Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ



ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μεγαλώνει η Αλληλεγγύη στον απεργό Ibrahim Gökçek και στο συγκρότημα GRUP YORUM. O Ibrahim βρίσκεται ήδη σε πάνω από 300 ημέρες απεργίας πείνας για να ελευθερωθούν τα μέλη του συγκροτήματος που είναι η φωνή των φτωχών και της ελευθερίας στην Τουρκία του Ερντογάν. Η σύντροφος του Helin Bölek έχασε τη ζωή της μετά από συνεχή απεργία πείνας στις 3 Απριλίου.
Τα τελευταία χρόνια, στην Αγκυρα, στη Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη και σε άλλες μικρές και μεγάλες πόλεις της Τουρκίας έχουν δημιουργηθεί μεγάλες εστίες αγώνα για ελευθερια και δικαιοσύνη που δείχνουν τον δυναμισμό της τουρκικής κοινωνίας και νεολαίας σε αντίθεση με την απόλυτη αφασία της ελληνικής!

Οι κινητοποιήσεις αυτές αφορούν στις:
  • εκδικητικές απολύσεις δασκάλων Nuriye Gülmen και Semiih Özakça ,
  • αρχιτεκτόνων Alev Şahin,
  • δημοσίων υπαλλήλων Mahir Kılıç,
  • στις εφόδους και τις εκτελέσεις (İbrahim Devrim Top) στις γειτονιές και τα σπίτια του λαού (Okmeydanı, Küçük Armutlu, Gazi)
  • στις εκδικητικές συλλήψεις και φυλακίσεις των Δικηγόρων του Λαού,
  • στην εκδικητική ομηρία και προσπάθεια φίμωσης του Grup Yorum, του οποίου οι συναυλίες από το 2015 είναι απαγορευμένες και τα μέλη του έχουν υποστεί συνεχείς διωγμούς,
  • στην εκδικητική αιχμαλωσία του νεολαίου Mustafa Koçak, ο οποίος αντιστάθηκε στα βασανιστήρια και τις απειλές και αρνήθηκε να συνεργαστεί και να γίνει δωσίλογος
Οι αντιστάσεις αυτές είναι καθημερινές και ανυποχώρητες και δέχονται τις αντίστοιχες επιθέσεις. Το σύνολο αυτού του αγώνα για δικαιοσύνη και απελευθέρωση από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά και το φασιστικό καθεστώς, συγκροτείται γύρω από το κίνημα «Θέλουμε Δικαιοσύνη» (Adalet İstiyoruz)...με σκληρή ιδεολογία και βαθιά ψυχή, με αγάπη για τη ζωή και τον άνθρωπο!

HELIN BÖLEK ΑΘΑΝΑΤΗ!!!

ΕΠΕΣΕ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 288 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΠΗΓΗ: 
Leonidas C. Aposkitis
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.