Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, (και Νοέμβριος )1943, η μεγάλη σφαγή

Κιβωτός αστέγων


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, (και Νοέμβριος )1943, η μεγάλη σφαγή ,
Των δήθεν ΑΛΗΤΟΠΑΙΔΩΝ, των ΑΣΤΕΓΩΝ, των ΕΠΑΙΤΩΝ, ΚΑΙ των ΑΝΑΠΗΡΩΝ  …

Ποιοι το διέπραξαν αυτό το έγκλημα;
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΙΣΧΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.
ΒΡΩΜΕΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Που …

Αφού ονόμασαν τα ορφανά και άστεγα παιδάκια, που είχαν χάσει και τους 2 γονείς τους, στον πόλεμο, με τον προσβλητικό όρο…αλητόπαιδες…
ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΠΡΟΓΚΡΟΜ, πρώτα στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου κοιμόντουσαν εκατοντάδες άστεγοι, στα στόμια εξαερισμού του Ηλεκτρικού…
Και μετά μάζεψαν βίαια από 19 νοσοκομεία της Αθήνας, τους αναπήρους – ήρωες, του μετώπου της Αλβανίας…, τους έσπασαν τις πατερίτσες, και τα καροτσάκια τους, αλλά και τα τεχνητά τους πόδια και χέρια,…
Πάνω από 350 άτομα, …έλληνες, εκτελέσθηκαν, από…έλληνες…
Εκατοντάδες οι τραυματισμένοι, πολλοί πέθαναν και αυτοί από τις κακουχίες.
Κάτι έγραψε κι ο Σεφέρης γι αυτούς.

"Να μιλήσω για ήρωες να μιλήσω για ήρωες: ο Μιχάλης που έσερνε το ποδάρι του μες στη συσκοτισμένη πολιτεία, ούρλιαζε ψηλαφώντας τον πόνο μας∙ «Στα σκοτεινά πηγαίνουμε στα σκοτεινά προχωρούμε...»


Οι ανάπηροι ήρωεs, του 1940, με ακρωτηριασμένα μέλη προσπαθούσαν ζητιανεύοντας να κρατηθούν στη ζωή. ΤΟ 50% ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΣΤΕΓΟΙ.

Η Κατοχική Κυβέρνηση εξέδωσε ένα κατάπτυστο Νομοθετικό Διάταγμα όπου σύμφωνα με αυτό διώκονταν πλέον οι ανάπηροι πολέμου που επαιτούσαν, ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΑΝ ΑΣΤΕΓΟΙ, και φυλακίζονταν για έξι μήνες ή υποχρεώνονταν να καταβάλουν χρηματική ποινή έως χίλιες δραχμές. Σε περίπτωση δε, που συλλαμβάνονταν εκ νέου να επαιτούν, φυλακίζονταν για έναν χρόνο ή κατέβαλαν χρηματική ποινή 3.000 δραχμών. Εννοείται ότι οι περισσότεροι εξ αυτών, εξαθλιωμένοι και άποροι, μη έχοντας τη δυνατότητα να καταβάλουν το πρόστιμο, οδηγούνταν στις φυλακές.

Πρόθυμος αρωγός σ’ εκείνη την εκστρατεία καταδίωξης των ανάπηρων πολεμιστών, «των επαιτών, των αστέγων, και των αλητών», έσπευσε ο κατοχικός δήμαρχος Αθηναίων Άγγελος Γεωργάτος. Ο Δήμος Αθηναίων συνεργάστηκε με την περίφημη «Φιλανθρωπική Εταιρεία Αθηνών» και την «Αστυνομία Πόλεων» και σύστησαν ειδική υπηρεσία με τον πομπώδη τίτλο «Κέντρον Περιστολής Επαιτείας και Αλητείας». Η υπηρεσία εκείνη ξεκίνησε τη λειτουργία της τις ημέρες της μεγάλης πείνας, τον Νοέμβριο 1941. Υπερήφανο λοιπόν το καθεστώς, έναν χρόνο αργότερα (1942), παρουσίαζε τα αποτελέσματα της εκστρατείας του.

