Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Πλατεία Συντάγματος στις 3-12-1944. Τσώρτσιλ: « Μην διστάσετε να ενεργήσετε σα να βρισκόσαστε σε μια κατεχόμενη πόλη που έχει επαναστατήσει»! Αποτέλεσμα 28 νεκροί και 148 τραυματίες.



Νίκος Παστελάκος



Η εντολή του Τσώρτσιλ είναι ρητή « Μην διστάσετε να ενεργήσετε σα να βρισκόσαστε σε μια κατεχόμενη πόλη που έχει επαναστατήσει»!
Ο Άγγελος Έβερτ, πράκτωρ των Άγγλων και Διευθυντής της Αστυνομίας, κατά δική του ομολογία στα 1958, δίδει εντολή να ανοιγεί πυρ κατά των διαδηλωτών στην Πλατεία Συντάγματος στις 3-12-1944. Αποτέλεσμα 28 νεκροί και 148 τραυματίες.

Τα Δεκεμβριανά αρχίζουν, διαρκούν 33 ημέρες, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου θέλει να παραιτηθεί αλλά η εντολή του Τσώρτσιλ προς τον Βρετανό πρέσβη είναι σαφής:«Πρέπει να υποχρεώσετε τον Παπανδρέου. Αν παραιτηθεί, φυλακίστε τον έως ότου συνέλθει, όταν πια θα έχουν τελειώσει οι μάχες. Θα μπορούσε το ίδιο καλά, να αρρωστήσει και να μην μπορεί να τον πλησιάσει κανείς.…»

Να θυμίσω μόνον σε όλους ότι στην Αθήνα συγκρούστηκαν τυπικά συμμαχικές δυνάμεις πριν από το τέλος του Β' Πολέμου ( ΕΛΑΣ-Βρετανοί), γεγονός πρωτοφανές και μοναδικό καθώς επίσης ότι η Ελλάδα ήταν η μόνη συμμαχική χώρα στην οποία ΔΕΝ τιμωρήθηκαν οι συνεργάτες των Ναζί αλλά αντιθέτως τιμήθηκαν με θέσεις στην κρατική μηχανή ή με δανεικό και αγύριστο τραπεζικό χρήμα. Ειδικά για την ανάρτηση αυτή δεν απαντώ σε κανένα σχόλιο. Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια ακόμη δεν μπορούμε να δεχθούμε την ιστορική αλήθεια.


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.