Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ HDP


The government is responsible for the tragedy in Idlib, not the refugees

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΩΣ ΟΠΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΤΟΓΑΝ


english text follows after the Greek

Μετά τις απώλειες στην Ιντλίμπ στις 27 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση του ΑΚΡ χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά τους πρόσφυγες ως διαπραγματευτικό χαρτί. Λέγοντας ότι δεν μπορεί πλέον να κρατήσει τους πρόσφυγες και θα ανοίξει τα σύνορα, το AKP έδειξε για άλλη μια φορά ότι χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες σαν πολιτικό εργαλείο και όπλο.
Ως αποτέλεσμα της στάσης του ΑΚΡ, οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί σε διάφορες περιοχές της Κωνσταντινούπολης και οι διακινητές ανθρώπων έχουν εμπλακεί στη διαδικασία μεταφοράς. Οι πρόσφυγες έχουν αρχίσει να κατευθύνονται προς τα σύνορα της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, σε εξαιρετικά ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες, τόσο από ξηρά όσο και από τη θάλασσα.
Λόγω των αυξημένων μέτρων που έλαβαν στα σύνορα οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Βουλγαρίας, οι πρόσφυγες, κυρίως από Συρία και Αφγανιστάν, βρέθηκαν στην ζώνη μεταξύ των συνόρων, σε χειμερινές συνθήκες, και ορισμένοι κατευθύνθηκαν για να χρησιμοποιήσουν τη θαλάσσια διαδρομή με φουσκωτά σκάφη, που είναι επικίνδυνο.
Το AKP προσπαθεί να πάρει μέσω των προσφύγων εκδίκηση για τη τραγωδία που έγινε στην Ιντλίμπ, η οποία προκλήθηκε κυρίως από τις δικές του αμαρτίες. Με αυτή την έννοια, το AKP διαπράττει νέο έγκλημα. Το ΑΚΡ πρέπει να εγκαταλείψει αυτή τη στάση και να λάβει μέτρα για να αποφύγει τους ενδεχόμενους θανάτους προσφύγων στο Αιγαίο και να εκπληρώσει τις πολιτικές του ευθύνες.
Η κυβέρνηση του ΑΚΡ θα είναι υπεύθυνη για τους πιθανούς θανάτους και τραγωδίες που θα μπορούσαν να συμβούν σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι των προσφύγων, που έχουν μετατραπεί σε εργαλείο εκβιασμού και απειλής για την ΕΕ. Ζητάμε εκ νέου από την κυβέρνηση του ΑΚΡ να εκπληρώσει τις πολιτικές και ανθρωπιστικές της ευθύνες για τους πρόσφυγες.

Γκιουλσούμ Αγάογλου (Gülsüm Ağaoğlu)

Εκπρόσωπος της Επιτροπής για τους Μετανάστες και Πρόσφυγες
του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP)
29 Φεβρουαρίου 2020



ΠΗΓΗ:


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.