήλ και προβάλλει ως ειρηνοποιός δύναμη στην ρωσοουκρανική σύρραξη.
Από τη μια καλεί την Ελλάδα σε διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα και από την άλλη βάζει στην ατζέντα την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ενώ δεν αναγνωρίζει και τα δικαιώματα της Ελλάδος στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα επιχειρεί να ακυρώσει την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για την ΑΟΖ, με το επιχείρημα ότι παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και της Λιβύης.

Δυστυχώς επικρατεί ανησυχητική σιωπή για τη συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, ακόμη και σε κύκλους που στο παρελθόν αντιδρούσαν σε έναν τέτοιο διάλογο που έναν μόνο σκοπό θα έχει, τη δημόσια καταγραφή, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, των απαράδεκτων διεκδικήσεων των νεο-Οθωμανών σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας.

ΠΗΓΗ- Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.