Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Το “καμάρι” του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη ξαναχτύπησε – Έργα και ημέρες του Ζεϊμπέκ




Το “καμάρι” του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη ξαναχτύπησε – Έργα και ημέρες του Ζεϊμπέκ: Το “καμάρι” του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη ξαναχτύπησε χθες στη Βουλή! Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ειδικής Επιτροπής για τη Θράκη, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δήλωσε ότι «γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος.

 Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…». Η δήλωσή του προκάλεσε την αντίδραση της Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη οι οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτη την στάση του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε, δια του Κατρούγκαλου, έσπευσε όχι να αποδοκιμάσει, αλλά να διορθώσει τον μουσουλμάνο βουλευτή του, λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. 

Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει»! Μόνο που η ιστορία δείχνει πως ο Ζεϊμπέκ είπε αυτό που ήθελε να πει. Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται “Τούρκος”, αποκαλεί τη μουσουλμανική μειονότητα «Τούρκους της δυτικής Θράκης» και ζητάει δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Επιπλέον, είχε εκφράσει στην εφημερίδα Hurriyet την «μεγάλη ελπίδα»  ο Αλέξης Τσίπρας να κατεδαφίσει το «τείχος του αίσχους» αναφερόμενος στον φράχτη του Έβρου.

Η συνέχεια...

Το “καμάρι” του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη ξαναχτύπησε – Έργα και ημέρες του Ζεϊμπέκ

ΠΗΓΗ: 
Το “καμάρι” του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη ξαναχτύπησε – Έργα και ημέρες του Ζεϊμπέκ 
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.