Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Χάρτες-σοκ δημοσίευσε η “σκιώδης” CIA – Stratfor: “Αυτή θα είναι η δύναμη της Τουρκίας το 2050 αν δεν διαμελιστεί και δεν ιδρυθεί Κουρδιστάν”

Χάρτες-σοκ για το μέλλον της περιοχής μας τα επόμενα χρόνια δημοσίευσε η “σκιώδης CIA”, όπως αποκαλείται το γνωστό think tank Stratfor. Οι χάρτες δείχνουν δύο σενάρια, ένα καλό και ένα κακό για εμάς, με ορίζοντα το 2050:

Την Τουρκία περιφερειακή υπερδύναμη και την Τουρκία διαμελισμένη.

Τί δείχνουν οι χάρτες του Stratfor – To κακό σενάριο

Ο πρώτος χάρτης δείχνει πως υπό προϋποθέσεις η ευρύτερη περιοχή μας γίνεται ένα τουρκικό προτεκτοράτο.

Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, δείχνει πως η Τουρκία “απορροφά” σχεδόν όλη την Μέση Ανατολή, την Μεσόγειο και την … Κεντρική Ασία!

Ολόκληρη η Κασπία και οι χώρες της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Καζακστάν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Αυτό έχει βάση αν σκεφτούμε τι έγινε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ειδική αναφορά γίνεται στην Κριμαία, η οποία αναφέρεται ως ξεχωριστή περιοχή και όχι ως έδαφος της Ρωσίας. Η Τουρκία φαίνεται να αποκτά και τον έλεγχο της Κριμαίας και αναρωτιόμαστε το πως. Θα γίνει πόλεμος στην περιοχή; Και αν ναι, υπάρχει περίπτωση να χάσει η Μόσχα;

Εκτός από τις χώρες αυτές, η Άγκυρα φαίνεται πως ελέγχει απολύτως την Ελλάδα, την Λιβύη, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Συρία, το Ιράκ, το Λίβανο, την Ιορδανία, την Σαουδική Αραβία, το Ομάν, την Υεμένη, τις χώρες του Κόλπου.

Με λίγα λόγια η Τουρκία μετατρέπεται σε περιφερειακή υπερδύναμη.

Αυτός ο χάρτης θα γίνει πραγματικότητα αν δεν διαμελιστεί η Τουρκία.

Το δεύτερο σενάριο

Ο δεύτερος χάρτης που δημοσίευσε το Stratfor, δείχνει την Τουρκία διαμελισμένη και την ίδρυση του κράτους του Κουρδιστάν με κομμάτια από Συρία και Ιράκ.

Ειδικά για το τελευταίο “προβλέπει” το σπάσιμο του σε 3 κομμάτια. Το ένα τοιρακινό Κουρδιστάν ενώνεται με το νέο κράτος του Κουρδιστάν, το κράτος των Σουνιτών και το κράτος των Σιιτών ή πόλη-κράτος της Βαγδάτης.

“To Stratfor είναι μια “Υπηρεσία Παροχής Πληροφοριών” και το Αρχηγείο της είναι στο Tέξας. Παρέχει κρίσιμες πληροφορίες στην Αμερικανική κυβέρνηση, στην υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών των ΗΠΑ, στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας” τονίζουν με έμφαση οι Τούρκοι.

Όπως και να χει, Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να εξοπλιστούν μέχρι τα “δόντια” καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά σχέδια για την περιοχή μας, θετικά και αρνητικά…

Δείτε τους χάρτες.

Πηγή


ΠΗΓΗ:https://katohika.gr/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.