Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ με τα μάτια ενός φιλόσοφου Μαρξιστή



Διάβασε μικρό απόσπασμα για το τι είναι ο κυρίαρχος σήμερα "αντιεθνικιστικός" λεγόμενος "ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" σύμφωνα με τα λίγα σωστά του "Μικρού Φιλοσοφικού Λεξικού" ( "σταλινικής ερμηνείας" του..."Μαρξισμού - Λενινισμού", γι' αυτό γράφω "απ' τα λίγα σωστά" που φαίνεται να ισχύουν ακόμα η ιδιαίτερα σήμερα ). 

Λοιπόν σύμφωνα με το "Μαρξιστικό - Λενινιστικό Φιλοσοφικό Λεξικό" :

"...Κοσμοπολιτισμός. Αντιδραστική αστική ιδεολογία που κηρύσσει την αδιαφορία για τα εθνικά συμφέροντα, τις εθνικές παραδόσεις, τον εθνικό πολιτισμό, που κηρύσσει την αδιαφορία για την εθνική κυριαρχία. Ο κοσμοπολιτισμός σκεπάζει το αληθινό του πρόσωπο δισκηρύσσοντας ότι ο "κάθε άνθρωπος" έχει τον κόσμο ολάκερο για πατρίδα. Στην πραγματικότητα όμως, ο κοσμοπολιτισμός, που προπαγανδίζεται και διαδίδεται με ιδιαίτερο ζήλο από τους ιδεολόγους του ιμπεριαλισμού, αποτελεί ένα τρομερό όπλο στα χέρια των μονοπωλίων στην προσπάθεια τους να υποδουλώσουν τους λαούς, ένα ιδεολογικό μέσο για την πολιτική και οικονομική υποδούλωση των μικρών ελεύθερων λαών..."


 Το "βιβλιαράκι αυτό" ήταν για δεκαετίες το "βασικό αλφαβητάρι" που έπρεπε να διαβάσουν όλα τα μέλη και οι φίλοι της προ - δικτατορικής ΕΔΑ / Κ.Κ.Ε , οι "Λαμπράκηδες", οι...πρώιμοι "Μαοικοί" & "Νέο - Αριστεροί" που... "δεν σκοτώθηκαν νωρίς", οι οποίοι σήμερα διαβάζουν...George "Αγκαμπέν" & Toni "Νέγκρι" για την "καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση" , η οποία μ' ένα ας πούμε "επαναστατικό...κλικ" θα γίνει "σοσιαλιστική παγκοσμιοποίηση - πέρα από φυλή - χρώμα - θρησκείες και...σεξουαλικό προσανατολισμό" - ΑΜΗΝ



Αναδημοσίευση αποσπάσματος από Costas Atsaros

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.