Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ...

Του Γιώργου Τασιόπουλου

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ...

Δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Γκίφαϊ στα εγκαίνια του ιδρύματος στη Γερμανία:
«Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας θα συμβάλει στη β ε λ τ ί ω σ η της α λ λ η λ ο κ α τ α ν ό η σ η ς των νέων ανθρώπων στις δύο χώρες, στην α π ο δ ό μ η σ η π ρ ο κ α τ α λ ή ψ ε ω ν και στην κατανόηση του τρόπου ζωής, των παραδόσεων και της νοοτροπίας στην εκάστοτε άλλη χώρα».
_____*****_____

Καμία προκατάληψη!
Η ιστορία δεν παραγράφεται, η α λ λ η λ ο κ α τ α ν ό η σ η δεν επιτυγχάνεται με τη λήθη, απαιτεί την α λ ή θ ε ι α!
Και η αλήθεια απαιτεί την διαχρονική καταδίκη από την ίδια την Γερμανία των εγκλημάτων των ΝΑΖΙ. Οι παραδόσεις του λαού μας, η νοοτροπίας μας ήταν ένας διαρκής αγώνας αντίστασης έναντι των κατακτητών, ο τρόπος ζωής μας ήταν αγώνας για το ψωμί και την ελευθερία μας. Σε αυτά μπορείτε να μας μιμηθείτε και να γίνεται φίλοι, μη μας ζητάτε τη λήθη, κλίνατε το γόνυ μαζί μας μνημονεύοντας τον βαρύ φόρο στον ναζισμό που πλήρωσαν, τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, η Βιάννος, η Κάνδανος, το Κομμένο, ο Χορτιάτης, η Παραμυθιά, η Δράμα, το Δοξάτο, το Ροδάκινο και οι 100 χαρακτηρισμένες με Προεδρικό Διάταγμα μαρτυρικές πόλεις και χωριά της πατρίδας μας.
Για αρχή αποδεχτείτε το χρέος σας καταβάλλοντας τις επανορθώσεις και τις αποζημιώσεις στους απογόνους των θυμάτων σας και στη χώρα μας!
Κύριε δήμαρχε της Θεσσαλονίκης, διαπράξατε τεράστιο ολίσθημα με τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση στη Γερμανία πριν καν γίνει η επικύρωση της συμφωνίας από την Ελληνική Βουλή.
Οι Γερμανοί βιάζονται να εξασφαλίσουν την συναίνεσή μας στο έγκλημα της λήθης.
Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, της δεύτερης σε αριθμό θυμάτων πόλης της Ευρώπης από τους Ναζί μετά την Βαρσοβία, δεν μπορεί να διαπράττει αυτή την ύβρη, να γίνεται όργανο διευκόλυνσης στο ανίερο σχέδιο της αναθεώρησης της ιστορίας, τα 50.000 χιλιάδες θύματα του ολοκαυτώματος της πόλης σας, από τα οποία 10.000 Εβραιόπουλα μέχρι 15 ετών κατέληξαν στα στρατόπεδα - κολαστήρια των ναζί, είναι ο ΗΘΙΚΟΣ φραγμός ενάντια στη λήθη που σχεδιάζουν.
Η Ελληνική Βουλή να μην προχωρήσει στην επικύρωση της συμφωνίας για την δημιουργία του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας

Δήλωση του Αριστομένη Συγγελάκη, Συγγραμματέα Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα:

Τόσο πολύ σέβεται την Ελληνική Δημοκρατία η Ο.Δ. της Γερμανίας που πριν καν κυρωθεί η σύμβαση ίδρυσης του «Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας κάποιοι, μεταξύ των οποίων και Έλληνας δήμαρχος, εγκαινίασαν τα γραφεία του Ιδρύματος στην Λειψία και ετοιμάζονται για τα εγκαίνια και στη Θεσσαλονίκη, την πιο μαρτυρική πόλη της Ευρώπης μετά τη Βαρσοβία. Είναι ξεκάθαρο: αντιμετωπίζουν τη Βουλή των Ελλήνων ως διακοσμητικό στοιχείο...
Αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται προς συζήτηση και ψηφοφορία η κύρωση μιας εθνικά επιζήμιας συμφωνίας με μία διαδικασία, μάλιστα, που προδήλως πάσχει συνταγματικά! Είναι δυνατόν;
Απόψε ατις 9μμ στα Παραπολιτικά FM 901 συζητάμε με τον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη το ζήτημα αυτό και θα τα πούμε χύμα και τσουβαλάτα!
Ανυποχώρητος αγώνας για Μνήμη και Δικαιοσύνη!

 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.