Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΛΗΘΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΜΑΣ!

ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΛΗΘΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΜΑΣ!

Όταν ένας Δήμος και η επίσημη επιτροπή για τον εορτασμό του 1821, 200 χρόνια μετά την θυσία τον ελεύθερωτών μας αποσιωπά το Σούλι και τον αγώνα των Σουλιωτών και υμνεί τον σφαγέα τους Αλή Πασά, συσκοτίζει με τη λήθη τα ιστορικά γεγονότα της εποχής αποκρύπτοντας την αλήθεια για το πραγματικό 21.
Για τον Αλή Πασά μπορεί ο καθένας να μιλήσει σε οποιοδήποτε συνέδριο. Δεν μπορεί όμως ο σφαγέας των Σουλιωτών να είναι το τιμώμενο ιστορικό πρόσωπο των Ιωαννιτών στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Αυτό δεν είναι πρόοδος γιατι είναι σκοταδισμός η "νοσταλγία" των χρόνων σκλαβιάς του λαού σου.

ΓΕΡΟΜΟΡΙΑΣ

Ο Γ. Καραμπελιάς για το συνέδριο στα Γιάννενα προς τιμήν του Αλή Πασά (ηχητικό)


Ο Δήμος Ιωαννιτών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τελικά, το τριήμερο 22 έως 24 Οκτωβρίου συνέδριο με θέμα: "Ο Αλή πασάς και η εποχή του".
Το είχε επιχειρήσει και τον Ιούλιο, αλλά λόγω των αντιδράσεων ανάγκαστηκε τότε να το αναβάλει με πρόσχημα τον κορωνοϊό, τώρα επανέρχεται και αντί να διοργανώσει ένα διεθνές συνέδριο για τη συνεισφορά της Ηπείρου, του Σουλίου κ.λπ. αφιερώνει τριήμερο συνέδριο στον σφαγέα Αλή Πασά!

Στην εκπομπή του Βασίλη Κοντογουλίδη θέσεις και Απόψεις στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Καραμπελιάς είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μωυσή Ελισάφ για το συνέδριο που ετοιμάζει ο δήμος.



ΠΗΓΗ:http://ardin-west.gr/archives/3245?fbclid=IwAR3MkwNWzwDsgs-NfXdMsxXLHbO0dF5RxeK5QfetBlU3Prj6WcU2dA6NlRY
  Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.