Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Πατρίδα, μητέρα, μητριά

Πατρίδα, μητέρα, μητριά


"Η μοναξιά μας έχει κάτι από το μεγαλείο της μοναξιάς των πλανητών. Και το πένθος μας κάτι από την σποδό των άστρων".
Μ.Σ


Ελλάδα, η χώρα των παλίμπαιδων, των δια βίου νηπίων όπως ο υπογραφόμενος αλλά και της αφόρητης γεροντοκρατίας. 

Ας αναρωτηθούμε, λόγου χάρη, πόσες είναι οι οργανικές κι οι ανόργανες θέσεις της κ. Αρβελέρ ακόμη και σήμερα; Δεν θα το εξιχνιάσουμε ποτέ. Είναι ταμπού όπως και η ηλικία της Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα.

Όμως ξέρουμε πως κοντά μισό εκατομμύριο νέοι επιστήμονες έχουν εγκαταλείψει την χώρα. Κι ότι εκατοντάδες ιστορικοί τέχνης, μουσειολόγοι ή θεωρητικοί του πολιτισμού είναι χωρίς δουλειά. 

Ενώ ο απαράδεκτος Γαβρόγλου έβαλε απ'το παράθυρο στα ΑΕΙ όσους δεν είχαν τα κότσια να μπουν από την πόρτα. Δηλαδή με ανοιχτές, ακαδημαϊκές διαδικασίες κι όχι ως ΕΔΙΠ, δηλαδή τσάτσοι καθηγητών με νοοτροπία φεουδάρχη. Τί θα κάνει σχετικά η Ν.Δ; Αναμένω. Πάντως είναι ντροπή πως ένα τέτοιο διάταγμα - έκτρωμα το κατάπιαν αμάσητο δεξιοί, αριστεροί, προοδευτικοί κλπ. καθηγητές των ΑΕΙ μας.

Κατά τα άλλα είμαστε όλοι ανανεωτές, αριστεροί, φιλονε-ιστές, φιλοπάτριδες, καλοί πολίτες ... Και δεν ντρεπόμαστε. 

Η Ελλάδα δεν σκοτώνει τα παιδιά της, τα τρώει κιόλας.

ΥΓ.1 Είναι γελοίο η αριστερά να δίνει μάχες οπισθοφυλακής για το ξεθυμασμένο άσυλο. Αλλά και οι της Ν.Δ δεν έχουν διόλου πολιτικό ή έστω πολιτικάντικο ένστικτο;
Γιατί δεν λένε πως δεν πρόκειται για κατάργηση του Ασύλου αλλά για ουσιαστική του αποκατάσταση, προάσπιση, αναβάθμιση, ουσιαστικοποίηση κλπ. ώστε να απομονώσει η ακαδημαϊκή κοινότητα όσους το καταστρατηγούν ή το βιάζουν. Τόσα απλά!

ΥΓ.2 Νύχτα που κατεβαίνει στον βράχο του Αγίου Ρωμανού ενώ ακόμη κρατάει το φως του ηλιοβασιλέματος κι ένα φεγγάρι μόλις αχνοφαίνεται. Θέλει να μεγαλώσει κόβοντας τον ουρανό σε μικρά κομμάτια. Λίγο ακόμα, λίγο σκύβοντας θα ξεπλύνει το αργυρό δρεπάνι του στο πέλαγο. Τα σύννεφα στο βάθος πάλι καίγονται εις μάτην. Ή έτσι νομίζουν οι αθώοι και οι απονήρευτοι.

ΠΗΓΗ: Μάνος Σ. ΣτεφανίδηςAnna Staikou
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.