Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Snowden (ΒΙΝΤΕΟ): Οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν την πανδημία για να οικοδομήσουν "Αρχιτεκτονική επιτήρησης με βάση την καταστολή"

Η μετάφραση είναι από το google

Εκτός από τα μέτρα καραντίνας και περιορισμού, ορισμένες κυβερνήσεις, όπως αυτές στην Κίνα, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα, χρησιμοποιούν μια στρατηγική παρακολούθησης που ονομάζεται "εντοπισμός επαφών" για να μειώσουν τη διάδοση του νέου κοροναϊού.

Αν και υπάρχουν μικρές παραλλαγές στο πρόγραμμα παρακολούθησης συμβολαίων σε κάθε χώρα, αυτές είναι κυρίως εφαρμογές smartphone που διατηρούν αρχείο της υγείας του χρήστη και των ιατρικών αρχείων όλων των ατόμων με τους οποίους εργάζονται. επικοινωνία
Εάν ένα smartphone έρθει σε στενή επαφή με ένα άτομο που ενδέχεται να μολυνθεί από τον ιό, ο χρήστης λαμβάνει ένα μήνυμα κειμένου που τους ενημερώνει και του ζητά να καραντίνα για 14 ημέρες.
Ωστόσο, η καραντίνα δεν είναι απαραίτητα εθελοντική, ανάλογα με το πού ζείτε. Σε ορισμένες χώρες, το τηλέφωνο έχει χρησιμοποιηθεί ως ένα είδος ηλεκτρονικού βραχιολιού αστραγάλου για κατ 'οίκον περιορισμό, το οποίο ενημερώνει τις αρχές εάν το άτομο που βρίσκεται υπό επιτήρηση εγκαταλείπει το σπίτι για οποιονδήποτε λόγο.
Αυτές οι εφαρμογές θεωρούνται ως ο τρόπος για να τερματιστεί το κλείσιμο στην Ιταλία και στο ΗΒ, και φαίνεται ότι οι αξιωματούχοι θα πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους.
Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι αυτή η στρατηγική θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου, αλλά οι υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής και οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες φοβούνται ότι αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν κατάχρηση και ότι οι πρωτοφανείς δυνατότητες παρακολούθησης δεν φυλάσσονται και δεν ανήκουν σε διεφθαρμένες κυβερνήσεις πολύ μετά το τέλος της πανδημίας.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Αντιπρόσωπο, ο πληροφοριοδότης της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, εξέφρασε την ανησυχία του για το επερχόμενο πρόγραμμα επιτήρησης, αποκαλώντας το «αρχιτεκτονική καταπίεσης».
"Πιστεύεις πραγματικά ότι όταν το πρώτο κύμα, αυτό το δεύτερο κύμα, το 16ο κύμα του κοροναϊού είναι μια ξεχασμένη μνήμη, ότι αυτές οι δυνατότητες δεν θα διατηρηθούν;" Ότι αυτά τα σύνολα δεδομένων δεν θα διατηρηθούν; Ανεξάρτητα από το πώς χρησιμοποιείται, αυτό που χτίζεται είναι η αρχιτεκτονική της καταπίεσης », δήλωσε ο Snowden.
Ο Σνόουντεν αναγνώρισε ότι ο ιός ήταν μια σοβαρή απειλή και είπε ότι η κοινότητα πληροφοριών γνωρίζει καλά ότι ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν μια τεράστια πανδημία παραλύσει τη χώρα, ακόμη και όταν το έκανε. εργάστηκε στην NSA.
"Δεν υπάρχει τίποτα πιο προβλέψιμο από μια πανδημία ως κρίση δημόσιας υγείας σε έναν κόσμο όπου ζούμε ο ένας πάνω στον άλλο σε πολυσύχναστες και μολυσμένες πόλεις. Και κάθε ακαδημαϊκός, κάθε ερευνητής που εξέτασε το ζήτημα ήξερε ότι θα συνέβαινε . Και στην πραγματικότητα, ακόμη και οι υπηρεσίες πληροφοριών, μπορώ να σας πω από πρώτο χέρι, επειδή διάβασαν ότι οι αναφορές είχαν προβλέψει πανδημίες », είπε.
Ο Snowden αμφισβήτησε τους θετικούς αριθμούς που έχουν βγει από την Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες και είπε ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει πιστωθεί ότι μειώνει την εξάπλωση της νόσου επειδή έλαβε τέτοια δραστικά μέτρα κατά τον περιορισμό. .
Ίσως η ακραία στρατηγική τους να μην λειτουργεί όπως λένε, αλλά δεδομένου ότι η κυβέρνηση διατηρεί αυστηρό έλεγχο σε όλες τις πληροφορίες από τη χώρα, είναι αδύνατο να είμαστε σίγουροι.
"Αν κοιτάξετε χώρες όπως η Κίνα, όπου οι περιπτώσεις φαίνεται να έχουν σταθεροποιηθεί, σε ποιο βαθμό μπορούμε να πιστεύουμε ότι αυτοί οι αριθμοί είναι πραγματικά αληθινοί; Δεν νομίζω ότι μπορούμε. Ειδικότερα, βλέπουμε την κινεζική κυβέρνηση να εργάζεται πρόσφατα για να εκδιώξει Δυτικούς δημοσιογράφους, ακριβώς αυτή τη στιγμή όταν χρειαζόμαστε αξιόπιστες ανεξάρτητες προειδοποιήσεις σε αυτήν την περιοχή ", δήλωσε ο Snowden.
Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, Η Apple και η Google ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν σε μια σπάνια συνεργασία για την ανάπτυξη συμβατών εφαρμογών εύρεσης επαφών, οι οποίες πιστεύουν ότι θα λειτουργήσουν σε "opt-in" βάση.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, οι εταιρείες σχεδιάζουν να ενσωματώσουν τον εντοπισμό επαφών σε ενημερώσεις συσκευών.
Η Apple και η Google επιμένουν ότι μπορείτε πάντα να εξαιρεθείτε από το πρόγραμμα εάν δεν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, αλλά είναι πιθανό ότι οι κατατάξεις αυτών των εφαρμογών χρησιμοποιούνται για πρόσβαση σε παντοπωλεία ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις και εκδηλώσεις μόλις ανακάμψει η οικονομία.
«Καθώς εξαπλώνεται ο αυταρχισμός, οι νόμοι έκτακτης ανάγκης πολλαπλασιάζονται, θυσιάζουμε τα δικαιώματά μας, θυσιάζουμε επίσης την ικανότητά μας να εμποδίζουμε τη στροφή προς έναν λιγότερο φιλελεύθερο και λιγότερο ελεύθερο κόσμο», δήλωσε ο Snowden.
Μετάφραση του The Mind Unleashedαπό τον Aube Digitale

 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.