Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Η Γιάννα και ο… Καμπύλης για το 1821!

Του Γιάννη Ξένου  
Διαβάσαμε χθες στο topontiki.gr ότι υπάρχει αναστάτωση στο επικοινωνιακό επιτελείο της Επιτροπής της Γιάννας Αγγελοπούλου για το «1821». Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας:

«Η Γιάννα Αγγελοπούλου πήρε το… γιαταγάνι και καθάρισε τρεις συνεργάτες της, οι οποίοι αποτελούσαν επί χρόνια το επικοινωνιακό της επιτελείο.
Τον Λευτέρη Κουσούλη, εμβληματική προσωπικότητα στον χώρο της Επικοινωνίας.
Τον Αντώνη Παπαγιαννίδη, δημοσιογράφο παλαίμαχο του οικονομικού ρεπορτάζ.
Τον Γιάννη Προβή, δημοσιογράφο και επί πολλά χρόνια συνεργάτη της.
Και τον Φοίβο Καρζή, δημοσιογράφο.
Όλα ξεκίνησαν μετά από την επιστροφή της Γιάννας από τις ΗΠΑ, όπου παρότι τους κάλεσε σε σύσκεψη, την ανέβαλε και μετά από μια εβδομάδα τούς ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής της οργάνωσης για τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, θα πάρει στο γραφείο επικοινωνίας τον δημοσιογράφο Τάκη Καμπύλη –πρώην συνεργάτη του κ. Καμίνη– και το στέλεχος της διαφημιστικής αγοράς Βασίλη Ανδριανόπουλο.
Δήλωση Κουσούλη στο «Π»
Ο πολιτικός επιστήμων κ. Λευτέρης Κουσούλης επικοινώνησε με το «Π» και δήλωσε για το θέμα: “Η διάσταση που έχει προκύψει, όπως με ακρίβεια περιγράφετε, είναι αποτέλεσμα μιας διαφωνίας βάθους για το νόημα και τη σημασία των 200 χρόνων. Κάτι που ούτε η κυβέρνηση φαίνεται να το κατανοεί”».


Έτσι, λοιπόν, στην «επιτροπή παρωδία» ξεκινά η εποχή Τάκη Καμπύλη. Τον Τάκη Καμπύλη θα τον θυμούνται οι παλαιότεροι αναγνώστες μας· την δεκαετία του 2000 ήταν από τους προκλητικότερους διακινητές εθνομηδενιστικών αντιλήψεων στα μεγάλα ΜΜΕ, όπως Τα Νέα, η Καθημερινή κ.ά. Στις αρχές αυτής της δεκαετίας μαζί με τους Δημήτρη Χριστόπουλο, τον Κώστα Παπαϊωάννου και άλλους ήταν στο πολύ στενό επιτελείο του Γ. Καμίνη που δούλεψαν για να εκλεγεί στον δήμο Αθηναίων το 2010.

Για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στον Καμίνη ανταμείφθηκε με τον διορισμό του ως διευθυντής στον δημοτικό σταθμό «9,84». Θέση στην οποία παρέμεινε για μια τετραετία και στην διάρκεια της θητείας του ισοπέδωσε τον σταθμό. Άπειρες είναι οι καταγγελίες για την αυταρχική συμπεριφορά (π.χ. η επιστολή παραίτησης της προέδρου της ΔΕΡΑ Κατερίνας Δώρη) και δημιουργίας ενός συστήματος που δούλευε αποκλειστικά για να υπηρετεί την εικόνα του πιο ανίκανου δημάρχου Αθηναίων. Ο σταθμός επί ημερών του απαξιώθηκε πλήρως από τους ακροατές και μεταβλήθηκε σε ένα προπαγανδιστικό Μέσο που κανείς δεν ακούει (επί ημερών του ο «9,84» αποχώρησε από τις επίσημες μετρήσεις της Focus – Bari, όντας τελευταίος σε ακροαματικότητα με 1,1%).
Σε δημοτικό συμβούλιο το 2011 ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε καταγγείλει ότι ο διορισμός του Καμπύλη στην διεύθυνση του «9,84» ήταν παράνομη γιατί δεν κάλυπτε μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την κάλυψη της θέσης, την κατοχή πτυχίου ΑΕΙ. Ο Καμίνης τον είχε τόση μεγάλη ανάγκη που τον κάλυψε, λέγοντας ότι ο εκλεκτός του είχε παρακολουθήσει μαθήματα στην «Βιομηχανική».
Αποχώρησε από τον 9,84 τον Σεπτέμβριο του 2014, αφού πρώτα έκανε ότι μπορούσε από το δημοτικό ραδιόφωνο για να επανεκλεγεί ο Καμίνης. Επόμενος σταθμός της πορείας του, το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη που το υπηρέτησε από διάφορες (π.χ. γραφείο τεκμηρίωσης κ.ά.). Μετά την διάλυση του Ποταμιού δεν έμεινε για πολύ καιρό άνεργος, αφού ξανασμίγει με την Γιάννα. Την προηγούμενη δεκαετία, όταν η Γιάννα Αγγελοπούλου είχε ως χόμπι να γίνει μηντιάρχισσα ήταν από τους πρώτους που μεταπήδησαν από Τα Νέα στον Ελεύθερο Τύπο της Γιάννας.
Τώρα, ο Τάκης Καμπύλης αναλαμβάνει το επικοινωνιακό κομμάτι της επιτροπής της Γιάννας και έρχεται ήδη μια απαξιωμένη επιτροπή στις συνειδήσεις των πολιτών να την αποτελειώσει.

Υ.Γ. Με τις προσωπικότητες που αποτελούν την επιτροπή για το «1821», την Γιάννα, τον Καμπύλη κ.ά. το Άρδην θα ασχοληθεί επισταμένως  και σύντομα σε μελλοντικό του αφιέρωμα.

ΠΗΓΗ: 
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.