Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Σε οικονομική καταστροφή οδηγεί η ενεργειακή μετάβαση

 

Τα σημάδια άρχισαν να φαίνονται. Η τιμή του φυσικού αερίου δεν μειώνεται, αντίθετα αυξάνεται. Ο πληθωρισμός δεν μειώνεται, αντίθετα αυξάνεται. Οι “επιδοτήσεις” δεν είναι δυνατόν να επιλύσουν τη διατάραξη της διεθνούς οικονομικής ισορροπίας, και καμία χώρα (πλην της δικής μας) δεν είναι διατεθειμένη να οδηγήσει τον λαό της στην άμεση καταστροφή, για χάριν της μελλοντικής μειώσεως του CO2.


Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου των νοικοκυριών, των μεταφορών, των βιοτεχνιών και των βιομηχανιών, θα οδηγήσει όλους σε αδυναμία πληρωμών, σε κλείσιμο επιχειρήσεων, πτωχεύσεις, ανεργία και δυστυχία! Ομοίως αναμένεται σοβαρή αύξηση, αλλά και έλλειψη προϊόντων διατροφής, λόγω της αλματώδους αύξησης της τιμής των λιπασμάτων.

Βασικό υλικό παραγωγής των λιπασμάτων είναι η ουρία, η οποία απαιτεί φυσικό αέριο. Ήτοι, η άνοδος της τιμής του φυσικού αερίου. θα οδηγήσει σε αντίστοιχη αύξηση της τιμής της ουρίας και των λιπασμάτων, πράγμα το οποίο ήδη συμβαίνει και θα ενταθεί με την εξάντληση των αποθεμάτων. Χαρακτηριστικά:Σε οικονομική καταστροφή οδηγεί η ενεργειακή μετάβαση


Σε οικονομική καταστροφή οδηγεί η ενεργειακή μετάβαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.