Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Απέναντι σε Ναζιστικές πρακτικές δεν επιτρέπεται άλλος εφησυχασμός, ο χρόνος δεν είναι ουδέτερος.

 

 

 του Γιώργου Τασιόπουλου

Όσοι προετοιμάζουν τον λαό για διάλογο- προσφυγή στη Χάγη- συνεκμετάλλευση και μοίρασμα του Αιγαίου είναι σε "ρόλο"..., όπως θα λέγαμε μερικές δεκαετίες πριν γι'  αυτούς που σε διατεταγμένη υπηρεσία εκτελούσαν το σχέδιο των πρεσβειών και των ξένων "συμμάχων".

Φυσικά έχουν ονόματα και πολιτικούς χώρους, Σημίτης, Γεώργιος Παπανδρέου από ΠΑΣΟΚ, Ντόρα Μπακογιάννη, Δένδιας, Ντόκος(ΕΛΙΑΜΕΠ) από ΝΔ, Κοτζιάς, Κατρούγκαλος από ΣΥΡΙΖΑ.

  • -Είναι αυτοί που καλλιέργησαν και έσπειραν τον ηδονισμό, την τρυφηλότητα, τον συβαριτισμό, τον εθνομηδενισμό και την ηττοπάθεια μέσω των ΜΜΕ και το εκπαιδευτικό σύστημα από το δημοτικό σχολείο έως το Πανεπιστήμιο.
  • -Οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε χρεοκοπία μεταφέροντάς το χρέος στους ώμους του ελληνικού λαού και των επόμενων γενεών.
  • - Οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες μορφωμένα ελληνόπουλα στο εξωτερικό στερώντας την πολιτεία από τα καλύτερα μυαλά της και τη πατρίδα από την στρατιωτική της εφεδρεία σε ενδεχόμενη σύρραξη.
  • - Έκλεισαν τα μάτια στο τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
  • -Έμειναν απαθείς ή συνήργησαν στην δημιουργία του μεταναστευτικού προβλήματος, εγκαθιστώντας στην υπέργηρη χώρα μας μια ισλαμική μειονότητα νέων ανθρώπων που εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε όπλο ενός ασύμμετρου πολέμου σύμφωνα με τις διαθέσεις των νέο-Οθωμανών της Άγκυρας, όπως από το 1990 μας είχε προειδοποιήσει ο Οζάλ.

Προετοιμάζουν την κοινή γνώμη, ώστε ο πολίτης και ενώ βρίσκεται σε σύγχυση, χρεοκοπημένος, ταπεινωμένος, σε τραγική θέση και αδύναμος να αντισταθεί, εγκλωβισμένος στα προσωπικά του αδιέξοδα τη στιγμή της "διαπραγμάτευσης" - παραχώρησης μέσω "διαλόγου", και "διαιτησίας" ελληνικού χώρου να μείνει σιωπηλός.

Φοβίζουν τον ελληνικό λαό και σχεδιάζουν να παραδώσουν μέσα από στημένο διάλογο, ελληνική επικράτεια που με αίμα ελευθερώθηκε με την μεγάλη επανάσταση των Ελλήνων σε διάρκεια 100 χρόνων 1821- 1922.

Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή νέο-οθωμανική Τουρκία αγνοεί ακόμη και το διεθνές δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας, με βάση το οποίο καθορίζεται η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Η Τουρκία γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της και αγνοεί θεσμούς οπως της Ε.Ε, του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ.

Την ίδια στιγμή οι ως άνω οργανισμοί και οι φίλες "σύμμαχες" χώρες αδιαφορούν ή αδυνατούν να συνετίσουν τον άρπαγα γείτονα.

Η πραγματικότητα είναι ότι ηνέο-οθωμανική Τουρκία έχει υιοθετήσει από καιρό την θεωρία του λεγόμενου «ζωτικού χώρου» τον οποίο της αποστερεί η Ελλάδα τουλάχιστον στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Να θυμίσουμε ότι με τη θεωρία του ζωτικού χώρου «Lebensraum» δικαιολογήθηκε ο ιμπεριαλιστικός επεκτατισμός της ναζιστικής Γερμανίας στην πρώην Σ. Ένωση, στην Πολωνία, όταν κατέλαβαν την Τσεχοσλοβακία οι Ναζί.

Σύμφωνα με τη θεωρία του, οι λαοί και τα κράτη μοιάζουν με οργανισμούς, οι οποίοι έχουν ανάγκη τον χώρο για να ζήσουν και να μεγαλώσουν.

Αυτό μπορεί να γίνει με συνεχή αγώνα, μέσα από τον οποίο επιβάλλεται το ισχυρότερο έθνος. Το Lebensraum, που αποδίδεται στα ελληνικά ως ζωτικός χώρος περιλαμβάνει πολιτικές και πρακτικές εποικιστικής αποικιοκρατίας που επικράτησαν στην Γερμανία από τη δεκαετία του 1890 ως τη δεκαετία του 1940.

Τη στιγμή που οι υπερεθνικοί και συμμαχικοί οργανισμοί λειτουργούν ως άλλοι πόντιοι Πιλάτοι που νίπτουν τας χείρας τους, πρέπει ο ελληνικός λαός να αρθεί στο ύψος του, τιμώντας την αντιστασιακή πατριωτική του παράδοση και βάζοντας στο περιθώριο επίδοξους Νενέκους, οργανώνοντας την εθνική, παλλαϊκή του άμυνα ενόψει των επερχόμενων κινδύνων.

Απέναντι σε Ναζιστικές πρακτικές δεν επιτρέπεται άλλος εφησυχασμός και ο χρόνος δεν είναι ουδέτερος.

Η δημοσίευση που ακολουθεί φωτίζει την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ:ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.