Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ... ΜΕΤΑ ΠΑΡΔΩΘΗΚΕ Ή ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΥΠΕΣ!



ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ

20/09/2011

 
ΤΣΙΠΡΑΣ: Βγήκαμε εμείς τον Δεκέμβρη πέρυσι και ο κ. Χουντής έκανε ερώτηση στον κ. Ρεν και του έλεγε, κατήγγειλε ότι εδώ φουσκώνουν τα ελλείμματα στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. Και απάντησε ο κ. Ρεν ότι στην Ελλάδα εφαρμόζονται α λα καρτ και λανθασμένα τα στατιστικά στοιχεία. Δεν υπήρξε κανένας τότε που να βγει και να πει ότι εδώ έχουμε μια πάρα πολύ σημαντική καταγγελία. Ευτυχώς βγήκε η κα Γεωργαντά που βρήκε το θάρρος να βγει να καταγγείλει πράγματα που είναι πρωτοφανή. Δηλαδή τι; Ότι διόρισαν διευθυντή της ΕΛΣΤΑΤ έναν άνθρωπο του ΔΝΤ ο οποίος διόγκωσε το έλλειμμα προκειμένου η χώρα μας να έχει μεγαλύτερο έλλειμμα απ΄ όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να γίνει και με τη βούλα το πειραματόζωο. Και ξέρετε τι σημαίνει μεγαλύτερο έλλειμμα κατά 1-2 μονάδες. ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ. 

24/01/2012 – 


ΤΣΙΠΡΑΣ: Πιστεύω ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί. Και πιστεύω -και το έχω δηλώσει σε όλες μου τις ομιλίες, ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν μεθοδευμένη. Και πιστεύω ότι σε κρίσιμους τομείς της διαχείρισης του χρέους και της Στατιστικής Υπηρεσίας μπήκαν δυο πρόσωπα τα οποία ταυτόχρονα είχαν δεσμεύσεις και με άλλους υπερεθνικούς οργανισμούς. Όταν κάποιος είναι διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ και ταυτόχρονα πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, δεν ξέρω ποιον έχει αφεντικό, τον Παπακωνσταντίνου και τον Παπανδρέου ή το ΔΝΤ. Είναι ένα ερώτημα. Εν πάση περιπτώσει, όταν είμαστε η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που βάζει στο χρέος της γενικής κυβέρνησης το χρέος των νοσοκομείων και των ΔΕΚΟ, που δεν το βάζει κανείς άλλος και αυξάνεται το έλλειμμα δύο μονάδες κι αυτό μας βγάζει στη σέντρα, να είμαστε πρώτοι σε έλλειμμα και από την Πορτογαλία και από την Ιρλανδία, τότε εδώ υπάρχουν ευθύνες. Και είναι πολιτικές ευθύνες. Η διερεύνηση ποινικών ευθυνών δεν είναι δικό μου αντικείμενο, ας το αναλάβουν αυτοί που πρέπει να το αναλάβουν, οι εισαγγελείς, να το φέρουν στη Βουλή, να γίνουν, αν κριθεί σκόπιμο, και επιτροπές.. Εγώ σας μιλώ για τις πολιτικές ευθύνες. ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

ΠΗΓΗ-Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.