Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

«Διαφορές και συγκλίσεις μεταξύ του Έλληνα και του δυτικού ατόμου» - Τρία διαδικτυακά μαθήματα από την κ. Τσιβάκου




Εξαιρετική η κ. Τσιβάκου στον περίπατό του Έλληνα στην νεώτερη ιστορία του από τους ύστερους βυζαντινούς χρόνους μέχρι την Ελληνική Επανάσταση.
«Διαφορές και συγκλίσεις μεταξύ του Έλληνα και του δυτικού ατόμου» - Τρία διαδικτυακά μαθήματα

Η φίλοι της κοινότητα δημοτών των Βριλησσίων, «ΔΡΑΣΗ για μια άλλη πόλη», τιμώντας τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 διοργανώνει τρία διαδικτυακά μαθήματα με την καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου στην κοινωνιολογία των οργανώσεων Ιωάννα Τσιβάκου.
Τα μαθήματα έχουν ως στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών και κοινωνικών συνιστωσών που διαμόρφωσαν το ελληνικό υποκείμενο κατά τη στιγμή της εθνικής επανάστασης και αυτές που το διαμορφώνουν σήμερα. Θα επικεντρωθούν κυρίως στον Έλληνα την εποχή που άρχισε ο επαναστατικός αγώνας και στον σημερινό Έλληνα, ιδίως στη νέα γενιά. Ποιοι παράγοντες είχαν και έχουν συγκροτήσει τον τρόπο που αντιλαμβανόταν και αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, ποιες ήταν και είναι οι βαθύτερες πεποιθήσεις και αξίες του; Για να αναδειχθούν αυτά τα ζητήματα, θα συγκριθεί ο πολιτισμικός τύπος του Έλληνα με αυτόν του δυτικού ατόμου, προχωρώντας στη διαλεύκανση των διαδικασιών της εξατομίκευσης (ή εξατομικισμού) και των θεσμών που καθόρισαν το τελευταίο.
Παρακολουθήστε εδώ το 1ο μάθημα.

ΠΗΓΗ:Δράση για μια Άλλη Πόλη
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.