Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ. ΤΟ ΥΠ.ΕΞ. ΣΙΩΠΑ!



Οι απόγονοι του Κεμάλ και του Τοπάλ Οσμάν, των σφαγέων των Ποντίων, κάνουν προκλητική ποδηλατοδρομία από το λεγόμενο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη έως τη Σαμψούντα όπου αναμένεται η άφιξή τους στις 19 Μαΐου.  Όταν δεν απαιτήσει το θύμα τη συγγνώμη από το δήμιό του, κ. Φίλη, τότε προκλητικά ο θύτης γιορτάζει και ετοιμάζεται να επαναλάβει την πράξη του...

Η 19η Μαΐου είναι η καταραμένη ημέρα για τον Ποντιακό Ελληνισμό.



Είναι η μέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ειρηνεύσει, δήθεν, την περιοχή. Με το σύνθημα «η Τουρκία στους Τούρκους» έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο των Νεότουρκων για την τελειωτική εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού σε όλο τον Πόντο. 353.000 καταγεγραμμένοι επίσημα νεκροί και άλλοι τόσοι ξεριζωμένοι και διασκορπισμένοι αγνοούμενοι, αποτελούν πάντοτε για τους Πόντιους μια μνήμη στοιχειωμένη στην ψυχή.

Κάθε χρόνο την ημέρα αυτή ο ανά τον κόσμο διάσπαρτος ποντιακός ελληνισμός, αμάχητο τεκμήριο και ζωντανό κομμάτι του οικουμενικού ελληνισμού, επιβεβαιώνει την ισχυρή θέληση και αγωνιστικότητά του, το χρέος και το εθνικό καθήκον του για τη με κάθε θεμιτό μέσο διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μας.

Για 28 σχεδόν αιώνες σε όλα τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας αλλά και στην ενδοχώρα οι Έλληνες από την Ιωνία ρίζωσαν στη γη Πόντου, μεγαλούργησαν ως άποικοι μακριά από τον τόπο τους και ίδρυσαν πόλεις όπως η Σινώπη, η Αμισός, η Αμάσεια, η Τραπεζούντα, η Κερασούντα , τα Κοτύωρα κ.ά., μετατρέποντας τον αρχικά Άξενο Πόντο (αφιλόξενο) σε Εύξεινο (φιλόξενο) Πόντο.

Η πληροφορία και η φωτογραφία από την ΕΣΤΊΑ 14.05.2019


ΠΗΓΗ-Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.