Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση Άρδην: Το Μεταναστευτικό δεν μπορεί να αφεθεί στις ΜΚΟ του Σόρος ή στους φασίστες προβοκάτορες


Ανακοίνωση Άρδην:

Το Μεταναστευτικό δεν μπορεί να αφεθεί στις ΜΚΟ του Σόρος ή στους φασίστες προβοκάτορες

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούσαν το 2015, τα 2/3 των Ελλήνων πολιτών συνέδραμαν με τρόφιμα, ρούχα κ.ά. στην ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε μετά την έξοδο του άμαχου πληθυσμού από τη Συρία. Αντίθετα σήμερα, το 80% των Ελλήνων αντιτίθεται στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

Όχι, δεν έχουν έλθει τα πάνω κάτω, απλώς, με τις σημερινές συνθήκες αυτό που διακυβεύεται είναι η εθνική και πολιτισμική συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή, το μέλλον της, πράγμα που έχει καταλάβει πολύ καλά ο ελληνικός λαός, γι’ αυτό και αντιτίθεται στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Επειδή, δε, στην συντριπτική του πλειοψηφία, ο συστημικός πολιτικός κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτήν την αγωνία της ελληνικής κοινωνίας, στο κενό που δημιουργείται αναπτύσσονται κάθε λογής πρωτοβουλίες –με κυρίαρχα τα χαρακτηριστικά του τυχοδιωκτισμού, της πατριδοκαπηλίας, ακόμα της εργαλειοποίησης της πατριωτικής αγωνίας των Ελλήνων προκειμένου να ενισχυθούν ατζέντες νεοναζισμού, εμφυλιακής άκρας δεξιάς κ.ο.κ. κατά τον ίδιο τρόπο που στη διάρκεια του κινήματος των αγανακτισμένων αναπτύχθηκαν ανάλογες λογικές και εφήμερες συνομαδώσεις.

Αυτό συνέβη και στο Σύνταγμα. Μια πρωτοβουλία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ακολουθεί έναν κακώς εννοούμενο αυθορμητισμό, μια λογική του άρπα-κόλλα και της ευκολίας, καπελώθηκε από την δράση κουκουλοφόρων ναζιστών, που κατέβηκαν στο Σύνταγμα με σκοπό να προκαλέσουν «είδηση» προς τέρψη του δικού τους κοινού, που εντυπωσιάζεται με το θέαμα της βίας. Θύμα έπεσε ο ανταποκριτής της Ντόιτσε Βέλε, με τον οποίον η Χρυσή Αυγή έχει βεντέτα, λόγω του ντοκιμαντέρ που είχε γυρίσει.

Χαράς ευαγγέλια για την ενιαία πλέον παράταξη του σοσιαλφιλελευθερισμού, που ξεκινάει από την νεοφιλελεύθερη συνιστώσα της κυβέρνησης και καταλήγει στα άκρα της αριστεράς, γιατί έτσι βρήκε και πάλι την αφορμή να συκοφαντήσει αυτήν την συντριπτική αντίθεση του ελληνικού λαού ως «ναζιστική», «ακροδεξιά» κ.λπ. Κατά τον ίδιο τρόπο που είχε χρησιμοποιήσει τους ίδιους ακροδεξιούς προβοκάτορες για να διαλύσει και να συκοφαντήσει την μεγάλη διαδήλωση του Συντάγματος για το Μακεδονικό ή την αντίστοιχη στην Θεσσαλονίκη. Όταν όμως οι κουκουλοφόροι ψευδοαναρχικοί μηδενιστές διέλυαν συστηματικά μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια, και προκαλούσαν τη δολοφονία τόσων ανθρώπων στη Marfin, τότε οι «ανθρωπιστές» του Σύριζα ελάχιστά είχαν να πουν για εκείνους που κατέστρεφαν ένα παλλαϊκό κίνημα.

Καλύτερες υπηρεσίες στο κατεστημένο δεν θα είχαν να προσφέρουν οι ναζί με τη δράση τους. Όσο για τους οργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων, θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι πρωτοβουλίες που πρέπει να παίρνονται για το μεταναστευτικό οφείλουν και οι ίδιες να σέβονται την πλειοψηφικότητα του αιτήματος για ανάκτηση του ελέγχου των ελληνικών συνόρων και περιορισμό της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης: Θα πρέπει να είναι περιφρουρημένες ώστε να αποκλείουν τις προβοκάτσιες, να διασφαλίζουν ένα μίνιμουμ μαζικότητας για να μην καταλήγουν να λειτουργούν ως μπούμερανγκ, και να θέτουν το ζήτημα με τρόπο που να εκφράζει όλον τον κόσμο, και όχι χώρους μειοψηφικούς και διάφορους παράγοντες που επιδιώκουν να προβληθούν μέσα από την ίδια την κινητοποίηση.

Η ελληνική κοινωνία έχει πληρώσει πολύ σοβαρά τον εκφυλισμό του «αυθορμητισμού» και της «αγανάκτησης» ήδη από τις πλατείες του 2011, που εξαιτίας του «χύμα» χαρακτήρα τους επέτρεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να λεηλατήσουν το παλλαϊκό αντιμνημονιακό αίσθημα και να οδηγήσουν την χώρα εκεί που την οδήγησαν. Σήμερα, αυτό το στοίχημα ξαναπαίζεται με αφορμή το μεταναστευτικό, και αυτή τη φορά οι επίδοξοι «Τσίπρες» έρχονται από την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος.

Το Άρδην θα κάνει ότι μπορεί ώστε να μην καταλήξει σε τραγωδία ή φάρσα η επανάληψη της ιστορίας, γιατί με το μεταναστευτικό αδιέξοδο παίζεται αν σε μερικά χρόνια θα υπάρχει ελληνική κοινωνία ή όχι. Γι’ αυτό και στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα σε σχέση με το μεταναστευτικό, σε συνεργασία με τους φορείς των νησιών και των πόλεων στην ηπειρωτική Ελλάδα, που αντιδρούν με μια κυβερνητική πολιτική που αφήνει ανεξέλεγκτες τις ροές και εγκαταλείπει τη διαχείρισή του στις ΜΚΟ και τον… Ερντογάν. Και η ανάπτυξη αυτού του κινήματος έχει ως προϋπόθεση τον αποκλεισμό των φασιστών και ρατσιστών κάθε είδους που εμποδίζουν την ανάπτυξη και συγκρότησή του.

Κίνημα Άρδην, 19 Ιανουαρίου 2020

ΠΗΓΗ: http://ardin-rixi.gr/archives/214860

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.