Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ;

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ;

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ...


Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Η πλουτοκρατία ήτο και θα είναι o μόνιμος άρχων του κόσμου, o διαρκής αντίχρηστος. Αύτη γεννά την αδικίαν, αύτη τρέφει την κακουργίαν, αύτη φθείρει σώματα και ψυχάς. Αύτη καταστρέφει κοινωνίας. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης"

Κάτι δεν πάει καλά με τους αναλώσιμους φτωχούς στην πανδημία.

Αλήθεια, όλοι οι "επώνυμοι" εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι νοσηλεύονται μόνο στον Ευαγγελισμό; Αν και δημόσιο νοσοκομείο δεν νοσηλεύει κοινούς θνητούς, ασθενείς με κόβιντ; Άλλα νοσοκομεία δεν υπάρχουν για τους επώνυμους;

Οι "κοινοί" θνητοί οι μόνες λέξεις παρηγοριάς που ακούν πριν τη διασωλήνωση είναι: "Θα βρεθεί ΜΕΘ γιατί είναι μόλις 53 χρονών"! Φαίνεται για τους πιο ηλικιωμένους υπάρχει ενεργός ο "Καιάδας"!

Τελικά δεν φτάνει να βρεθεί ΜΕΘ φτωχέ μου! Οι ΜΕΘ χρειάζονται επαρκές, έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό σε θαλάμους κατάλληλους και όχι βεβαρημένους από λοιμώξεις.

Πάντως τα ποσοστά θνησιμότητας στον Ευαγγελισμό και σε 2-3 νοσοκομεία ακόμη πρέπει να είναι μηδενικά και ας έχουν νοσηλευτεί "επώνυμοι", υπέργηροι, ανεμβολίαστοι με υποκείμενα νοσήματα.

Θα ήταν πρέπον να δημοσιευθούν κάποια στιγμή τα ποσοστά θνησιμότητας των εισαγόμενων ασθενών με κοβιντ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Υγ. Μη φανταστείτε πως η διακριτική μεταχείριση σε βάρος των φτωχών υπάρχει μόνο στη δημόσια υγεία. Ανάλογο σύστημα προετοιμάζει η Κεραμέως για το δημόσιο σχολείο. Μέσω πανελλαδικών εξετάσεων από την Στ' δημοτικού παρακαλώ, θα εγγράφονται οι αριστούχοι μαθητές, γόνοι αστών φυσικά, στα καλά σχολεία που θα ενισχύονται οικονομικά για τις επιτυχίες τους ανάλογα, και η φτωχολογιά στα υποβαθμισμένα των δυτικών προαστίων με μειωμένες επιδοτήσεις λόγω κακών επιδόσεων.

ΓΕΡΟΜΟΡΙΑΣ


_______****_______


Η ανάρτηση που ακολουθεί από Rachiotis Yiannis

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ;

Την εβδομάδα 18-24/10ου/2021 είχαμε στην Ελλάδα 253 νεκρούς από Covid. Την αμέσως προηγούμενη βδομάδα, 11-17/10ου/2021 είχαμε 240. Τις αντίστοιχες εβδομάδες του 2020, δηλαδή 19-25/10ου και 12-18/10ου/2020, είχαμε 65 & 60 νεκρούς αντίστοιχα. Η ίδια αναλογία υπάρχει και στις άλλες βδομάδες του φθινοπώρου [ πηγή: Johns Hopkins University https://gisanddata.maps.arcgis.com/.../bda7594740fd402994...]

Αν πάρουμε υπ’ όψη ότι
1) πέρυσι τέτοια εποχή το σύνολο του πληθυσμού ήταν ανεμβολίαστο ενώ εφέτος την ίδια περίοδο ανεμβολίαστο είναι το 40%
2) ότι οι θάνατοι φαίνεται να αφορούν σχεδόν στο σύνολό τους το ανεμβολίαστο μέρος του πληθυσμού
3) ότι το ανεμβολίαστο μέρος του πληθυσμού είναι κατά μέσο όρο πολύ νεώτερο του εμβολιασμένου και
4) στατιστικά προκύπτει μέχρι τώρα ότι είναι πολύ πιο έκθετο σε θανατηφόρα κατάληξη της νόσου το πολύ ηλικιωμένο – και πιο εμβολιασμένο- τμήμα του πληθυσμού,

Αν ισχύουν τα παραπάνω ,πώς εξηγείται φέτος να έχουμε τέσσερις φορές περισσότερους νεκρούς σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές ημερομηνίες και μάλιστα σε πληθυσμιακή ομάδα ίση με τα 4/10 της περυσινής και μάλιστα ηλικιακά ακμαιότερη μέσου του συνολικού μέσου όρου;
Μήπως πρόκειται για κρίση του συνολικού μοντέλου διαχείρισης της πανδημίας ; [όπως εφαρμόστηκε στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική- όχι μόνο στην Ελλάδα ].
Οι κυβερνητικές πολιτικές στη Δύση φαίνεται να συνοψίζονται στο «σας δώσαμε ένα εμβόλιο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από αυτό. Για στοχευμένη πρόληψη, μαζικά τεστ, νοσηλεία όλων των ασθενών, οργανωμένη καραντίνα , υποστήριξη όσων αναρρώνουν, μην το συζητάτε καν. Δεν αντέχει η οικονομία!
Αλλωστε αυτά γίνονται μόνο σε … δικτατορικά καθεστώτα όπως η Κίνα! »
Βέβαια ο υψηλός …πολιτισμός της Δύσης και το … «δημοκρατικό» σύστημά» της δεν διστάζει να αφήσει να πεθάνουν μερικά εκατομμύρια πολίτες του, στη συντριπτική τους πλειοψηφία φτωχοί , οι πλούσιοι σπάνια πλέον πεθαίνουν από COVID.
Οι 15.000 νεκροί στην Ελλάδα μοιάζει να τους φαίνονται λίγοι Τις αναπηρίες, από πνευμονίες κλπ, προσωρινές ή μόνιμες- κανείς δεν ξέρει ακόμη, μάλλον δεν τις μετράει κανείς.
Κοντολογίς, μήπως μας έχουν για ξόδεμα;

ΠΗΓΗ:Rachiotis Yiannis
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.