Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

• ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

• ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

• ΑΠΟ ΧΤΕΣ, 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και εξωτερικοί χώροι
Εδώ και 21 μέρες γίνεται σε πολλές φυλακές στη Τουρκία και το Κουρδιστάν μια απεργία πείνας από 700 περίπου Κούρδους φυλακισμένους.
Η απεργία πείνας γίνεται διότι τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχουν ειδήσεις για τη κατάσταση του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη Αμπτουλάχ Οτσαλάν.
Τα τελευταία χρόνια οι τουρκικές αρχές έχουν φυλακίσει δεκάδες χιλιάδες πολιτών της Τουρκίας, με τη κατηγορία της τρομοκρατίας και της υποστήριξης του πραξικοπήματος που έγινε το 2016. Στις φυλακές βρίσκονται εκλεγμένοι βουλευτές, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πάρα πολλά στελέχη και μέλη κομμάτων. Φυλακίστηκαν επίσης δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και συγγραφείς.
Το Δεκέμβριο συνελήφθη ξανά η Κούρδισσα βουλευτίς Λεϋλά Γκιουβέν, και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 χρόνων, με τη κατηγορία της τρομοκρατίας. Η Λεϋλά Γκιουβέν είχε συλληφθεί το 2018 με τον πρόεδρο Ντεμιρτάς και τους άλλους εκλεγμένους βουλευτές του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών. Ήταν η τελευταία που βρισκόταν ακόμη φυλακισμένη, και για να απελευθερωθεί έκανε μια μεγάλη απεργία πείνας που διήρκεσε πολλούς μήνες.

Εδώ και μια εβδομάδα γίνεται απεργία πείνας μπροστά στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, σε αλληλεγγύη με τους απεργούς στις τουρκικές φυλακές. Άλλες απεργίες πείνας σε αλληλεγγύη και για υποστήριξη των αιτημάτων των φυλακισμένων γίνονται στο στρατόπεδο προσφύγων στο Μαχμούρ του Ιράκ, καθώς και από Κούρδους πρόσφυγες στο Λαύριο, έξω από την Αθήνα.
Χτες Τρίτη, 2 Φεβρ., άρχισε και στη Λεμεσό μια απεργία πείνας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας στις τουρκικές φυλακές.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 6 Κούρδοι που βρίσκονται στη Κύπρο, και θα διαρκέσει 8 μέρες. Η εκδήλωση γίνεται στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν, στη Λεμεσό.

Προσκαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να προβάλουν την απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές, καθώς και την απεργία πείνας που γίνεται στη Λεμεσό.
Μπορούμε να φέρουμε σε επαφή με τους απεργούς πείνας στη Λεμεσό όποια μέσα ενημέρωσης ενδιαφέρονται για συνεντεύξεις μαζί τους.
Γραφείο Τύπου
Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος»
Λεμεσός, 3 Φεβρουαρίου 2021


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.