Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Η περίπτωση του κ Χρήστου Ροζάκη και των έργων και ημερών του.

Χρήστος Ροζάκης: Η Συνθήκη της Λωζάννης στις ρυθμίσεις που αφορούν ...

ΝΑ ΠΩΣ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 Η περίπτωση του κ Χρήστου Ροζάκη και των έργων και ημερών του. Ο κολητός του Σημίτη, Ο άνθρωπος που ήθελε να κάνει την προσέγγιση με την Τουρκία με ενδοτικούς όρους. Με δήλωση του το φθινόπωρο του 2014 ζητούσε «μέτωπο λογικής κατά του εθνικισμού», είναι Ιδρυτικό μέλος του ΚΕΜΟ (κέντρου μελετών μειονοτήτων). Το κέντρο αυτό επεξεργάζεται πολιτικές υπέρ των μειονοτικών ομάδων με την καθοδήγηση του. 

Είναι συντονιστής του μοντέλου «Βαβυλωνία» για την Ελλάδα. Τις 3/1/97 έγραψε στην Ελευθεροτυπία άρθρο με τίτλο «η διεθνής προστασία των μειονοτήτων στην Ελλάδα». Σε συνέντευξη του (ΝΕΤ Γ Βέλτσο) ξεκαθάρισε: «Σαφώς έβλεπα πάντοτε τα ελληνικά πράγματα, με το βλέμμα ενός ανθρώπου, που δεν είναι Έλληνας! Αυτή η πολυπολιτισμικότητα που υπάρχει στην Ελλάδα σήμερα, είναι η ελπίδα μιας «δικής μας ανανέωσης», μιας δυνατότητας να χρησιμοποιήσουμε αυτό το αίμα το καινούργιο, που εισδύει μέσα στις φλέβες μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». 

Αντιλαμβάνεστε τι είναι και τι πιστεύει αυτός ο άνθρωπος; Ο κύριος αυτός κατάργησε το υφυπουργείο Αποδήμου Ελληνισμού και το έκανε γραμματεία. Και μετά ο ΓΑΠ το υποβάθμισε κιάλλο. Αυτοτελές υπουργείο θάπρεπε να είναι, με 20 εκατομμύρια ελληνογενείς ανά τον κόσμο! 

Ο Χ Ροζάκης εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο στις 25 Σεπτεμβρίου του 1996, όταν ο τότε πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, τον διόρισε ως υφυπουργό Εξωτερικών. Σημειωτέον ότι παραιτήθηκε μετά πεντάμηνο, όταν αποκαλύφθηκε το δεύτερο επώνυμο του, ως Ροζεστάϊν. Συνδέεται με σειρά καταδικαστικών αποφάσεων για την Ελλάδα, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), επειδή η χώρα μας αρνείται να αναγνωρίσει ψευδώνυμους “μακεδονικούς” και “τουρκικούς” συλλόγους. Αυτές ελήφθησαν με την ψήφο του κ. Χρήστου Ροζάκη, εκλεκτού του κ. Κώστα Σημίτη. Αντί να προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα, πρωταγωνίστησε στις καταδίκες της Ελλάδας, για θέματα μάλιστα για τα οποία και ο ίδιος διαμόρφωνε πολιτική ως υφυπουργός Εξωτερικών.




Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.