Σάββατο 16 Μαΐου 2020

ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ!!



ΟΙ  ΑΜΟΙΒΕΣ 
ΤΩΝ  
ΣΩΤΗΡΩΝ!!

της Μυρσίνης 
Μπουρνιά.

Ο καλοπροαίρετος πολίτης που επιθυμεί η επόμενη μέρα να φέρει καλύτερες συνθήκες στην χώρα του για αυτόν και για τους νέους, ενημερώνεται για τους σχεδιασμούς των προγραμμάτων ανάκαμψης της χώρας.  Διαβάζει στις εφημερίδες, στο διαδίκτυο, ακούει στην τηλεόραση:
• Το ποσό των 350.000 ευρώ θα μοιράζονται ανά έτος ο πρόεδρος και η διευθύνουσα σύμβουλος του νέου Υπερταμείου της δημόσια περιουσίας, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής …
• Πρόκληση για τους περίπου 6,9 εκατ. καταναλωτές, που επιβαρύνονται από την 1η Σεπτεμβρίου με αυξήσεις 16% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αποτελούν οι υπέρογκες αυξήσεις στα golden boys της δημόσιας επιχείρησης!

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ θα λαμβάνει ετήσιες αποδοχές 200.000 ευρώ και μπόνους που θα φτάνουν έως τα 100.000 ευρώ, ενώ θα έχει στη διάθεσή του εταιρικό αυτοκίνητο πολλών κυβικών, που αυξήθηκαν με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, με κάλυψη «των συναφών δαπανών».

Οι γενναιόδωρες αυξήσεις επεκτείνονται στους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους και στα υπόλοιπα διευθυντικά στελέχη, ….Η απελευθέρωση των αμοιβών της διοίκησης της ΔΕΗ αιτιολογήθηκε στο όνομα της προσέλκυσης στελεχών από την αγορά. Η διοίκηση έχει ήδη συμπληρωθεί από δεύτερο αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, που θα λαμβάνουν 120.000 ευρώ ετησίως ο καθένας, ενώ θα δικαιούνται μπόνους έως 60.000 ευρώ και αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού με «κάλυψη των συναφών δαπανών». Δωρεάν αυτοκίνητο θα έχουν επίσης στη διάθεσή τους οι νέοι γενικοί διευθυντές και διευθυντές της ΔΕΗ, των οποίων οι ετήσιες αποδοχές ορίστηκαν σε 100 και 70 χιλιάδες ευρώ, αντιστοίχως. Αυξήθηκε επίσης από 400 σε 600 ευρώ η αποζημίωση ανά συνεδρίαση που θα λαμβάνουν τα μέλη της διοίκησης.
• «Χρυσές» αμοιβές και στην ΕΥΔΑΠ.

Οι ετήσιες μικτές αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου θα διαμορφωθούν στα 128.000 ευρώ, ενώ ο αναπληρωτής του, θέση που θεσπίστηκε πρόσφατα, θα λαμβάνει 90.000 ευρώ.
Επιπλέον θα λάβουν μπόνους ώς 15% ετησίως, ή ώς 30% αναδρομικά, εάν καλύψουν 4 στόχους για μια τριετία. Θα λαμβάνουν αύξηση 3,75% εφόσον καλύπτουν τον καθένα από τους τέσσερις στόχους: μείωση λειτουργικών δαπανών, επίτευξη επενδύσεων, μείωση του ατιμολόγητου νερού και αύξηση εισπράξεων από καθυστερούμενες οφειλές. Τα συνολικά μπόνους θα φτάσουν στο 15% του ήδη αυξημένου μισθού τους, ενώ προβλέπεται διπλασιασμός του ποσοστού, που θα φτάνει το 7,5%, για κάθε στόχο που θα καλύπτεται επί τρία συναπτά οικονομικά έτη. Σε αυτή την περίπτωση η καταβολή του θα έχει αναδρομική ισχύ.

• Μεσούσης της κρίσης στο χώρο της δημόσιας υγείας, και ενώ πλήθος συμπολιτών μας καλούνται να ζήσουν με 400 ευρώ το μήνα,  διπλασιάστηκαν οι αμοιβές των διοικητών των τριών φορέων (ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ) και έγιναν 90.000 ευρώ το χρόνο ή 7.500 ευρώ το μήνα (από τα μισά επί ΣΥΡΙΖΑ), ενώ τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων αμείβονται με 400 ευρώ ανά συνεδρίαση (από 50 ευρώ που ήταν με την προηγούμενη κυβέρνηση).


• Σε προκλητική ενίσχυση των «γαλάζιων» golden boys προχώρησε ο ΔΕΔΔΗΕ, εν μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, ενώ συγχρόνως περικόπτονται παροχές στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας...


• Σε αυτή την ηθική κατάπτωση των διοικήσεων του ομίλου ΔΕΗ, … το Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε αύξηση των αποδοχών δεκάδων στελεχών του στο ύψος περίπου της ετήσιας αμοιβής αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, ήτοι 120.000 (+μπόνους)... διερωτάται για τη σπουδή της διοίκησης εν μέσω πανδημίας, σχολιάζοντας ότι οι επιλογές αυτές είναι ενδεικτικό παράδειγμα αμετροέπειας, αλαζονείας και καθεστωτισμού που διακατέχει τα golden boys στο σύνολό τους αλλά και τους συνεργάτες τους.  

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ομίλου αυθαίρετα περικόπτει παροχή (διατακτικές σίτισης) την οποία δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας, έχουν άδεια ειδικού σκοπού ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες... Προφανώς, προσέχουν τη... γραμμή τους!


