Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

The Svalbard project







Ποδαρικό με μια ιστορία που όσοι δεν την ξέρουν, καλό θα είναι να την μάθουν, καθώς κάπου άκουσα ότι αρπάχτηκαν (ή χάθηκαν ) σπόροι και στην Συρία.

Να σας υπενθυμίσω, ότι Συρία -Ιράκ - Ιράν ανήκουν στην λεγόμενη εύφορο ημισέληνο, εκεί που ξεκίνησε να καλλιεργείται η γη, πριν 10.000 χρόνια.

"Κατέχουμε το 50% του πλούτου αυτού του κόσμου, παρότι είμαστε μόνο το 6,3% του πληθυσμού του. Αυτή η διαφορά είναι ιδιαίτερα μεγάλη μεταξύ ημών και των λαών της Ασίας. Σε μια τέτοια κατάσταση δεν μπορούμε παρά να προκαλέσουμε τη ζήλεια και δυσαρέσκεια όλων των άλλων λαών εναντίον μας. Η αποστολή μας για τα επόμενα χρόνια είναι να ανακαλύψουμε τη μορφή αυτών των σχέσεων, που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε αυτή την ανισότητα ευημερίας, χωρίς να μειώσουμε σοβαρά την εθνική μας ασφάλεια. Για να επιτύχουμε κάτι τέτοιο, πρέπει να παραιτηθούμε από κάθε είδους συναισθηματισμών και ονειροφαντασίωσεων και να επικεντρώσουμε τη προσοχή μας σε κάθε προσωπική και εθνική περιουσία.
Δεν θα επιτρέψουμε να παρασυρθούμε από την πολυτέλεια του αλτρουϊσμού και της πλανητικής ευτυχίας."(1)

Αυτά τα κυνικά δήλωνε ο George Kennan 75 χρόνια πριν!

Και όπως δείχνουν τα πράγματα οι πολιτικοί και οι στρατηγοί αυτής της πλούσιας χώρας έμειναν πιστοί στο δόγμα Κένναν!
Eπενέβησαν σε κάθε γωνιά του πλανήτη με κάθε μέσο διπλωματικό ή στρατιωτικό, όπου θεώρησαν ότι τα συμφέροντα των ΗΠΑ (διάβαζε ορθότερα μια μικρής ελίτ) υπηρετούνται καλλίτερα.
Δείτε τι δήλωνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Georg Bush:

«Είμαστε εδώ στο Ιράκ, για να τρυγήσουμε τους σπόρους της δημοκρατίας που σπείραμε, ώστε να ανθίσουν σε όλα τα αυταρχικά καθεστώτα της περιοχής». (2)

Όποιος δεν το πιστεύει αυτό, θα έκανε μεγάλο λάθος, καθώς όντως KAI για σπόρους κατέφθασαν στο Ιράκ και όχι για να το απελευθερώσουν από τον δικτάτορα και πρώην κολλητό τους Σαντάμ Χουσέϊν.
Οι Αμερικανοί, αφού βομβάρδισαν το Ιράκ, μια χώρα με πάμφτωχο πληθυσμό, που λιμοκτονούσε εδώ και 10 χρόνια απο το ανήθικο εμπάργκο των πολιτισμένων χωρών, αφού κατέστρεψαν ένα από τα αρχαιότερα μουσεία της ανθρωπότητας, κατέστρεψαν και την τράπεζα σπόρων του Ιράκ, ηλικίας 10.000 χρόνων. Το ίδιο έπραξαν και στο Αφγανιστάν.

Αναρωτηθήκατε μήπως, γιατί οι Αμερικανοί σβήνουν από το χάρτη τέτοιες τράπεζες; Είναι άραγε μια νέα διαστροφή ή κατά λάθος τους έπεσε μια βόμβα εκεί που δεν ήθελαν, όπως έγινε και με τον βομβαρδισμό της πρεσβείας της Κίνας στην πρώην Γιουγκοσλαβία;
Μήπως γιατί οι ίδιοι, σε άλλο μέρος του πλανήτη διαθέτουν πολλά εκατομμύρια δολάρια για ν' αποθηκεύουν τους ίδιους σπόρους;
Φαίνεται ότι αυτούς τους σπόρους της γης, κάποιοι τους κλέβουν και τους αποθηκεύουν.
Το έχω ξαναθέσει το ερώτημα, αλλά δεν μπορώ παρά να το επαναλάβω: Τι σόϊ άνθρωποι είναι αυτοί που διαθέτουν έναν αμύθητο πλούτο και εντούτοις! κλέβουν τους σπόρους της γης και τους φυλάνε στην άλλη άκρη του κόσμου!
Τι ξέρουν αυτοί περισσότερο από μας, άραγε; Μήπως περιμένουν κατακλυσμό και ετοιμάζουν την νέα κιβωτό;

Αντιγράφω τα λόγια του William Engdahl:

Στην ξεχασμένη από τον θεό άκρη του κόσμου ο Bill Gates επένδυσε 30 εκατομμύρια, μαζί με το ίδρυμα Rockefeller, την Monsanto Corporation, την Syngenta Foundation και την Κυβέρνηση της Νορβηγίας μεταξύ άλλων, σ αυτό που αποκαλούμε «τράπεζα σπόρων για την δευτέρα παρουσία» Επισήμως το έργο ονομάζεται «the Svalbard Global Seed Vault on the Norwegian island of Spitsbergen, part of the Svalbard island group».

Μη τρομάζετε, μπορεί να είναι και διαδώσεις!! Μπορεί να είναι συνομωσίες! Ιστορίες φρίκης, για να διασκεδάσουμε την πλήξη μας!


***********************************************
(1) George Kennan, αρχηγός σχεδιασμού και προγραμματισμού του Υ. Εξωτερικών των ΗΠΑ 1948
(2) George W. Bush

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.