Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Ρακκάς: Αξιοποίηση ηλιακής ενέργειας από το Δήμο – Τοποθέτηση για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση (βίντεο)


Παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Ρακκά (Μένουμε Θεσσαλονίκη) 
Υπάρχει ένας σύγχρονος τρόπος να δούμε την παράδοσή μας, με την κοινωνική διάσταση της γιορτής της Αγίας Αικατερίνης, γιορτή η οποία συμπίπτει ημερολογιακά με την Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Με βάση στοιχεία που ζητήσαμε και πήραμε από τη Διοίκηση για το 37ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης όσον αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε αυτό, το παράδειγμα κρίνεται οικολογικό και βιώσιμο οικονομικά, με το κέρδος λόγω πώλησης ενέργειας και το κέρδος από την μη κατανάλωση ρεύματος από τη ΔΕΗ. Θα μπορούσε να γενικευτεί το παράδειγμα σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου, ώστε να επανεπενδυθεί κεφάλαιο. Η δημοτική τηλεόραση πρέπει να αναδείξει το παράδειγμα αυτό.
Είναι σοβαρό θέμα να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, ειδικά στις γιορτές, και δεν πρόκειται για ζήτημα απλής μικροκαθυστέρησης.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων από τη μία υπηρεσία στην άλλη, θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση για αυτές, με συζήτηση προηγουμένως στο εσωτερικό της Διοίκησης, ώστε να αποδίδουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Από την άλλη, και οι δημότες έχουν δικαίωμα να εξυπηρετούνται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τους δημοτικούς υπαλλήλους στα γκισέ και οπουδήποτε αλλού.
Μεταναστευτικό: Το ανθρωπιστικό ζήτημα με τα ασυνόδευτα παιδιά είναι μία διάσταση του αδιεξόδου, υπαρκτή αλλά μία από τις πολλές. Ταυτόχρονα όμως, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ακόμη και αριστερές, παίρνουν αυστηρά μέτρα. Υπάρχει η Τουρκία, και υπάρχουν οι δουλέμποροι και οι ΜΚΟ. Όλοι αυτοί απαιτούν μόνο η Ελλάδα να αποδέχεται τις ροές των πληθυσμών και να μετατραπεί από χώρα σε χώρο. Άλλα ζητήματα παίζονται στην Ελλάδα κι όχι απλώς αν «κανείς δεν είναι λαθραίος».

 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.