Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Ο Πάπας προειδοποιεί ότι η «ακύρωση του πολιτισμού» είναι «ιδεολογικός αποικισμός»

Να δημοσιεύσουμε και μια δήλωση του Πάπα με θετικό πρόσημο!

Η ανάρτηση είναι σε μετάφραση της google από https://www.rt.com/news/545611-pope-francis-cancel-culture/


Ο Πάπας προειδοποιεί ότι η «ακύρωση του πολιτισμού» είναι «ιδεολογικός αποικισμός»

Ο Πάπας χρησιμοποίησε την ετήσια ομιλία του στο Διπλωματικό Σώμα του Βατικανού για να εκφράσει ανησυχίες για την άνοδο της «κουλτούρας ακύρωσης».
Ο Πάπας προειδοποιεί ότι η «ακύρωση του πολιτισμού» είναι «ιδεολογικός αποικισμός»

Ο Πάπας καταδίκασε την «κουλτούρα ακύρωσης» επειδή «εισέβαλε σε πολλούς κύκλους και δημόσιους θεσμούς» και προειδοποίησε ότι η πολιτική ορθότητα κινδυνεύει να διαβρώσει «κάθε αίσθηση ταυτότητας», σε μια ομιλία του σε διπλωμάτες που εδρεύουν στο Βατικανό.

Μιλώντας τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας κατακεραύνωσε τη « μονοδρομική σκέψη» στην οποία τα άτομα εκφράζουν μια «νοοτροπία που απορρίπτει τα φυσικά θεμέλια της ανθρωπότητας». 

Προειδοποιώντας ότι αυτό κινδυνεύει να διαβρώσει «τις πολιτιστικές ρίζες που αποτελούν την ταυτότητα πολλών ανθρώπων», ο ποντίφικας χαρακτήρισε στη συνέχεια την «κουλτούρα ακύρωσης» μια «μορφή ιδεολογικής αποικισμού» που θα μπορούσε να βλάψει την «ελευθερία της έκφρασης».

Ο θρησκευτικός ηγέτης εξέφρασε επίσης ανησυχίες ότι οι άνθρωποι αφαιρούσαν την ταυτότητα «υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης της διαφορετικότητας».

«Η διπλωματία καλείται να είναι πραγματικά περιεκτική, να μην ακυρώνει αλλά να εκτιμά τις διαφορές και τις ευαισθησίες που έχουν σημαδέψει ιστορικά διάφορους λαούς» , πρόσθεσε.

Ενώ ο Πάπας δεν ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα κουλτούρας ακύρωσης, δήλωσε ότι τα ιστορικά γεγονότα δεν πρέπει να αρνούνται, να ξαναγραφτούν ή να υπαγορεύονται από τα σημερινά πρότυπα. 

Η παπική ομιλία έρχεται λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφότου ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού καταδίκασε μια δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αποθάρρυνε το προσωπικό της να χρησιμοποιήσει τη λέξη «Χριστούγεννα».

Μιλώντας στο Vatican News, ο καρδινάλιος Pietro Parolin ισχυρίστηκε ότι η οδηγία έρχεται «έναντι της πραγματικότητας» επιδιώκοντας να ελαχιστοποιήσει τη χριστιανική κληρονομιά της Ευρώπης, ισχυριζόμενος ότι ακύρωσε τις «ρίζες μας» και αγνόησε τις «χριστιανικές γιορτές» και τη «χριστιανική διάσταση» της περιοχής .


ΠΗΓΗ: https://www.rt.com/news/545611-pope-francis-cancel-culture/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.