Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Τι δεν μας είπε ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του;



τα ίδια ισχυουν για όσους προηγήθηκαν. 
1. Δεν μας είπε γιατί η δυναμικότητα των ΜΕΘ ήταν και παραμένει πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και τις απαιτήσεις, πράγμα που στην πανδημία μεταφράζεται σε δεκάδες ή εκατοντάδες θανάτους.
2. Δεν μας είπε γιατί λείπει τόσο πολύ προσωπικό που ακόμα και οι 2.000 έκτακτες προσλήψεις δεν επαρκούν.
3. Δεν μας είπε γιατί δεν προέβλεψε η κυβέρνηση να προμηθευτεί τα αντιδραστήρια που θα επέτρεπαν μαζικά τεστ στον πληθυσμό για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.
4. Δεν μας είπε γιατί, με την έλλειψη διαγνωστικών τεστ, πάμε ολοταχώς για μοντέλο Ιταλίας που δεν μπόρεσε να ελέγξει σε ικανοποιητικό βαθμό ποιοι είναι φορείς.
5. Δεν μας είπε γιατί δεν προέβλεψε η κυβέρνηση να προμηθευτεί αναπνευστήρες που είναι άκρως απαραίτητοι όταν τα πράγματα φτάσουν σε οριακό σημείο, έστω και για διασωλήνωση στο προαύλιο.
6. Δεν μας είπε γιατί οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι τόσο λίγοι, που με τις καραντίνες, προτού καν ξεκινήσει η μάχη, κλείνουν τμήματα και κλινικές.
7. Δεν μας είπε γιατί η χώρα δεν φρόντισε να προμηθευτεί τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό με αποτέλεσμα σήμερα στα νοσοκομεία να μην τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας.
8. Δεν μας είπε αν νιώθει περήφανος που η Ελλάδα δεν παράγει πλέον ούτε μάσκες, ούτε γάντια, ούτε εξοπλισμό.
9. Δεν μας είπε αν θα επιτάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία σε μια περίοδο που απεγνωσμένα αναζητούνται κλίνες και ειδικά κλίνες ΜΕΘ με δυνατότητα διαδωλήνωσης.
10. Δεν μας είπε αν μετάνιωσε που μια ζωή πάλευε μαζί με τους ομοϊδεάτες του να τσακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας.
11. Δεν μας είπε αν τελικά οι γιατροί πλεόναζαν από το Σύστημα Υγείας όπως ο ίδιος διατείνονταν πριν ενάμισι χρόνο.

ΠΗΓΗ: Από #George #Angelopoulos

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.