Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

ΛΑΡΚΟ, ΕΦΚΑ στους ΙΔΙΩΤΕΣ και ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ!


Μα περισσότερο καταθλίβει ότι το πλιάτσικο συμβαίνει με την ελληνική κοινωνία αδιάφορη, αποστασιοποιημένη από την παράδοση της δημόσιας περιουσίας και του Εθνικού πλούτου της χώρας. Αρνείται να δει την απώλεια!

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την εμπιστοσύνη των αγορών και τον δανεισμό του κράτους. Σωρεύει χρέη που προστίθενται σε αυτά που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και τα μνημόνια. Αδιάφοροι οι νεοΈλληνες για την υποθήκευση μέσω του χρέους της δικής τους ζωής, αυτής των παιδιών τους, και των εγγονών τους.
 
Εκατομμύρια δημοσιεύσεις καθημερινά στο facebook για τον νάρκισσο εαυτό μας.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ για το Υπερταμείο, το ΤΑΙΠΕΔ το ξεπούλημα των λιμανιών, των αεροδρομίων, των αυτοκινητοδρόμων, του λιγνίτη, του χρυσού, του φυσικού αερίου, των βουνών μας που παραδίδονται στις ανεμογεννήτριες των Γερμανών.
Έτοιμη δηλώνει η πολιτεία να αντιμετωπίσει το τσουνάμι της ακριβής εισαγόμενης ενέργειας με επιδότηση της αγοράς ηλεκτρικών συσκευών νέας τεχνολογίας που ενεργειακά καταναλώνουν λιγότερο για να γιγαντωθεί έτσι κι άλλο ο δανεισμός και να μεταφερθεί πλούτος από την χρεοκοπημένη χώρα μας στην ανθηρή γερμανική οικονομία.

Προπαγανδίζεται και επιδοτείται η αγορά ακριβών ηλεκτρικών αυτοκίνητων με πρώτη ύλη πανάκριβο μέταλλο που όμως θα έχει πουληθεί φτηνά μέσω της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.

ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική επιχείρηση στην ΕΕ που παράγει σιδηρονικέλιο, μέσα από την επεξεργασία δικών της, εγχώριων μεταλλευμάτων, καθώς και ότι η χώρα μας έχει στο υπέδαφός της το 90% των καταγεγραμμένων κοιτασμάτων νικελίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα μεταλλεύματα αυτά είναι κοβαλτιούχα, γεγονός που τα καθιστά δυσεύρετα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επίσης, επισημαίνεται ότι η χώρα μας έχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα χρωμίου που, μαζί με το νικέλιο, είναι τα υλικά που δημιουργούν τον ανοξείδωτο χάλυβα, προϊόν τεράστιας αξίας που αξιοποιείται σε πολλές εφαρμογές και μέχρι σήμερα εισάγεται στη χώρα μας.

ΝΑ σημειωθεί, στη ΛΑΡΚΟ έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία:

– Πείραμα παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα.
– Πείραμα παραγωγής καθαρού νικελίου με την μέθοδο της ηλεκτρόλυσης.
– Πείραμα παραγωγής καθαρού νικελίου και διαχωρισμός του κοβαλτίου με τη μέθοδο της υδρομεταλουργίας. Αυτή η μέθοδος αξιοποιείται για την παραγωγή νικελίου που προωθείται στην κατασκευή συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ακόμη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων και στη βάση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το νόμο 4664/2020 που ψήφισε, «προώθησε την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εκποίηση της ΛΑΡΚΟ σε κομμάτια.

ΠΗΓΗ:ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ FB
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.