Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Αθήνα για την Ελλάδα: Να ολοκληρώσουμε ό,τι αρχίσαμε πριν 80 μέρες


Αθήνα για την Ελλάδα: Να ολοκληρώσουμε ό,τι αρχίσαμε πριν 80 μέρες
Έχουν περάσει 80 ημέρες ακριβώς από τη στιγμή που πήραμε την απόφαση να παρουσιαστούμε στις εκλογές του Δήμου της Αθήνας με τον Συνδυασμό Αθήνα για την Ελλάδα.
Διεξαγάγαμε έναν αγώνα που σε πολλούς έμοιαζε να ξεπερνάει τις δυνάμεις μας. Διότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε, κυριολεκτικώς, όλο το σύστημα των ελίτ, το οποίο έχει ως επίκεντρότου την πρωτεύουσα. Εδώ είναι συγκεντρωμένο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα, οι ολιγάρχες και οι βαρόνοι της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής. Και γνωρίζουμε πως μας μισούν βαθύτατα διότι εκπροσωπούμε, έστω και δυνητικά, την πιο ριζική απόρριψη του κόσμου τους. Του κόσμου της υποταγής στα ξένα συμφέροντα, του εθνομηδενισμού, της περιφρόνησης και της απέχθειας για την ιστορία και τον λαό του τόπου. Γιατί έχουμε αντιταχθεί με όλο μας το σθένος επί δεκαετίες σε ό,τι εκπροσωπούν.

Γι’ αυτό και πολλοί φίλοι θέλησαν να μας αποτρέψουν από το εγχείρημά μας,φοβούμενοι πως θα προσκρούσουμε σε απροσπέλαστο τείχος. Όλες οι συστημικές δυνάμεις, από την αριστερά έως την άκρα δεξιά, θα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην εμφανιστεί στο πολιτικό προσκήνιο μια δύναμη η οποία να προαναγγέλλει την ανάπτυξη ενός νέου πατριωτικού κινήματος· μια δύναμη που επιθυμεί όχι μόνο να βάλει φραγμό στην παρακμή αλλά και να προτάξει ένα νέο όραμα, μια νέα «μεγάλη ιδέα» για την Ελλάδα.
Και όντως, αντιμετωπίσαμε έναν ανηλεή πόλεμο. Εταιρείες δημοσκοπήσεων απέκρυπταν την παρουσία του συνδυασμού μας, μεγάλα κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί έκαναν τα πάντα για να μας αποκλείσουν, ενώ εχθροί και άσπονδοι φίλοι ύψωναν γύρω μας ένα τείχος σιωπής ώστε να μη φτάσει το μήνυμά μας στους πολίτες της Αθήνας.
Εν τούτοις, δεν τα κατάφεραν. Το ψηφοδέλτιό μας συγκροτήθηκε με γυναίκες και άνδρες από διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις και με μοναδικό κριτήριο την αποδοχή του δημοκρατικού πατριωτισμού και τη διάθεση για προσφορά. Δεκάδες πολιτικές και πολιτιστικές κινήσεις και φίλοι μας συμπαρατάχθηκαν, λιγότερο ή περισσότερο ενεργά, μαζί μας. Τέλος, και δεν ήταν το λιγότερο, κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους, στηριγμένοι στον οβολό εκατοντάδων ανθρώπων. Τέλος, με συχνά υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων μας,σπάσαμε σε σημαντικό βαθμό το φράγμα της σιωπής.
Ο συνδυασμός μας, «Αθήνα για την Ελλάδα»,με την παρουσία του απέδειξε πως και στην Αθήνα είναι δυνατό να επαναληφθεί αυτό που έχει ήδη ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και την Κομοτηνή, με τους συνδυασμούς «Μένουμε Θεσσαλονίκη», «Κοινοτικόν» και «Σπάρτακος»,οι οποίοι εκπροσωπούνται ήδη στα δημοτικά συμβούλια των πόλεών τους. Ήταν καιρός να γίνει το βήμα και στην Αθήνα και το τολμήσαμε. Εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι, με τον ένα ή άλλο τρόπο, ήρθαν σε επαφή με το μήνυμά μας·  για μια Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνισμού και όχι παράσιτο της παγκοσμιοποίησης, για μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στον κυρίαρχο εθνομηδενισμό και την πατριδοκαπηλία.
Ωστόσο, αν μέχρι τώρα τα καταφέραμε δεν πρέπει να επαναπαυθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή: την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης των ψήφων.Καλούμε τις χιλιάδες των ψηφοφόρων και όλους τους φίλους μας να είναι σε επαγρύπνηση για την παρουσία των ψηφοδελτίων μας στα εκλογικά τμήματα και την επίδοσή τους σε όλους τους ψηφοφόρους, καθώς και για να καταγγείλουν οποιαδήποτε πιθανή ατασθαλία εις βάρος του συνδυασμού.Μπορούν να έρχονται όλη την ημέρα της Κυριακής σε επικοινωνία μαζί μας στα τηλέφωνα 2103826319, 6947026648, 6977632303, 6976795065, 6932532069, 6979836186.
Ήρθε η ώρα της ετυμηγορίας των πολιτών και είμαστε πεισμένοι πως αυτή δεν θα μας διαψεύσει, γιατί αποτελούμε απλώς ένα μεγάφωνο για τη δική τους φωνή, Καλόν αγώνα!
Γιώργος Καραμπελιάς
Υ.Γ. Το βράδυ των εκλογών θα συγκεντρωθούμε όλοι στο εκλογικό μας κέντρο, Ξενοφώντος 4, στο Σύνταγμα, για να παρακολουθήσουμε τα αποτελέσματα και να γιορτάσουμε την εκλογική μας νίκη.

 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.