• Μπορεί η κυβέρνηση να ζητά από τους πολίτες να βάλουν πλάτη σε αυτήν την έκτακτη συνθήκη δίνοντας σε δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς επιμορφωτικά επιδόματα 600 ευρώ και σε όσους αναστέλλεται η σύμβασή τους 800 ευρώ για ενάμιση μήνα, όμως, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Για τις νέες διοικήσεις σε ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ που ορίστηκαν πρόσφατα αλλά και στον ΟΑΣΑ, … προκλητικές αυξήσεις αποδοχών στα μέλη των διοικήσεων των συγκεκριμένων ΔΕΚΟ, ενώ συνεχίζονται οι ελλείψεις σε μάσκες, γάντια και τεστ για τον κορονοϊό. Ο μισθός τους διπλασιάστηκε φτάνοντας τα 7.500 ευρώ, ενώ με 400 αντί 50 ευρώ θα αμείβεται κάθε συνεδρίαση Δ.Σ.


• Την ώρα …. διπλασιάζει τις αμοιβές των στελεχών της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (από τα 4.600 στα 8.314 ευρώ),  ακυρώνουν την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020 και παρατείνουν το καθεστώς της αναστολής των συμβάσεων… με τροπολογίες σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου...


Όπου κι αν αναζητήσει πληροφόρηση ο ανήσυχος για το αύριο πολίτης, προσκρούει σε αυτά τα δεδομένα που προβάλλουν νέες παχιές αγελάδες εν μέσω έρημων σιτοβολώνων.  Σε μια χώρα που εξάγει τους επιστήμονες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κομματική «αριστεία», τους μονόδρομους των επίλεκτων γόνων και των ευνοούμενων τους, την ώρα που στήνεται το σκηνικό των επόμενων εξελίξεων, τα δεδομένα έχουν ήδη τεθεί ως αρχικές σταθερές στο τραπέζι του σχεδιασμού της διαχείρισης της απερχόμενης και της επερχόμενης κρίσης. 

Όπου και να ενημερωθεί ο υπεύθυνος πολίτης βρίσκεται απέναντι σε αποφάσεις που στα ψιλά γράμματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αναρωτιέται . Εύλογα αναρωτιέται πόσες άλλες τέτοιες αποφάσεις άραγε έχουν εκδοθεί που τακτοποιούν τα δεδομένα του σκηνικού της επόμενης μέρας σύμφωνα με έναν άγνωστο για αυτόν σχεδιασμό;  Πόσες προσλήψεις με την μορφή διορισμού διοικήσεων και επιλεγμένων ανώτατων στελεχών αρίστων έχουν γίνει για να φέρουν την εθνική σωτηρία στην υλοποίηση ενός προγράμματος δράσης με άγνωστη στρατηγική με άγνωστους άξονες δράσης, με μη διατυπωμένους ποσοτικούς στόχους; 

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται πληροφορούν ότι παραδόθηκαν τα ηνία πολλών οργανισμών σε χρυσοπληρωμένους και αυτοπροσδιορισμένους σωτήρες, οι οποίοι θα λάβουν τις δέουσες αποφάσεις για την σωτηρία της χώρας.  Δεν πληροφορούν πότε θα εκκινήσει αυτή η άγνωστη μελλοντική φάση, τι διάρκεια θα έχει και τι θα γίνει με τους παχυλούς μισθούς αν τα άλογα κούρσας αποδειχθούν κουρασμένοι όνοι από νεροκουβαλήματα σε άλλες καιρικές συνθήκες και σε άλλες χιλιοπατημένες διαδρομές. 

Οι άριστοι αυτοί φροντίζουν να υπογράφουν συμβόλαια με παχυλούς μισθούς πολυετούς διάρκειας και μπόνους, πολλά από τα οποία προϋποθέτουν μείωση του λειτουργικού κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων που τους προσλαμβάνουν ως εγγυητές της σωτηρίας.  Σε καμία περίπτωση δεν διευκρινίζεται στα άρθρα που διαβάζει τι περιλαμβάνει αυτή η μείωση, αφήνοντας το περιθώριο της ελεύθερης μετάφρασης στην προσφιλή πράξη των ηγεσιών, στην μείωση των μισθών των πολλών.

Αναρωτιέται ο καλόπιστος γιατί τα στελέχη αυτά δεν αρκούνται στους προκλητικά παχυλούς μισθούς τους, αλλά απαιτούν ακριβά αυτοκίνητα, τραπεζικές κάρτες, ομάδες ατόμων επίσης καλοπληρωμένων δικής τους επιλογής;  Γιατί δεν μπορούν μόνοι τους να αξιοποιήσουν τους διαθέσιμους πόρους των επιχειρήσεων που τους παραδίδουν και ζητούν ορδές συμβούλων από τις γνωστές συμβουλευτικές εταιρείες της αγοράς, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω, επί παντός επιστητού παράγουν πολύχρωμα διαγράμματα με τους νόμους της αγοράς και το δέον γενέσθαι; 

Θα χρειαστούν όλοι αυτοί αυτές τις ογκώδεις εκδόσεις της παντογνωσίας των συμβουλάτορων ή έχουν ενσωματωμένη γνώση στο ακριβοπληρωμένο πακέτο τους με την οποία αναμένεται η επίδειξη των αποτελεσμάτων των δεξιοτήτων τους;

Βομβαρδίστηκε o ανιδιοτελής πολίτης.

Τι συνέβη;


ΠΗΓΗ:https://kentrikaimeli.blogspot.com/2020/05/blog-post_15.html
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.