Είχαν μαζέψει περισσότερους από 8.000 «επαίτας, αστέγους, αλήτας και αλητόπαιδας», σύμφωνα με την προσφιλή τους έκφραση. Έτσι αποκαλούνταν οι άνθρωποι που είχαν θυσιάσει την αρτιμέλειά τους για την πατρίδα και τα πεινασμένα Ελληνόπουλα. Διακόσιους είχαν στείλει στους τόπους καταγωγής τους, 241 είχαν κλείσει σε άσυλα και θεραπευτήρια, 1000 κλείστηκαν σε ένα κέντρο που δημιουργήθηκε στο Δαφνί, ενώ εκατοντάδες ανάπηροι κατέληξαν στις φυλακές.

Κάθε απόγευμα έβγαιναν στουs δρόμους μικτά συνεργεία ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας και υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων, τα οποία υπό την προστασία Γερμανών στρατιωτών, ξυλοκοπούσαν τους ζητιάνους και τους φόρτωναν σε καμιόνια …
Οι δε εφημερίδεs τηs εποχήs στην υπηρεσία του συστήματοs. Στην αρχή ανέλαβαν να «ιδεολογικοποιήσουν» τις καταδιώξεις επικαλούμενοι λόγους «ευπρέπειας» αλλά και «προστασίας της υγείας των κατοίκων». Όταν το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων είχε μηδενίσει τις εργασίες τους και κατά εκατοντάδες απολύονταν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εφημερίδες έγραφαν πως η μεγάλη πλειονότητα των επαιτών ήταν άνθρωποι που μπορούσαν να εργαστούν, αλλά απέφευγαν την εργασία «εξ οκνηρίας»! Ζητούσαν δε, από τις στήλες των εφημερίδων, να επεκτείνουν οι Αρχές τη δράση τους στις συνοικίες αλλά και τα περίχωρα της Αττικής.

ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ;;;
ΑΝ, ΔΕΝ …ΒΛΕΠΕΤΕ, ΣΥΝΤΟΜΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ…

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ , ΤΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΑΣΤΕΓΩΝ, αλλά και τον ιστορικό περίπατο, από την Αθήνα, στην Καισαριανή.

Δεν επιλέξαμε τυχαία την σημερινή ημερομηνία.
Στις 8,30 π.μ., στην Ομόνοια.
Στις 9,30 π.μ., στον σταθμό Πανεπιστήμιο

Ομάδα και …μνήμης ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΣΤΕΓΩΝ
15-12-2019

Υγ. δείξτε ανθρωπιά, βοηθήστε τους άστεγους και πεινασμένους συνανθρώπους και συμπολίτες σας…

Μόνο μία κυβέρνηση εθνικής, παλλαϊκής και πατριωτικής ενότητας, με μαζικό ξεσηκωμό του λαού μας, και μόνον, εφόσον δεν θα επέλθει, γενικευμένος πόλεμος, στην περιοχή μας, ίσως και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που πολύ το φοβόμαστε θα καταφέρει να πετύχει, την αξιοβίωτη και αξιοπρεπή επιβίωση μας, τα επόμενα χρόνια, …

Όλα τα άλλα είναι νερό, στον μύλο των δολίων, ξένων, δυστυχώς, και ελληνικών, συμφερόντων, που απεργάζονται την οριστική υποδούλωση, και τον αφανισμό μας, προς όφελος των ολίγων, και των προσκυνημένων, που ομνύουν, στην παγκοσμιοποιημένη διακυβέρνηση, ενώ, προσπαθούν, να πείσουν, τους αφελείς, ότι όλα αυτά, είναι , απλά, θεωρίες , δήθεν , << συνομωσίας>>, ….

24.000 ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ, ΑΥΡΙΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.
ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ…
ΖΟΦΟΣ,…


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.