Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΡΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!


Σάλο έχει προκαλέσει ανάρτηση στο Twitter του ιατρού Γεώργιου Σγούρδου ο οποίος, αγοράζοντας προϊόν της γνωστής εταιρείας Κορρές, διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο έχει κατασκευαστεί στην Τουρκία! 

Η Κορρές αποτελούσε, μέχρι πρόσφατα, υπόδειγμα του πως μια ελληνική εταιρεία μπορεί να αξιοποιήσει τον μοναδικό πλούτο της ελληνικής φύσης, να καινοτομήσει και με εξωστρέφεια να αναπτύξει μια ενδογενή παραγωγική δραστηριότητα. Παράλληλα είχε την σημαντική υποστήριξη του ελληνικού καταναλωτικού κοινού στις κινήσεις που έκανε. 

Αυτή ακριβώς την υποστήριξη διέψευσε.

Ας δούμε κάποια στοιχεία:

Η εταιρεία "Κορρές" το 2017 άλλαξε χέρια και εξαγοράστηκε από την Morgan Stanley, την Profex και έναν κινεζικό όμιλο (με τον τελευταίο η συνεργασία να έχει σκοπό την είσοδο της ελληνικής εταιρείας καλλυντικών στην αγορά της Κίνας) ενώ ο ιδρυτής της εταιρείας παραμένει μέτοχος με συμμετοχή 30%. Η επένδυση των νέων μετόχων σε μετρητά για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου υπολογίζεται στα 48,5 εκατ. ευρώ.
Η ανάρτηση του ιατρού αποκάλυψε την μεταφορά τμήματος της παραγωγής στην Τουρκία, γεγονός που μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων της ελληνικής οικονομίας, μείωση θέσεων εργασίας και, από την άλλη, ενίσχυση της οικονομίας της επεκτατικής Τουρκίας. 
Ήρθε η ώρα το ελληνικό καταναλωτικό κοινό που χρόνια τώρα στήριζε τον Κορρέ να του γυρίσει την πλάτη. Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα, δεν στηρίζουμε την οικονομία της νεο-οθωμανικής Τουρκίας!

Η ανάρτηση από το Twitter του ιατρού Γ. Σγούρδου:

Γνωρίζαμε ότι η εταιρεία καλλυντικών Κορρέ εξαγοράστηκε το 2017 από Κινέζους και τη Morgan Stanley. Όμως προσωπικώς συνέχισα να αγοράζω προϊόντα της, καθώς παράγονταν στην Ελλάδα. Σήμερα έκπληκτος διαπίστωσα, σε κατάστημα της Λωζάννης (Globus), ότι μέρος της παραγωγής μεταφέρθηκε στην Τουρκία! Είναι προκλητικό, ιδίως τέτοιον καιρό που ο θρασύς γείτονας μας απειλεί με πόλεμο και που η Πατρίδα μας μαστίζεται από ανεργία και οικονομική ύφεση. Κορρές made in Turkey!... Θα μου πείτε, η μπίζνα δεν έχει πατρίδα, πού ζω; Πιστεύω όμως πως οφείλουμε να μεταφέρουμε με κάθε τρόπο τη δυσαρέσκειά μας στην εταιρεία που συνέδεσε το όνομά της με την Ελλάδα και τον φυσικό πλούτο της και που εμείς οι Έλληνες υποστηρίξαμε και αναδείξαμε. Ίσως και μποϊκοτάζ να κάνουμε. Μέχρι να φέρει πίσω την παραγωγή στην Ελλάδα.
Γεώργιος Σγούρδος

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.