Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΝΑΤΟ: Ελληνικό ΒΕΤΟ σε ανακοίνωση υποστήριξης της Τουρκίας στο Ιντλίμπ




Η ελληνική αντιπροσωπεία μπλόκαρε την έκδοση κοινής ανακοίνωσης των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στην οποία θα καταδικαζόταν… η βάρβαρη επιθετικότητα του καθεστώτος Άσαντ στην Ιντλίμπ και η έκφραση συμπαράστασης της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Τουρκία. Αναμένονται ανακοινώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά ήταν η μοναδική που έθεσε το θέμα ότι η παρουσία του τουρκικού στρατού δεν είναι εντός των συνόρων, αλλά εντός γειτονικής χώρας. Ενδεχομένως να εκφράστηκαν και αντιρρήσεις με βάση τη συνεργασία της Αθήνας με αιμοσταγείς ισλαμιστικές ομάδες μαχητών οι οποίες έχουν σχέση με την Αλ Κάιντα και το “Ισλαμικό Κράτος”.



Θα πρέπει να θεωρείται όμως βέβαιο, ότι η ελληνική στάση έχει υπαγορευθεί από την ανάγκη επίδειξης παρόμοιας συμμαχικής αλληλεγγύης και απέναντι στην Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει από μια συμμαχική -υποτίθεται- χώρα, την Τουρκία, οργανωμένη απόπειρα εισβολής από μεταναστευτικές – προσφυγικές ορδές, οι οποίες προκλήθηκαν απ’ό αυτή καθαυτή τη συμπεριφορά και τις ενέργειες της συμμάχου…


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.